کابل (پژواک،٢٥دلو٩١): در چهارمين اجلاس کميتۀ مشترک حمل و نقل افغانستان و ايران؛ روى نشست هاى کارشناسى در مرزها، سهولتهاى ويزه به تجارو ورود وسايط افغانى به ايران، توافق صورت گرفت.
دراين اجلاس دو روزه، هئيت افغانى و ايرانى بعداز يک سلسله مذاکرات، به توافقاتى دست يافتند که تفاهمنامۀ اين توافقات دوجانبه، امروز ميان مقامات هردوکشور به امضا رسيد.
جارالله منصورى معين پاليسى و پلانگذارى وزارت ترانسپورت و هوانوردى، قبل از امضاى اين تفاهمنامه در نشستى خبرى گفت که روابط و همکارى هاى مشترک در عرصه هاى مختلف ميان هردوکشور، باعث رشد اقتصادى و تجارتى ميگردد.
وى گفت که چهارمين اجلاس کميتۀ مشترک حمل ونقل که در سطح معاونين وزارتها با اشتراک سکتورخصوصى دوکشور در کابل برگزار گرديده بود، روى برخى موارد به توافق دست يافتند.
موصوف، نشستهاى کارشناسى در مرزها و سهولتهاى ويزه براى تجار هردو کشور را، از جمله مواردى عنوان کرد که در اين اجلاس، روى آن توافق صورت گرفته است.
منصورى گفت: “وسايط ما مطابق معيارهاى ايرانى، استندرد بوده؛ اما اجازۀ ورود به آن کشور را نداشتند که خوشبختانه دراين اجلاس، توافق شد که الی تصويب قانون “منع ورود موادخطرناک” به تمام وسايط افغانی، اجازۀ ورود به ايران داده شود.”
وى افزود: در اجلاس يادشده همچنان موافقه شد که هردو جانب مکلف به رعايت قوانين و مقرراتى که جديداً درهردو کشور وضع ميگردد نيز ميباشند.
معين وزارت ترانسپورت وهوانوردى، با اشاره به مشکلات مرزى يادآور شد که منبعد، چنين موضوعاتى در نشست هاى کارشناسى که در مرزها صورت ميگيرد، حل خواهد شد.
شهريار افندى زاده معاون وزارت راه و شهرسازى ايران نيز دراين نشست خبرى گفت که بحث حمل و نقل که رابطۀ مستقيم با اقتصاد کشور دارد، از اهميت ويژه برخوردار ميباشد.
بربنياد معلومات افندى زاده؛ برطرف کردن مشکلات حمل ونقل مرزى ميان دوکشور، عبور و مرور سريع و بحثهاى گمرکى، موضوعات شامل بحث اين اجلاس بود که خوشبختانه هردو جانب، روى آن توافق نمودند.
موصوف خاطرنشان کرد: “چيزيکه بسيار مهم است، عملى شدن اين توافقات ميان هردو کشور ميباشد و دوکشور دراين راستا مصمم اند که با قوت، اين توافقات را عملى کنند.”