Language

ناروی و کانادا بيش از ١١.٥ ميليون دالر به معارف افغانستان کمک ميکنند

کابل (پژواک، ١٩ اسد٩٥): در مناطق مختلف کشور به هزينۀ بيش از يازده عشاريه پنج ميليون دالر امريکايى ٣١٤ صنف درسى و ٢٨٠ صنف سوادآموزی ايجاد و براى ٢٥٠ مکتب، لوازم درسی و لابراتواری تهیه مى­گردد.

تفاهمنامه هاى اجراى اين پروژه ها، امروز ميان اسدالله حنيف بلخى وزير معارف و نمایندگان موسسات «پاملرنه»،  «مردم ضرورت­مند» و«کمیته ناروی برای افغانستان» به امضا رسيد.

"مردم ضرورت مند" و" پاملرنه" موسسات داخلى اند.

به اساس معلومات وزارت معارف، بيش از يازده عشاريه پنج ميليون دالر، هزینۀ اين پروژه ها از سوی کشورهاى ناروی و کانادا پرداخت می­گردد.

وزير معارف گفت که دو پروژۀ يادشده مربوط مؤسسه پاملرنه بوده که پروژۀ اول، تاسیس ١١٠ صنف درسی محلی برای ٣٣٠٠ شاگرد اعم از دختر و پسر در نقاط دوردست ولایات پروان و کاپیسا بوده، که مدت پنج سال را در بر خواهد گرفت.

همچنان موصوف پروژه دومی این مؤسسه مشمول ایجاد ٢٠٤ صنف درسی با ظرفیت ٥٦٦٥ شاگرد در ولایات خوست، پروان و پکتیا است که در مدت دو سال  تکمیل مى شود.

وى گفت که به اساس تفاهمنامه کمیته «ناروی برای افغانستان» نیز تهیۀ لوازم درسی و لابراتواری برای شاگردان ٢٥٠ مکتب در ولایات غزنی، بدخشان و فاریاب متعهد شده که در مدت سه سال تطبیق خواهد کرد.

وزير معارف افزود که موسسه «مردم ضرورتمند» نیز ٢٨٠ صنف سواد آموزی برای ٥٦٠٠ تن سواد آموز ذکور و اناث در ولایات هرات و ننگرهار، در دو سال ايجاد مى نمايد.

اسدالله بلخى در مورد چگونگى ایجاد صنوف يادشدۀ «درسى و سوادآموزى» و همچنان چگونگى زمان تطبيق اين پروژه ها جزئيات ارايه نکرد؛ اما از موسسات یادشده خواست که در تطبیق پروژه های شان شفافیت را در نظر داشته باشند.

آژانس خبرى پژواک، با تماس هاى مکرر با مقام هاى وزارت معارف، موفق نشد که جزئيات در مورد اين پروژه ها را به دست آورد.

 در مراسم امضاى تفاهمنامه ها، نمایندگان موسسات یادشده، تعهد نمودند که در تطبیق پروژه ها کیفیت و شفافیت را مدنظر خواهند داشت. 

login or register a new account.