Language

Don't you have an account with Pajhwok Afghan News?

Click here to subscribe.

بيش از شش هزار مریض رویت چشم شان را دوباره به دست آورده اند

کابل (پژواک ٢٤ ميزان ٩٣): وزارت صحت عامه اعلام کرد که در چهار سال گذشته بيش از ٨٩ هزار مریض چشم در کشور تداوی گرديده و اضافه از شش هزار مریض رویت چشم شان را دوباره به دست آورده اند.

وزارت صحت عامه ميگويد که بیماری های چشم یکی از تهدیدات جدی سلامتی بشر بوده و اين وزارت در این راستا خدمات قابل توجهی را به انجام رسانیده است.

دوکتور ناجیه طارق معین عرضۀ خدمات صحی وزارت صحت عامه که ديروز به مناسبت تجليل از روز جهانی بینایی تحت شعار دسترسی همگانی به خدمات صحی چشم، صحبت ميکرد، گفت که راه اندازی کمپ های سیار مراقبت های صحی چشم در مناطقی که تا فعلاً دسترسی به این خدمات ندارند و ادغام مراقبتهای ابتدایی چشم در مجموعۀ عرضۀ خدمات صحی اساسی (BPHS)، از جمله اقدامات مهمی است که وزارت صحت عامه آنرا عملی نموده است.

وى علاوه کرد که تیم های سیار صحی مراقبت های رایگان چشم طی چهار سال گذشته ٤٤ کمپ را در ولایات مختلف اجرا نموده که در نتیجه بيش از ٨٩ هزار مریض چشم تداوی شده است.

همچنان اضافه از شش هزار مریض رویت چشم شان را بعد از عملیات دوباره به دست آورده اند و وزارت صحت عامه برای بيش از ١٢ هزار مریضى که مشکلات رویت داشتند، عینک توزیع کرده است.

وزارت صحت عامه ميگويد که عوامل عمده نابینایی در کشور امراضی چون کترکت یا پرده چشم، مکدریت قرنیه از سبب فقدان ویتامین “A” و یا مرض تراخم، مرض گلوکوما یا سیاه آب، صدمات چشم و خطای انکساری چشم بوده که قابل وقایه و تداوی است.

رعایت حفظ الصحه چشم، تغذی خوب و سالم اطفال، رسیده گی عاجل به مشکلات بینایی به ویژه در اطفال، ارزیابی به موقع قوۀ دید و اجتناب از تداوی های خودسرانه میتواند سلامتی بینایی جامعه را تضمین نماید.

بر اساس معلومات وزارت صحت عامه، در حال حاضر چهارصد هزار تن در افغانستان نابينا هستند.

به گفتۀ داکتران، تداوى هاى عنعنوى چون شستن با آب چاى، چکانيدن آب ليمو، استفاده از دواى سرخرنگ و غيره، اکثراً بيمارى چشم را تشديد مى کند و حتى سبب نابينا شدن شخص شده مى تواند.

مسوولان شفاخانۀ نور کابل ميگويند که سالانه ٢٥ هزار تن ديد يکى از چشمان خود را در افغانستان از دست مى دهند.

داکتر اسدالله عصمت سرطبيب شفاخانۀ نور به آژانس خبرى پژواک گفت که اکثريت اين امراض قابل پيشگيرى بوده، اما نسبت عدم آگاهى مردم در مورد بيمارى و نبود خدمات پيشرفته در برخى ولايات نجات نمى يابند.

روز جهانی بينايی همه ساله در هفتۀ دوم ماه اکتوبر به هدف بذل مساعی و عطف توجه به مشکل نابينايی در سطح جهان تجلیل می گردد.

مطالعات جهانی نشان میدهد که در جهان در حدود ٢٨٥ میلیون نفر به اشکال و اندازه های مختلف، تشوش یا اختلال قوۀ بینایی دارند که از آنجمله ٣٩ میلیون آن نابینا “روشندل” بوده و ٢٤٦ میلیون آن به درجۀ متوسط و پیشرفته تناقص رویت دارند. در حالی که هشتاد در صد آنها قابل وقایه و تداوی میباشند.

سازمان صحی جهان و ماموریت بین المللی برای وقایه از نابینایی، برنامه جهانی بینایی سال ٢٠٢٠ میلادی را به راه انداخته است که یک ابتکار جهانی بوده و هدف این برنامه، محو نابینایی قابل اجتناب در جهان الی سال ٢٠٢٠ میلادی است که از طریق تقویه سیستم های صحی مراقبت چشم و تسهیل ظرفیت سازی در بخش مراقبتهای صحی چشم صورت میگیرد.

افغانستان، یکی از جوانب امضا کننده ستراتیژی بینایی سال ٢٠٢٠ است. از اینرو وزارت صحت عامه خود را متعهد میداند تا در رابطه به صحت چشم و وقایه نابینایی در کشور مساعی لازم را به همکاری جامعۀ بین المللی به خرچ برساند.

نماینده گان سازمان صحی جهان و ماموریت بین المللی برای وقایه از نابینایی وعده سپردند که به تعهدات خود در قبال مبارزه با نابینایی در افغانستان پابند بوده و در این راستا از هیچگونه سعی و تلاش دریغ نمی ورزند.

Related Topics

GET IN TOUCH

SUGGEST A STORY

آژانس خبری پژواک علاقمند است تا گزارش های شما را نشر کند. در صورت تمایل با کلیک کردن بر روی این لینک با ما تماس بگیرید.

PAJHWOK MOBILE APP

اپلیکیشن پژواک را بر روی تلفن هوشمند خود نصب کنید تا آخرین خبرهای ما را دریافت کنید. بیشتر