کابل (پژواک، ۳جدی ۹۳): يک جوان افغان با استفاده از امکانات دست داشته خود، موتر سايکل سه تايره را ساخته است که توسط انرژی آفتاب و برق حرکت میکند و در حالت اضطرار میتوان آن را با پایدل نيز به حرکت درآورد.
این جوان ٣٠ ساله، مصطفی محمدی نام دارد و باشنده اصلی ولسوالی گل بهار پروان میباشد. وى که در سال ١٣٨٤ از ليسۀ عالى غلام حيدرخان کابل فارغ شده، مى گويد: “خرادی، کسب پدری من است و از سیزده سالگی تاحال، در ورکشاپ با پدر و برادرانم کار میکنم.”
او که در بخش فایبرگلاس (ريخته گرى پلاستيک) نیز کار کرده است، به آژانس خبرى پژواک گفت که موترسايکل يادشده، با استفاده از پنج تخته سولر و پنج بطری به حرکت میآید و موتور آن ۶۰ ولت امپیر میباشد.
موترسايکل ساخت این جوان افغان، که به شکل زيبا و بيضه وى ديزاين شده،داراى اشترنگ بوده ، رنگ زرد با خط هاى سياه دارد، میتواند راننده و يک نفر ديگر را حمل کند.
محمدى یادآور شد که اين موترسايکل را در يک و نيم ماه در اوقات بيکارى از مواد مستعمل پروفیل، فلم و فایبر گلاس، با هزينۀ نود هزار افغانى ساخته و دو روز پيش آمادۀ حرکت شده است.
وى افزود که پنج بطرى اين موترسايکل، در مجموع براى ٢٠٠ کيلومتر کافی میباشد و بطریها از طریق پنج تخته سولر که در موترسايکل جاسازى شده، چارچ میشود.
او که عروسی کرده و ثمره ازدواجش دو پسر میباشد گفت: “قبلاً بخاطر اینکه پسرم بسیار نا آرام بود، یک گاز را جور کردهام که با استفاده از انرژی برق به حرکت میآید.”
محمدی، بنابر مشکلات اقتصادی نتوانسته به تحصیلات عالی ادامه بدهد؛ اما میگوید اگر زمینه فراهم شود، حاضر است طرح موترسايکلش را در اختیار تاجران و سرمایه گذاران قرار دهد تا با استفاده از آن به توليد اين نوع وسايط بپردازند.
موصوف خاطرنشان ساخت که این طرح را به اساس خواست یکی از تاجران ملی آماده ساخته؛ اما نمى خواهد از او نام ببرد.
وى گفت که با توليد اين نوع موتر سايکل ها از آلودگى هوا به خصوص در شهر کابل که يک شهر آلوده است، جلوگيرى خواهد شد؛ زيرا در اين موترسايکل از تيل و گاز استفاده نمى شود، که سبب آلودگى هوا گردد.
همچنان موصوف خاطرنشان کرد که موتر سايکل ساخت او، خيلى ها اقتصادى نيز مى باشد.
او افزود که از دولت میخواهد تا مانع گشت و گذار این موترسايکل در شهر نشود.
وی در ادامه گفت: “دو روز قبل که این موترسايکل را از ورکشاپ به خانه میآوردم، پولیس و ترافیک، بار بار مزاحمت کردند و کاغذ خرید میخواستند؛ تا اینکه به دوستانم زنگ زدم و اجازه دادند.”
موصوف افزود که طرحهای دیگرى نيز در ذهن دارد که عملى شدن آن نياز به امکانات دارد؛ در صورت دريافت امکانات، روى علمى کردن اين طرح نيز کار خواهد کرد.
این درحالی است که قبلاً نیز برخی جوانان افغان؛ موتر سایکل، طیاره بدون سرنشین، هلیکوپتر و برخی وسایل دیگر را ساخته اند؛ اما توجه خاصى به اين جوانان با استعداد نشده است.
GET IN TOUCH
NEWSLETTER
SUGGEST A STORY
PAJHWOK MOBILE APP