Language

Don't you have an account with Pajhwok Afghan News?

Click here to subscribe.

يوسف پشتون: اختلاس در پروژه ها را ٨٠ فيصد خارجى و ٢٠ فيصد افغان ها انجام ميدهند

کابل ( پژواک ٢٠ حمل ٩١): اختلاس در پروژه ها که ٨٠ فيصد از طرف خارجى ها صورت ميگيرد و همچنان دست به دست شدن پروژه ها باعث شده است تا حدود ٧٠ فيصد پول اختصاص يافته براى پروژه ها به جيب هاى شخصى سرازير شود.

 اين اظهارات را انجينر محمد يوسف پشتون مشاور رئيس جمهور در امور ساختمانى به تاريخ ٢٠ حمل در يک نشست خبرى ابراز کرد.

 وى در مورد اختلاس در پروژه ها گفت: ((بطور مثال اگر در يک پروژه صد دالر اختلاس شود، ٨٠ دالر آنرا خارجى ها و ٢٠ دالر را افغان ها ميگيرند. ))

 به گفته وى، از جمله ٢٠ دالر ياد شده، ١٥ دالر آنرا دو فيصد افغان ها که به سطح وزرا و معينان اند، ميگيرند و پنج دالر متباقى را افغان هاى ديگر به اشکال گوناگون ميگيرند.

 قرار اظهارات وى، دست به دست شدن يک پروژه سبب شده است تا بخش اعظم پول اختصاص يافته کمک کننده گان براى پروژه ها به مصرف نرسد و کيفيت پروژه ها را پائين ساخته است.

 پشتون افزود: (( هفته گذشته، پروژه سرک سازى در کندهار است، هزينه اصلى پروژه فى متر مربع ١٦٠ دالر امريکايى است، کسيکه اين پروژه را به دست آورده، نميدانم که دست پنجم و يا ششم بوده است، برايم گفت که فى متر مربع سرک را در بدل ٤٢ افغانى برايش داده اند. ))

 وى  اين پروژه سرک کندهار را يک مثال زنده خواند و افزود: ((اگر اين کار در تمام پروژه صورت نگرفته نباشد، اما متاسفانه در اکثريت پروژه ها شده است. ))

 وى ميگويد که اختلاس در پروژه ها به صورت گروپى صورت ميگيرد و دولت نيز بايد براى جلوگيرى آن يک تيم باصلاحيت و پاک نفس را ايجاد کند.

 وى ميگويد که تعداد زياد مردم در افغانستان  وجود دارند که خيانت و اختلاس نميکنند و مردم پاک اند.

 انجينر نجيب الله اوژن وزير فوايد عامه کشور نيز در نشست امروزى تائيد کرد که برعلاوه عوامل ديگر، دست به دست شدن پروژه ها طى ده سال گذشته باعث کاهش کيفيت پروژه ها شده است.

 وى ميگويد که شتاب در تطبيق پروژه ها،  ديزاين نادرست پروژه ها، مشکلات در قرارداد هاى پروژه ها، استفاده از مواد خام بى کيفيت، درنظر نگرفتن ظرفيت کارى شرکت ها و کمبود کادر هاى مسلکى در شرکت ها نيز از جمله دلايل کيفيت پائين پروژه ها ميباشد.

 وى به آژانس خبرى پژواک گفت که دست به دست شدن پروژه ها بيشتر از طرف شرکت هاى خارجى صورت ميگيرد.

 وى افزود: (( شرکت هاى خارجى با وسايل تخنيکى شان به افغانستان نميايند، بلکه با يک نام و يا سند بانکى ميايند، پروژه ها را ميگيرند و به دست دوم ميدهند که به همين ترتيب به دست سوم و چهارم ميرسد.))

 قرار اظهارات منبع، پنجاه فيصد بودجه اصلى در دست به دست شدن پروژه ها به جيب هاى شخصى سرازير ميشود و پروژه با ٥٠ فيصد بودجه با کيفيت پائين تطبيق ميشود.

 اما اوژن گفت، بعد از اين تلاش خواهد شد تا پروژه ها دست به دست نشوند تا با کيفيت بالا تطبيق شود.

 به گفته وى، حکومت افغان طى ده سال گذشته بطور ويژه به کميت سرک ها توجه بيشتر کرده است اما بعد از اين بجاى کميت به کيفيت توجه بيشتر ميشود.

 وى ميگويد: (( اجازه نخواهيم داد تا دارايى ملى ( سرک ها) به کيفيتى اعمار شوند که به زودى از بين رود.))

 منبع ميگويد که پروژه هاى با کيفيت بلند و کيفيت پائين در قسمت سرک سازى در کشور تطبيق شده است اما يک تعداد به اين دليل نيز خراب شده اند که درست مراقبت نشده و يا به گونه درست استفاده نشده اند.

 همچنان قرار معلومات وى، حدود ٤٠ فيصد سرک هاى اعمار شده در کشور با سيستم ترافيکى برابر  نيستند، به همين دليل خراب شده اند.

 قرار معلومات احمدشاه وحيد معين مسلکى وزارت فوايد عامه، طى ده سال گذشته ١٢ هزار کيلو متر سرک خامه و حدود شش هزار کيلو متر سرک قير در افغانستان اعمار شده است.

وى گفت که در حال حاضر از جمله شش هزار کيلو متر سرک قير، چهار هزار کيلو متر آن به بازسازى نياز دارد.

GET IN TOUCH

SUGGEST A STORY

آژانس خبری پژواک علاقمند است تا گزارش های شما را نشر کند. در صورت تمایل با کلیک کردن بر روی این لینک با ما تماس بگیرید.

PAJHWOK MOBILE APP

اپلیکیشن پژواک را بر روی تلفن هوشمند خود نصب کنید تا آخرین خبرهای ما را دریافت کنید. بیشتر