کابل (پژواک، ٤دلو٩٣):”مجموعۀ مشارکت وعدالت”، خواهان افزايش کُرسى هاى کابينه براى زنان گرديده، ميگويد که نامزدان انتخابات رياست جمهورى درزمان کمپاين هاى شان وعده ٣٠ درصد نقش زنان در کابينه را داده بودند.
حکومت کابينۀ جديد را بعد از سپرى شدن بيش از سه ماه در ٢٢ جدى اعلام و ٢٤ نامزد وزير و هفتۀ گذشته روساى دافغانستان بانک و امنيت ملى را به ولسى جرگه معرفى نمود.
در جملۀ آنان، وزارت هاى امور زنان، اطلاعات و فرهنگ و تحصيلات عالى را طبقۀ اناث تشکيل ميدهد.
اما ” مجموعۀ مشارکت و عدالت”، مى گويد که اين سهم، کافى نبوده و با وعده هايى که رهبران حکومت وحدت ملى در جريان مبارزات انتخاباتى شان وعده داده بودند، مطابقت ندارد.
آنان تاکيد کردند که بر اساس همان وعده ها حد اقل بايد هشت وزارت در کابينۀ جديد به زنان اختصاص داشته باشد.
موسى صادقى عضو اين مجموعه در نشستى که امروز با شرکت شمارى از مقامات دولت،اعضاى ولسى جرگه و نهاد هاى مدنى در کابل برگزار شد، گفت که يکى از بحران هاى اساسى در افغانستان ،بحران مشارکت است که اکثريت شهروندان به ويژه زنان دچار اين بحران شده اند.
وى علاوه کرد که پس از سقوط حکومت طالبان و روى کار شدن حکومت جديد، دروازه اميدبرروى زنان باز شد وقانون اساسى ٢٥ درصد شرکت خانم ها را در شوراى ملى در نظرگرفت.
صادقى گفت که اکنون ولسى جرگه شمارى از نامزد وزيران مرد را به علت تابعيت دوگانه رد نموده و در کنار آن قرار است که به زودى به تمام نامزدان راى اعتماد بدهد و آنعده نامزدانى که راى اعتماد گرفته نتوانند، حکومت بايد به جاى آنها زنان را تر ترکيب کابينۀ جديد به جرگه معرفى نمايد.
موصوف گفت که مشارکت سياسى زنان زمانى ميتواند معنا پيدا کند که زنان فعال و کارفهم به نمايندگى از زنان درحکومت حضور واقعى داشته باشند، تا از حقوق اين قشر در چوکات قانون اساسى و تحقق اهداف آنها اطمينان حاصل شود.
آمنه شاداب عضو ولسى جرگه نيز گفت که در دوره خفقانى طالبان دروازه هاى مکاتب و مدارس برروى زنان و دختران بسته شد؛ اما در ١٣ سال اخير پيشرفتهاى در زندگى زنان در افغانستان به وجود آمد که نبايد نا ديده گرفته شود.
وى علاوه کرد: (( رئيس جمهور و رئيس اجرائيه در موقع کمپاين هاى انتخاباتى شان سى درصد کابينه را به زنان وعده کردند، ما ميخواهيم که در کابينه اين وعده ها عملى گردد.))
خانم شاداب افزود که در شهر و مراکز ولايات هم اکنون زنان وجود دارند که ميتوانند در حوزه هاى سياسى و اجتماعى خوب کار کنند و افتخارات بزرگى را نصيب کشور سازند .
اين عضو ولسى جرگه از همه تقاضا نمود تا براى پيشرفت و جاگزينى زنان در کرسى هاى مهم کوشش نمايند.
وى تاکيد کرد : ((ما در حکومت قبلى يک والى و يک ولسوال زن به سطح کشور داشتيم که هيچ کس از آنها شاکى نبودند زيرا خوب کار ميکردند و دست شان به فساد آلوده نبود .))
مجموعه مشارکت و عدالتAWEC در سال ٢٠١٣ ميلادى به هدف بيشتر شدن نقش مشارکت سياسى و ظرفيت سازى زنان و جوانان تشکيل شده است.
GET IN TOUCH
NEWSLETTER
SUGGEST A STORY
PAJHWOK MOBILE APP