کابل (پژواک، ٣١ ثور ٩٣): رييس جمهور کرزى طى سخنانى در کنفرانس “سيکا”، تروريزم را جدى ترين تهديد براى صلح و امنيت منطقه خواند گفت که تنها با اعتماد و احترام متقابل به حاکمیت، تمامیت ارضی و همکاری صادقانه با یکدیگر، می توان آینده مرفه و امن را به ارمغان آورد.
در خبرنامه دفتر سخنگوى رييس جمهور آمده است که اجلاس سران سازمان همکاری های متقابل و تدابیر اعتمادسازی در آسیا “سیکا”، قبل از ظهر امروز با میزبانی شی جین پینگ رئیس جمهور چین، در شهر شانگهای آن کشور برگزار گردید.
در این اجلاس حامد کرزی رئیس جمهوری اسلامی افغانستان نیز سخنرانی کرده و با اشاره به اهمیت این کنفرانس گفته است که هدف این اجلاس، در واقع ارتقا و تحکیم اعتماد میان کشور های منطقه و جهان بوده که به عنوان مبرم ترین نیاز عصر در تامین صلح و توسعه پایدار، مطرح است.
وی افزوده است است که در جهان امروزی که همکاری میان کشورها به یک امر اجتناب ناپذیر مبدل شده است، تنها با اعتماد و احترام متقابل به حاکمیت، تمامیت ارضی و همکاری صادقانه میان کشور ها میتوان آینده مرفه و امن را برای مردمان این قاره به ارمغان آورد.
همچنان رئیس جمهور کرزی، ضمن تاکید بر اهمیت همکاری میان کشور های همسایه و منطقه، گفته است: “درحالیکه مساعدت های بین المللی به مردم افغانستان کمک کرده تا به توسعه اجتماعی، اقتصادی و سیاسی دست یابند، این نیز یک امر ثابت است که انکشاف و امنیت پایدار در افغانستان، تنها می تواند با همکاری همسایه ها و کشورهای منطقه تحقق یابد.”
حامد کرزی خاطرنشان کرده است که افغانستان و تمامی منطقه، امروز با تهدیدات فرا ملی مانند تروریزم، افراطیت و جرایم سازمان یافته مواجه اند و در این میان، تروریزم به عنوان جدی ترین تهدید، صلح و امنیت، منطقه را به مخاطره انداخته است.
رئیس جمهور کشور، ضمن تاکید بر نیاز تلاش جمعی برای مبارزه با تروریزم و افراطیت گفته است: “حملات تروریستی اخیر در افغانستان، پاکستان و چین بیانگر آن است که شبکه های تروریستی امروز با نفوذ روز افزون خویش در منطقه ما ریشه گسترانیده اند. بنابرین، این حملات یکبار دیگر نیاز جدی مارا برای انسجام تلاش های جمعی ما در جهت یافتن پاسخ موثر به این پدیده مرگبار نشان میدهد. همچنان بر همه ماست تا آن دستگاه های دولتی را که از شبکه های تروریستی به عنوان ابزار سیاسی به منظور دستیابی به منافع و اهداف کوچک شان حمایت کرده، به آنها پناهگاه فراهم می کنند و از آنان حمایت مالی می نمایند، مورد نکوهش جدی قرار دهیم.”
وی همکاری های منطقوی را در رسیدن به انکشاف و توسعه با اهمیت خوانده افزوده است: “منطقه ما دارای ظرفیت های بزرگ رشد اقتصادی می باشد. همکاری های موثر و گسترده در عرصه های تجارت، ترانزیت، حمل و نقل و انرژی می تواند نقش به سزايی را در تحکیم صلح و انکشاف منطقه ایفا نماید. در این خصوص، احیای راه ابریشم که افغانستان بخشی از آن می باشد، می تواند به عنوان بستر مناسب، فرصت های بی سابقه ای را برای همکاری و همیاری منطقوی مهیا سازد.”
رئیس جمهور کرزی در این سخنرانی از نیروهای امنیتی کشور ستایش کرده و گفته است که پروسه انتقال مسوولیت های امنیتی از ناتو به نیروهای امنیتی افغان، قبل از موعد تعین شده آن تکمیل شد و اکنون افغانستان دارای ۳۵۰ هزار نیروی توانمند امنیتی است که توانایی شانرا در تامین امنیت و دفاع از سرحدات کشور شان ثابت ساخته اند.
حامد کرزی افزوده است که در انتخابات اخیر افغانستان، حدود هفت میلیون افغان بدون هیچگونه هراس از تهدیدات به پای صندوق های رای رفتند و این اشتراک وسیع، بیانگر اعتماد و باور مردم افغانستان به حکومت و نیروهای امنیتی شان است.
رئیس جمهوری اسلامی افغانستان در ختم سخنانش گفته است: “بزرگترین افتخار برای من این بوده است که در رفتن به سوی آینده بهتر، به مردم خود خدمت کرده ام. ۱۲ سال قبل، که من در اینجا صحبت میکردم، افغانستان با چالش های عظیمی مواجه بود؛ اما امروز افغانستان متحول شده و کشوریست که به سوی صلح و رفاه راه گشوده است و این دستاوردها بدون حمایت و همکاری دوستان منطقوی و بین المللی افغانستان ممکن نبود.”
به اساس معلومات دفتر سخنگوى رييس جمهور، در این اجلاس به شمول حامد کرزی، سران ۱۲ کشور جهان از جمله ولادیمیر پوتین رئیس جمهور فدراتیف روسیه، داکترحسن روحانی رئیس جمهوری اسلامی ایران و نور سلطان نظربایف رئیس جمهور قزاقستان و نمایندگان عالیرتبه سازمان های بین المللی به شمول بانکی مون سرمنشی سازمان ملل متحد نیز اشتراک داشتند.
گفتنی است که سیکا، منحیث یک مجمع؛ در سال ۱۹۹۲ میلادی به منظورگفتمان، مشورت و تحکیم فضای اعتماد ایجاد گردیده و در حال حاضر ۲۴ کشور در آن عضویت داشته و ۱۳ کشور عضو ناظر آن می باشند.
بازدیدها: 0
GET IN TOUCH
NEWSLETTER
SUGGEST A STORY
PAJHWOK MOBILE APP