Language

دواير دولتى از بابت پول صرفيه برق چهار ميليارد افغانى مقروض اند

کابل (پژواک ٢٨جدى ٩١): شرکت برشنا مى گويد که اداره هاى مختلف دولتى از بابت پول صرفيه برق سالهاى گذشته در مجموع چهار ميليارد افغانى مقروض مى باشند.

ميرويس عالمى رييس تجارتى شرکت يادشده امروز در يک نشست خبرى در کابل از اداره هاى مقروض خواست تا ” براى بقاى شرکت ” پول يادشده را تحويل نمايند.

به گفته وى،با آن که امسال نسبت به سال هاى قبل جمع آورى پول صرفيه برق از دواير دولتى بهتر شده بود اما امسال نيز دواير دولتى ٤٠٠ ميليون افغانى پول صرفيه برق خود را تحويل نکرده است .

وى نام کدام اداره را نگرفته اما گفت که اکثريت دواير دولتى از اين شرکت مقروض مى باشند.

موصوف در مورد عدم پرداخت پول صرفيه برق از سوى اداره هاى دولتى ، گفت  : ” به نظرما دليل عمده اين است که شايد برق بيشتر از مقدار پولى که در بودجه خود گنجانيده اند ، مصرف کرده اند ، برشنا شرکت خواهان اين است که  دواير دولتى بايد درسال هاى آينده  مصارف خود را برابربا  بودجه تنظيم نمايند . “

عالمى درحالى که مى گفت که بيشترين مصرف کنندگان  برق را دواير دولتى تشکيل مى دهد، علاوه کرد :” اگربرخورد ها  چنين باشد که دواير دولتى به شکلى فکر کنند که پول دولت است از يک جيب مى گيريم به ديگر جيب مى گذاريم  و اگر پول را نپردازيم پروا ندارد ،درحقيقت چنين نيست ، از اين پس هيچ کس ما را نمى تواند که کمک کند به جز از عوايد شرکت که مى تواند مارا با ثبات نگاه دارد . “

به گفته وى در حال حاضر بيش از ٨١ فيصد برق کابل از منابع وارداتى تامين مى گردد و بايد پول کشورهاى صادرکننده برق نيز به موقع تحويل شود.

به اساس معلومات رياست برشنا ،  در حال حاضر، ٧٠٠ ميگاوات برق از  تاجکستان، ازبکستان ،ايران و ترکمنستان وارد کشور مى شود و ١٠٠ ميگاوات از منابع آبى کشور تامين مى گردد.

ميرويس عالمى قبلا به آژانس خبرى پژواک گفته بود که سالانه  افغانستان از بابت مصارف برق حدود ١٥٠ ميليون دالر امريکايى را به چهار کشور يادشده مى پردازد .

وى گفت که  مردم در مناطق رهايشى در قسمت تاديه برق مشکل ندارند و به موقع مصارف صرفيه برق خود را تحويل مى کنند .

اين درحالى است که شمارى از شهريان  کابل از پرچوى هاى برق شکايت دارند . 

محمد نادر باشندۀ قلعه زمان خان شهرکابل گفت که از دو ماه به اين طرف  در ٢٤ ساعت ده ساعت برق مى داشته باشند.

همچنان احمد فرشاد باشنده ده افغانان شهرکابل مى گويد که از دو ماه به اين طرف اکثرا از طرف روز برق نمى داشته باشند .

 

عبدالوکيل ناصرى رييس برق کابل درنشست امروز مشکل پرچوى برق را تاييد نموده گفت که شرکت به هدف جلوگيرى از  ايجاد مشکلات تخنيکى در شبکه ناشى از  استفاده زياد شهريان از برق ،  پرچوى ها را تطبيق مى کنند .

Related Topics