لندن (پژواک، ۱۲ قوس ۹۳): یک شرکت افغان، قراردادی با یک شرکت بریتانیایی امضا کرد که بر اساس آن، بیش از یک هزار تن عصارۀ انار، به بریتانیا صادر خواهد شد.
این قرارداد، امروز چهارشنبه (۱۲قوس) بین شرکت افغان “امید بهار” و شرکت بریتانیایی “پامگرنیت(Pomegranate)” در در لندن امضا شد.
مصطفی صادق رییس شرک افغان بهار، به خبرنگاران گفت که مطابق با این موافقتنامه، یک هزار تن عصاره یا شیرۀ انار به ارزش پنج میلیون دالر به بریتانیا صادر خواهد شد.
به گفته وی، این شرکت از عصارۀ تهیه شده در افغانستان، برای تولید آب میوۀ انار استفاده خواهد کرد.
صادق گفت: “ما مطابق به برنامه ای که داریم، ۱۵هزار تن انار درجه دوم و درجه سوم را که در بازار خریدار زیادی ندارد، جمع آوری و شیرۀ آن را خواهیم گرفت.”
بر پایه معلومات این تاجر افغان، با اجرای این قرارداد، دست کم ۱۵هزار باغدار افغان به ویژه در ولایات کاپیسا، کابل و سمنگان، فرصت این را خواهند یافت تا انار شان را با قیمت مناسب به شرکت افغان امید به فروش برسانند.
مصطفی صادق افزود که این مقدار عصاره، با معیارهای جهانی در کارخانه امید بهار در کابل تولید و طی ۱۸ ماه صادر خواهد شد.
این دومین قرارداد شرکت امیدبهار، با این شرکت بریتانیایی در زمینه صادات شیرۀ انار به این کشور است.
به گفته صادق، نخستین قرارداد دراین زمینه، چهار سال پیش به ارزش ۴۰۰هزار دالر امضا شد.
آدام پریت چارد رییس اجرایی شرکت پامگرنیت نیز با ابراز خرسندی از امضاى این قرارداد گفت شرکت وی امیدوار است که تجارت با افغانستان را در این عرصه افزایش دهد.
اما با وصف این، وی از ناامنی و مشکلات در زمینه حمل و نقل در افغانستان، به عنوان چالش هایی نام برد که در راستای توسعه تجارت با افغانستان وجود دارد.
چارد تصریح کرد که تسهیلات لازم از جمله موترهای بزرگ یخچال دار، بخاطر انتقال عصارۀ انار و همچنان مصوونیت برای این محموله ها هنگام ترانزیت از طریق پاکستان، وجود ندارد و باید این مشکلات برطرف شود؛ در غیر آن بر اجرای این قراداد تاثیر منفی خواهد گذاشت.
عتیق الله نصرت ریس هیئت عامل اتاق تجارت و صنایع افغانستان که در مراسم امضای این قرارداد حضور داشت، گفت که چشم انداز صادرات کشور امیدوار کننده است.
وی افزود که قرار است بعد از ظهر امروز چهارشنبه به وقت لندن، نشست مقدماتی با حضور محمد اشرف غنی رییس جمهور و شرکت نمایندگان بخش خصوصی از افغانستان و نمایندگان بخش خصوصی کشورهای مختلف جهان، برگزار شود.
نصرت افزود در این نشست، ۱۱ اولویت اقتصادی بخش خصوصی افغانستان ارایه می شود تا با جلب توجه جامعه جهانی و حکومت افغانستان، برای اصلاح ساختار موجود اقدام شود.
بازدیدها: 1
تماس با ما
خبرنامه
ارسال گزارش
اپلیکیشن موبایل پژواک