Language

Don't you have an account with Pajhwok Afghan News?

Click here to subscribe.

کابل (پژواک، ٩ عقرب ٩٣): صدراعظم چین ميگويد که اين کشور، از پروسۀ صلح افغانستان حمایت می کند و آماده است که نقش سازنده اى را در این راستا ایفا نماید.

وى اين گفته ها را در چهارمین نشست وزرای خارجۀ قلب آسیا- پروسۀ استانبول، اظهار نموده است.

چهارمین نشست وزرای خارجۀ قلب آسیا- پروسۀ استانبول، قبل از ظهر امروز در شهر بیجینگ پایتخت کشور چین، با حضور محمد اشرف غنی ريیس جمهوری اسلامی افغانستان و لی کیکیانگ صدراعظم جمهوری مردم چین برگزار گردید.

 

در اعلاميه اى که از سوى دفتر مطبوعاتى رياست جمهورى، به آژانس خبرى پژواک مواصلت ورزيده، آمده است که در این نشست، وزرای خارجۀ ١٦ کشور عضو اصلى اين پروسه و نمایندگان کشورهای همکار اشتراک داشتند.

 

اعلاميه افزوده است که ريیس جمهور محمد اشرف غنی، طی سخنانی در اين نشست، ضمن تشکر از حکومت و مردم چین بخاطر میزبانی این نشست، گفت: گذار فوق العاده شرق آسیا از جنگ و فقر به سوی ثبات و خوشبختی، برای ما درس هايی در راستای فایق آمدن به مشکلات و چالش های گذشته داده است.

 

وى افزوده است که ما متعهد هستیم که افغانستان را در دهۀ آینده، به عنوان یک دورۀ تغيیر پایدار به یک چهار راه منطقوی مبدل سازیم.

 

موصوف با توجه به اینکه صلح، اولویت عمدۀ حکومت افغانستان را تشکیل میدهد، گفت که ما از مخالفین سیاسی خویش بخصوص طالبان دعوت می کنیم که در گفتگوی بین الافغانی اشتراک نمایند و از تمام دوستان بین المللی می خواهیم که از پروسۀ صلح تحت رهبری و مالکیت افغانستان حمایت کنند.

 

وى علاوه کرده است که تا آخر سال ۲۰۱۴ میلادی، نقش محاربوی نیروهای بین المللی در افغانستان خاتمه می یابد و برای اطمینان از اینکه تمام بار مسوولیت به دوش نیروهای شجاع این کشور نباشد، ما متعهد به اصلاحات همه جانبه در نهادهای قضایی، حکومتداری، بخش اقتصادی و فرهنگی هستیم.

 

ريیس جمهور غنی خاطرنشان کرد که گفتگوی ما با سکتور خصوصی کشور و عزم و تلاش های ما در زمینۀ اصلاحات در منابع عواید و امنیتی کشور، باعث افزایش اعتماد مردم و شرکت های بین المللی، مبنی بر اینکه دروازۀ افغانستان بخاطر سرمایه گذاری آنان باز می باشد، شده است.

 

رئیس جمهور گفت که توانمندی جوانان، زنان و فقرای کشور، نقطۀ مرکزی اعتمادسازی و پایداری اصلاحات ما را نشان میدهد.

 

رئیس جمهور غنی تصریح کرد که تجربه نشان داده که بهترین راه برای ایجاد روند اصلاحات و ایجاد رابطه میان شهروندان و دولت، حمایت از طریق بودجۀ (ملی) است و ما خواستار یک سیستم قوی حسابدهی هستیم و مصمم به تطبیق آن نیز می باشیم.

 

وی گفت که سهمگیری فعال جمهوری خلق چین در امر گسترش صلح، خوشبختی و ثبات در افغانستان و منطقه، حایز اهمیت است و ما مردم افغانستان از این حمایت و توجه آنان، ممنون هستیم.

 

در اعلاميه همچنان آمده است که در این نشست، لی کیکیانگ صدراعظم جمهوری مردم چین، در سخنانی گفت که از آغاز نشست استانبول تا حال، این پروسه به یک میکانیزم خاص برای همکاری های منطقوی به افغانستان مبدل شده، و فرصتی را برای کشورهای منطقه و جامعۀ بین المللی بخاطر توسعۀ همکاری ها با افغانستان در عرصه های مختلف به وجود آورده است.

 

وی افزود که پیشرفت این پروسه، ما را در زمینۀ تامین صلح پایدار، ثبات و رشد اقتصادی و اجتماعی منطقه کمک خواهد کرد.

 

صدراعظم چین با توجه به اهمیت افغانستان منحیث مرکز اتصال جنوب، مرکز و شرق آسیا و همچنان احیای راه ابریشم گفت: افغانستان متحد، مترقی و یک کشور دوست با جامعۀ بین المللی، چیزیست که مردم افغانستان آرزوی آنرا دارند و به منفعت مشترک کشورهای منطقه و جهان می باشد.

 

وی گفت که چین، دوستی اش را با افغانستان ادامه مى دهد و متعهد به همکاری های عمیق دو جانبه در عرصه های مختلف می باشد. چین از پروسۀ صلح افغانستان حمایت می کند و آماده است که نقش سازنده اى در این راستا ایفا نماید.

 

لی کیکیانگ همچنان افزود که کشورش آماده است تا همکاری های خود را با افغانستان در عرصه های زیربنایی، زراعت، مدیریت آب و استخراج و به کارگیری منابع معدنی تسریع ببخشد.

  

صدراعظم چین خاطرنشان کرد که من امیدوارم این کنفرانس، بتواند یک پیام روشن در راستای حمایت قوی کشورهای منطقه و جامعۀ بین المللی از حکومت جدید افغانستان داشته باشد و یکبار دیگر، آنان تعهد درازمدت خویش را بخاطر تامین صلح و بازسازی افغانستان ابراز نمایند.

 

نشست قلب آسیا- پروسۀ استانبول، برای نخستین بار در سال ۲۰۱۱ در شهر استانبول ترکیه آغاز گردید؛ دومین نشست آن سال ۲۰۱۲ در افغانستان، و سومین نشست آن سال۲۰۱۳ در شهر الماتی قزاقستان برگزار گردید.

 

بنابر معلومات اعلاميه، در چهارمین نشست وزرای خارجۀ قلب آسیا- پروسۀ استانبول که امروز در شهر بیجینگ پایتخت چین برگزار گردید، فیصله به عمل آمد تا پنجمین نشست مذکور، سال آینده در پاکستان برگزار گردد.

 

Related Topics

GET IN TOUCH

SUGGEST A STORY

آژانس خبری پژواک علاقمند است تا گزارش های شما را نشر کند. در صورت تمایل با کلیک کردن بر روی این لینک با ما تماس بگیرید.

PAJHWOK MOBILE APP

اپلیکیشن پژواک را بر روی تلفن هوشمند خود نصب کنید تا آخرین خبرهای ما را دریافت کنید. بیشتر