Language

در روز انتخابات ٤١٤ مرکز رای دهی مسدود خواهد بود

کابل (پژواک٢١جدی٩٢): ارگان های امنیتی افغانستان، پس از ارزیابی وضعیت امنیتی ولایات می گویندکه از جمله ٦٨٤٥ مرکز رای دهی، که فهرست آنرا کمیسیون مستقل انتخابات به آنها سپرده است، نمی توانند امنیت٤١٤ مرکز رای دهی را در روز انتخابات تامین کنند.

وزارت های امورداخله و دفاع و ریاست امنیت ملی همراه با مقام های کمیسیون انتخابات، از چند ماه بدینسو مصروف ارزیابی وضعیت امنیتی ولایات بودند که سرانجام، امروز بر اساس این بررسی ها پلان امنیتی را ترتیب و در اختیار این کمیسیون قرار دادند.

غلام صدیق صدیق و جنرال محمد ظاهر عظیمی سخنگويان وزارت های داخله و دفاع، امروز در یک کنفرانس مشترک خبری به خبرنگاران گفتند، ٤١٤ مرکز رای دهی که ممکن در روز انتخابات بسته باشند، به نسبت انتخابات سال ٢٠٠٩ کمتر است و تاثیر جدی بر روند انتخابات نخواهد داشت.

اما با آن هم، صدیقی گفت که ارگان های امنیتی تلاش هم می کنند، امنیت این مراکز را که با تهدید جدی مخالفین مواجه است، تامین کنند.

 بر اساس معلومات موصوف، در انتخابات گذشته بیش از ٩٠٠ مرکز رایدهی به سبب ناامنی ها غیرفعال بود.

 صدیقی خاطرنشان نمود که امنیت انتخابات به وسیلۀ نیروهای امنیتی افغان صورت میگیرد و نیروهای بین المللی شامل آن نمی باشند.

به اساس معلومات موصوف، از جمله ٦٨٤٥ مرکز رای دهی که فهرست آنرا کمیسیون مستقل انتخابات به آنها سپرده بود، ٦٤٣١ مرکز در روز انتخابات به روی رای دهندگان باز خواهد بود.

به اساس معلومات مقام های کمیسیون مستقل انتخابات، ٤١٤ مرکز رايدهى در ١١ ولايت کشور موقعيت دارند.

ضياء الحق امرخېل رئیس دارالانشاى اين کميسيون، به آژانس خبری پژواک گفت که در پلان ارايه شده به آنها، بادغيس، غور، فراه، هلمند، بدخشان، سرپل، پروان، کاپيسا، نورستان، کنر و لغمان از جمله ولايت هايى اند که اين مراکز درآنجاها با تهديد مواجه است.

امرخیل افزود کمیسیون مستقل انتخابات، برای تمامی مراکز رای دهی آمادگی های لازم اتخاذ نموده است.

سخنگوی وزارت امور داخله افزود: در ولايت هايى که تهدیدات امنیتی محسوس میشد؛ در اثر عملیات مشترک از بين رفته يا هم ميزان آن کاهش يافته است.

صدیقى گفت که هدف نیروهای امنیتی افغانستان، برگزاری انتخابات سرتاسری و اشتراک گستردۀ مردم است و بخاطر رسیدن به این هدف، از شش ماه بدینسو به تمام نقاط کشور هیئت اعزام کرده و وضعیت را به صورت جدی بررسی نموده اند.

جنرال محمد ظاهر عظیمی سخنگوی وزارت دفاع ملی که در نشست امروز حضور داشت، از افزایش قابلیت نیروهای افغان بخاطر تامین امنیت در کشور خبر داد.

وى گفت که با در نظرداشت افزایش این قابلیت ها، اردوی ملی می تواند نسبت به انتخابات گذشته، در تامین امنیت مراکز رایدهی بیشتر سهیم باشد.

قرار بود، پلان امنیتی انتخابات، هفتۀ گذشته بتاریخ ١٥ جدى به کميسيون مستقل انتخابات ارايه شود؛ اما به نسبت تکميل نشدن بررسى وضعيت امنيتى ولايت ها از سوى ارگان هاى امنيتى، به تعويق افتاد.

رييس دارالانشاى کميسيون مستقل انتخابات مى گويد در صورتى که امنيت اين مراکز گرفته نشود، مردم اين مناطق از اشتراک در انتخابات محروم مى شوند.   

وى گفت که ارسال وسايل تخنيکى انتخابات به تمام مراکز رايدهى جريان دارد و قرار است تا ٢٥ ماه جارى مواد حساس، مانند اوراق رايدهى و رنگ انگشتان، به ولايت ها انتقال داده شود.

 قرار است انتخابات رياست جمهورى و شوراهاى ولايتى، بتاريخ ١٦ حمل سال آينده برگزار شود.

 

Related Topics