کابل (پژواک، ٤ جدی ۹۴): نخست وزير هند ميگويد که روابط و دوستى افغانستان و هند، فراتر از مکان و زمان است؛ اما افرادى هستند که از دوستی و شراکت دو کشور خوش نيستند و حتى تلاشهايى براى جلوگیری از آن نيز صورت گرفته است.
نارندرا مودی که در ساختمان جديد شوراى ملى افغانستان صحبت ميکرد، گفت که در قرن حاضر مردم افغانستان تلاش حماسوى، شجاعت و دليرى نشان داده و تصميم گرفته اند که آيندۀ شان را براساس گفتمان شکل دهند، نه جنگ و تفنگ.
وى خطاب به افغانها علاوه کرد: "من اينجا به نمايندگى از يک ميليارد و سه صدو پنجاه ميليون دوست هندى شما ايستاده ام تا موفقيت شما را تحسين کنم و از دوستى شما قدردانى نمايم و براى آيندۀ شما آرزوى انسجام و همبستگى نمايم."
نخست وزير هند، با بيان اينکه روابط افغانستان و هند همچون تاريخ قديم است، گفت که در مراحل مختلف، افغانستان و هند يکديگر را تقويت کرده و روابط دو کشور فراتر از مکان و زمان است.
مودى علاوه کرد: "در دل هر افغان و هندى، عشق و محبت بى حساب به يکديگر وجود دارد، ما فرهنگ و سينما، موسيقى و شعر يکديگر را دوست داريم؛ ما حامى تيم هاى کرکت همديگر هستيم و خوشحال هستم که يک ميدان خانگى در اختيار تيم کرکت افغانستان قرار داده شده تا آنها براى جام جهانى سال آينده، در آن تمرين نمايند."
موصوف افزود جاى افتخار است که افغانها هند را بعنوان مقصد طبيعى براى تحصيلات، درمان، خانه وخانواده ميشناسند و اين، نشانۀ برادرى مردم دو کشور ميباشد.
نخست وزير هند گفت: "افرادى هم هستند که حضور ما را در افغانستان دوست ندارند و افرادى هستند که از قدرت مشارکت و دوستى ما هراس دارند و حتى بعضی ها تلاش کردند که مانع دوستى و حضور ما در اينجا شوند؛ اما ما اينجا هستيم؛ بخاطريکه شما به ما اعتماد کرديد و افغانها هيچگاه بر تعهد ما شک نکردند و اين قدرت دوستى ما است."
وى علاوه کرد که افغانستان و هند، همواره در کنار هم ايستاده بوده، نه عليه يکديگر و هند در افغانستان براى همکارى است، نه براى رقابت؛ براى بنيادگذارى آينده است، نه براى هوا دادن به شعله هاى مناقشه؛ براى احيا زندگى است، نه براى تخريب کشور.
موصوف افزود که تاريخ ثابت ساخته است که افغانستان، هيچگاه اجازه نميدهد به ميدان رقابت ها مبدل گردد و يا براى خواست هاى ديگران کار کند.
مودى علاوه کرد که موفقيت افغانستان، نياز به همکارى تمامى همسايه ها دارد و همه در منطقه، هند، پاکستان، ايران و ديگران براى اعتماد به همديگر و همکارى براى هدف مشترک، بايد با هم متحد باشند و زمانيکه افغانستان به يک بهشت امن و مرکز تجارت و سرمايه گذارى مبدل گردد، همه کامگار خواهند شد.
وى گفت: "به همين دليل، ما تلاش ميکنيم که اتصالات افغانستان را از طريق زمين و دريايى، از طريق چاه بهار بهبود ببخشيم؛ لذا ما اميدوار هستيم که پاکستان درا ين زمينه نقش يک پل را ايفا کند، نه يک مانع."
به گفتۀ موصوف، آتشى که در افغانستان روشن شده است، در همين محدوديت ها باقى نخواهد ماند. افغانها فرزانگى آنرا دارند که با همسايگان صلح و آشتى داشته باشند؛ اما شهامت دفاع از آزادى خود را نيز دارند و افغانها از هر عقيده اى که باشند، بايد حق امنيت داشته باشند.
login or register a new account.