Language

نوع جدید هلیکوپترهای بى پيلوت در افغانستان به کار گرفته شد

کابل (پژواک، ١٦ دلو ٩١) اردوى بریتانیا برای نخستین بار، از یک نوع هلیکوپتر بى پيلوت بسیار کوچک، بخاطر جمع آوری اطلاعات از طالبان در افغانستان کار گرفته است.

این طیاره ها که به نام “زنبور سیاه” یاد می شوند، فقط  ١٠ سانتی متر طول و ١٦ گرام وزن دارند که توسط شرکت نارويژی پراکس داینامیکس، تولید می شوند.

تلویزیون دولتی “روسیه امروز”، در گزارشی اعلام کرد که وزارت دفاع بریتانیا قصد دارد طی یک قرارداد ٣١ میلیون دالری، ١٦٠ بال ازاین هلیکوپترها را خریداری کند.

گفته می شود که این هلیکوپترها مجهز به کمرۀ کوچک قابل جابجایی، گیرنده های موقعیت یاب، سرعت سنج، حسگر فشار و سیستم پیلوت خودکار است که قابلیت پرواز در هنگام وزش بادهای نسبتاً شدید را نیز دارد.

سرعت بسیار زیاد و صدای بسیار کم، از دیگر ویژگی های این نوع ماشین پرنده عنوان شده است، که سبب می شود توجه کسی را به خود جلب نکند.

این تولید جدید شرکت نارويژی، توسط یک دستگاه که به اندازۀ یک تيليفون موبايل است کنترول می شود و می تواند طی ٣٠ دقیقه پرواز، عکس و تصاویر ویديویی را به مرکز کنترول انتقال دهد.

هر یک از این هلیکوپترهای بى پيلوت، با تمام تجهیزات کنترولی خود، حدود یک کیلوگرام وزن دارد که در یک بکس کوچک، جا می گیرد و قابل انتقال می باشد.

گفته شده است که ساخت این هلیکوپترها در اواخر سال ١٣٨٦ آغاز شد و نمونه های ابتدایی آن، برای استفادۀ غیرنظامی به ویژه در جمع آوری اطلاعات از رویدادهای اضطراری به کار گرفته شد.

وزارت دفاع بریتانیا، در ماه عقرب سال جاری اعلام کرد که با شرکت پراکس داینامیکس، یک قرارداد بخاطر ساخت این هلیکوپترها جهت استفاده در افغانستان امضا کرده است.

ارزش ابتدایی این قرارداد، چهار میلیون دالر اعلام شده؛ اما گفته می شود که به بیش از ٣١ میلیون دالر افزایش یابد.