شهر غزنى (پژواک،٢٣ دلو٩٠): از جمله ٣٦ برج قلعۀ تاريخى بالاحصار غزنى معروف به ((قلعۀ غزنين))، يک برج ديگر آن، شام گذشته فروريخت.
بهاؤالدين يک تن از ساکنان شهر کهنۀ غزنى که دراين برج خانه دارد، به آژانس خبرى پژواک گفت که شام گذشته، يک برج ديگر قلعۀ غزنين، فروريخت و همراه با آن، دو اتاق خانۀ وى نيز غلطيدند.
به گفتۀ وى، اين برج از قبل خميده بود و آنها مى دانستند که يک وقتى اين برج فرو مى ريزد و به همين دليل، حالا از اتاق هاى برج، کار نمى گرفتند.
کار پاک نمودن قلعۀ غزنين به هدف ترميم آن، دوماه قبل به پايان رسيد وگفته مى شود که در بهار سال آينده، کار ترميم آن نيز آغاز خواهد شد.
در بين اين قلعۀ تاريخى که به قول باستان شناسان، قدامت تاريخى آن به قرن يازدهم ميلادى مى رسد، شهر کهنۀ غزنى و بالاحصار غزنى نيز آبادشده اند.
پوهنتون آخن آلمان تعهد کرده است که در سال آينده، دو ميليون يورو را به هدف ترميم بالاحصار و اين قلعۀ تاريخى به مصرف خواهد رساند.
يک عضو شوراى ولايتى غزنى که به هدف ديدار از اين برج رفته بود، دليل فروريختن برج را، بى پروايى مسوولين عنوان کرد.
سيد شيرآغا عضو شوراى ولايتى، به آژانس خبرى پژواک گفت که يک ماه قبل، پاى ديوارهاى اين قلعه پاک کارى شدند، که اين کار بايد نه حالا، بلکه در بهار صورت مى گرفت.
به گفتۀ وى، در اثر برف بارى شديد و باران هاى شديد، ساير ديوارها و برجهاى اين قلعه نيز با تهديد فروريختن مواجه است.
قلعۀ باستانى غزنى که اهميت نظامى و ستراتيژيک داشت؛ در دوران سلاطين غزنوى، از آن به حيث مرکز نظامى، و از قلعۀ بالاحصار، به حيث رهايشگاه سران سلسلۀ غزنوى استفاده مى شد.
برج تاريخى و مشهور اين قلعه (بالابين) بود، که سال گذشته فروريخت، ولى تا حال براى اعمار آن، هيچ گونه تلاش صورت نگرفته است.
پژواک، دراين مورد خواست از مسوولين اطلاعات و فرهنگ ولايت غزنى کسب معلومات کند، ولى آنها از اظهار نظر در اين مورد اجتناب نمودند.
قابل يادآورى است که درسال ٢٠١٣ ميلادى، غزنى به حيث پايتخت فرهنگى کشورهاى اسلامى شناخته خواهد شد، که پروسۀ اعمار برخى از محلات تاريخى اين ولايت، از سوى دولت افغانستان، از دوسال گذشته تاحال جريان دارد.
GET IN TOUCH
NEWSLETTER
SUGGEST A STORY
PAJHWOK MOBILE APP