Language

شهر هرات (پژواک، ٢٤ اسد ٩١): با تکميل ٨ پروژه از سوی وزارت احیا و انکشاف دهات در ولسوالی های گذره و انجیل ولایت هرات، بیش از ٢٠ هزار تن از تسهیلات آن بهره مند شدند.

این پروژه ها که شامل تعمير سه مکتب، سه مجمتع فرهنگی، یک حمام و ایجاد یک شبکۀ آبرسانی است، طی سه سال با هزینۀ ٢٣ میلیون افغانی، از طریق برنامۀ همبستگی ملی این اداره، تکمیل شده و مردم نیز در پیشبرد آن ده در صد سهم داشته اند.

آقامحمد صدیقی ريیس احیا و انکشاف دهات هرات، به آژانس خبرى پژواک گفت: این پروژه ها در راستای تقویت امور زیربنایی و توسعۀ بیشتر قریه جات صورت گرفته است.

وی، با بیان اینکه مالک هر پروژه مردم همان قریه هستند، از مردم خواست تا در حفظ و مراقبت از دارایی هاى عامه، به طور فعال سهم بگیرند.

حبیب الرحمان سروری معاون تدریسی معارف هرات، به پژواک گفت: با ساخت این سه مکتب، که دو باب آن در ولسوالی انجیل و یک باب آن در ولسوالی گذره صورت گرفته است، فضای مناسب درسی برای بیش از سه هزار دانش آموز فراهم شده است.

وی گفت: این مکاتب که در یک طبقه ساخته شده، به ترتیب دارای ٨، ١٢ و ٦ صنف درسی و امکانات اولیه از جمله میز و چوکی می باشد.

بر اساس معلومات ارائه شده، هرات بعد از کابل، بیشترین تعداد دانش آموز را در سطح کشور دارد.

اطلاعات ارائه شده از سوی معاونت تدریسی معارف هرات، نشان می دهد که طی سال ١٣٩١،‌ بيش از ٧٥٢هزار و ٣٢٦ تن، در مكاتب دولتی و خصوصی اين ولايت ثبت نام كرده اند، كه حدود ٤٨ درصد آنان را دختران تشكيل می دهند.

اما با وجود افزایش شمار دانش آموزان در این ولایت و تلاشهای دولت در زمینۀ ساخت مکاتب، هنوزهم کمبود فضای مناسب درسی، یکی از چالش هاى فراروی معارف در هرات است.

 بر پایۀ اطلاعات ارائه شده از سوی معاونت تدریسی معارف هرات، در حال حاضر از مجموع ٨٦٠ مكتب فعال در اين ولايت، ٣٠٠‌ مكتب فاقد ساختمان و امكانات مناسب است.

حفیظ الله ٣٦ ساله از ساکنان محلۀ باباحاجی، در مراسم افتتاح مکتب ١٢صنفی این قریه، که از بودجه برنامۀ همبستگی ملی ریاست انکشاف و دهات اعمارشده، به پژواک گفت که مردم قریه، خیلی خوشحال اند و از وزارت احیا و انکشاف دهات، به خاطر ساخت این مکتب قدردانی می کنند.

وی علاوه کرد: “قبلاً اولاد ما در یک ساختمان نامناسب و حتی زیر خیمه درس می خواندند، که این وضعیت برای ما قابل قبول نبود و به همین خاطر، ما تصمیم گرفتیم که پول برنامۀ همبستگی ملی را، یکجا برای ساخت مکتب مصرف کنیم.”

برنامۀ همبستگی ملی وزارت احیا و انکشاف دهات، از سال ١٣٨٢ خورشیدی درهرات آغاز شده و تا کنون، صدها پروژۀ زیربنایی در ١٥ ولسوالی این ولایت، از طریق این برنامه تکمیل و به دسترس مردم قرار گرفته است.

سینا امینی مسوول مطبوعاتی ریاست احیا و انکشاف دهات هرات، به پژواک گفت که از آغاز سال جاری خورشیدی تا کنون، ٧٤ پروژه به ارزش حدود ٥٠ میلیون افغانی، در مناطق مختلف این ولایت به بهره برداری سپرده شده است.

Related Topics