کابل (پژواک ٢٧میزان٩٠) : امروز در شهر کابل ٤٠٠ تن از علمای دین، جهت تثبیت سویۀ علمی و اخذ سند رسمی تحصیلی، در امتحان شرکت نمودند.
داکترشفیق صمیم معين تعلمیات اسلامی وزارت معارف، در جریان اخذ امتحان به آژانس خبری پژواک گفت که اشتراک کننده گان امتحان؛ باشنده گان ولايات مختلف کشور مى باشند، که به شکل خصوصى و يا هم در مدارس کشورهاى خارجى، در بخش علوم دينى آموزش ديده اند.
به اساس معلومات منبع، ٢٣٠ تن از اشتراک کننده گان، براى اخذ سند صنف ١٢ و متباقى آنها براى کسب سند صنف ١٤ در امتحان شرکت نموده اند.
به گفتۀ وى براى آن عده اشتراک کننده گان امتحان، که فيصدى کاميابى را تکميل کنند، سند فراغت داده مى شود.
موصوف خاطرنشان نمود که در ده سال گذشته، در سطح کشور٦٥ هزار عالم دین در امتحان تثبيت سويۀ علمى اشتراک نموده اند.
وى گفت که از بين ٦٥ هزار تن يادشده، حدود ٣٠ هزار تن توانسته اند که سند فراغت صنف ١٢ و يا هم ١٤ را کسب کنند.
با این حال، شماری ازعلمای اشتراک کننده در امتحان امروزی، از راه اندازی چنین برنامه ها از جانب دولت، اظهار خرسندی نمودند.
عبدالمنان کریمی باشندۀ ولایت پنجشیر یک تن از اشتراک کننده گان امتحان امروزی، تعلیمات دینی را تا صنف ١٢ دریکی از مدارس دینی”نصرالعلوم” پاکستان به پیش برده است.
وى گفت خرسند است که ازطريق امتحان امروزى، مى تواند سند فراغت صنف ١٢ وزارت معارف کشور را به دست بياورد تا از طريق آن، در ادارات رسمى مصدر خدمت به مردم شود.
همچنان مندیه باشندۀ جلال آباد مرکز ولايت ننگرهار و یک تن دیگر از اشتراک کننده گان امتحان امروزی گفت که تعلیمات اسلامی را تا صنف ١٢ در یکی از مدارس پاکستان آموخته است.
وی افزود که می خواهد بعد از به دست آوردن سند تحصیلی، به يکى از موسسات تحصیلات عالی راه یابد و در آینده یک معلم خوب شود.
براساس معلومات وزارت معارف، در حال حاضر٧٧٥ دارالحفاظ، ٥٨ دارالعلوم و ٦١٤ مدرسۀ دينى در سطح کشور فعاليت دارند.
به گفتۀ وى، در مراکز آموزشى يادشده، ٧٠ هزار تن که پنج هزار تن آنها را زنان تشکيل مى دهند، تحت آموزش قرار دارند.