Language

حامد کرزى و امام على رحمان روى امنیت سرحدات صحبت کردند

کابل (پژواک،١٥ اسد٩١):  رؤساى جمهور افغانستان و تاجکستان، طى تماس تيليفونى در مورد اوضاع منطقه و امنیت سرحدات دو کشور، تبادل نظر نمودند.

در خبرنامه اى که از سوى دفتر مطبوعات رياست جمهورى، به آژانس خبرى پژواک ارسال شده، آمده است که رئیس جمهور حامد کرزی، صبح امروز(١٥ اسد) با امام علی رحمان همتاى تاجکستانى اش صحبت تیليفونی کرد.

منبع افزوده است که در این صحبت تیليفونی، هر دو جانب روی اوضاع منطقه، امنیت سرحدات و همکاری ها میان دو کشور در عرصه های مختلف، تبادل نظر نمودند.

درخبرنامه، راجع به اين صحبت تيليفونى جزئيات ارائه نشده است.  

اين درحالى است که هفتۀ گذشته، بعد از آنکه يک گروه مخالف مسلح دولت تاجکستان، رييس امنيت بدخشان آن کشور را کشت، نيروهاى سرحدى تاجکستان عليه آنها عمليات نمودند. در جريان عمليات، تعدادى از مخالفان مسلح که تاجکستان آنها را گروه تروريستى مينامد و چند پوليس سرحدى آن کشور نيز به قتل رسيدند.

مقامات تاجکستان ادعا ميکنند: زمانيکه عليه شورشيان عمليات مينمايند، آنها به طرف بدخشان افغانستان مى روند و از همين جهت، آن کشور نگرانى خود را به دولت افغانستان ابراز داشته است.

بعد از اين نگرانى، سخنگوى والى بدخشان به تاريخ ١١ اسد به پژواک گفت که  براساس هدايت وزارت امور داخله، احضارات درجه اول به پوليس سرحدى و ديگر نيروهاى افغان در سرحد بدخشان با تاجکستان صادر گرديده و اين سرحدات از چهار روز بدينسو مسدود ميباشد. 

به گفتۀ وى، پوليس سرحدى افغان سه فرد مشکوک را که ميخواستند از تاجکستان وارد بدخشان شوند، دستگير نموده است.

گفتنى است که لوى پاسوال بسم الله محمدی وزیر امور داخله و رحمت الله نبیل رئیس عمومی امنیت ملی، به تاريخ ٩ اسد گزارش سفر خود به تاجکستان و دیدار با رئیس جمهور آن کشور را به جلسۀ شوراى امنيت ملى که تحت رياست حامد کرزى در ارگ داير شد، ارائه نمودند.

آنها گفتند که نا آرامی های اخیر در بعضی مناطق بدخشان تاجکستان و احتمال دست داشتن بعضی گروه ها و افراد غیرمسوول در سرحدات، اجندای گفتگوهای آنها با مقامات بلندپایۀ تاجکستان بوده است.

شورای امنیت ملی، پس از استماع گزارش آنها؛ امنیت تاجکستان و ثبات در سرحدات دو کشور را مهم و حیاتی خواند و به نیروهای امنیتی دستور داد تا از هیچ تلاشی در جهت از بین بردن گروه هاى تخريبکار که در سرحد میان افغانستان و تاجکستان، دست به قاچاق و ناامنی می زنند، فرو گذارنکنند.

Related Topics