Language

Don't you have an account with Pajhwok Afghan News?

Click here to subscribe.

کابل(پژواک،۵قوس ۹۵): دفترمعاونت سازمان ملل متحددرافغانستان (يوناما) مى گويدکه  باوجودپيشرفت هاى قابل ملاحظه در بخش زنان ، هنوزهم بين ضمانت هاى قانونى در قوانين داخلى و واقعيت موجود در جامعه تفاوت زياد وجود دارد.

درخبرنامه که از سوی دفتر مطبوعاتی  معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (يوناما) به آژانس خبرى پژواک رسيده است گفته شده که هيات معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان و  دفتر سازمان ملل متحد برای زنان از روز جهانی محو خشونت عليه زنان و آغاز کمپاين ١٦ روزه  مبارزه با خشونت بر مبنای جنسيت تجليل کردند .

يوناما ضمن اينکه خواهان فعاليت های هماهنگ ملی وبين المللی  با هر يک از اعضای جامعه برای کمک به محو خشونت عليه زنان شد، گفته است کمپاين ١٦ روزه  بهترين زمان برای بالا بردن سطح آگاهی در مورد دلايل و پيامد های خشونت بر مبنای جنسيت و فعاليت برای پايان دادن به انواع خشونت عليه زنان می باشد.

کمپاين ياد شده امسال از سوی دولت افغانستان زير نام  "اقدامات جامع و معنادار "  دو روز قبل رسما آغاز شد.

درخبرنامه گفته شده که دفتر سازمان ملل متحد برای زنان و يوناما با فعالين حقوق زنان يکجا با هم برای پايان دادن به خشونت بر مبنای جنسيت خواهان به چالش کشيدن رفتار های تبعيض آميزی که مانع پيشرفت زنان می شود، شدند.

بنابر معلومات منبع ، کمپاين امسال شامل برگزاری ميزهای گرد از طريق رسانه ها، اجرای تياتر و مسابقه داستان نويسی و ديگر فعالیت های اگاهی دهی برای حمايت از انکشاف و تطبيق قوانين، پاليسی ها و برنامه هايی که به موضوع خشونت عليه زنان می پردازد، می باشد.

 دفترمعاونت سازمان ملل متحددرافغانستان (يوناما) مى گويدکه کمپاين ١٦ روزه يک درخواست مستتقيم از هر زن ، مرد ، پسر و دختر برای آوردن تغيير مثبت در رفتار ها و باور ها در مقابل زنان می باشد .

پرنيل کارديل معاون نماينده خاص سرمنشی سازمان ملل متحد برای افغانستان و سرپرست دفتر يوناما مى گويد:"ضروری است که زنان و دختران افغانستان به صورت کامل ازادی را تجربه کننده و بدون تهديد و آسيب های جسمی در ساختن کشور سهم داشته باشند ."

وی همچنان گفته است :"اعتراض های عمومی در برابر خشونت عليه زنان افغان بايد به سوی يک تغيير مهم اجتماعی و قانونی سوق داده شوند تا از زنان و دختران حفاظت کند و انها را توانمند بسازند."

 الزيرا سگينبايوا رييس  دفتر سازمان ملل متحد براز زنان در افغانستان  گفت که موثرترين راه برای پايان دادن به خشونت عليه زنان جلوگيری آن از طريق قانون و نورم های جديد اجتماعی در مراحل اوليه و وقوع آن است .

وی افزود:" ما نياز داريم تا از روابط محترمانه و بهبود وضعيت زنان به عنوان يک عضو جامعه پشتيبانی کنيم، تنها راهی که ما می توانيم به اين هدف برسيم از طريق تلاش های پايدار بلند مدت در همه سطوح جامعه، کار با زنان ودختران ، مردان و پسران و رهبران دينی و محلی می باشد."

يوناما مى گويد،باوجودپيشرفت هاى قابل ملاحظه در بخش زنان از سال ٢٠٠١ به اين سو هنوزهم بين ضمانت هاى قانونى در قوانين داخلى و واقعيت موجود در جامعه تفاوت زياد وجود دارد ،اين موضوع را آمار و ارقام گزارشات تازه دولت افغانستان که از افزايش قضاياى خشونت عليه زنان صحبت مى کند ثابت مى سازد.

login or register a new account.

GET IN TOUCH

SUGGEST A STORY

آژانس خبری پژواک علاقمند است تا گزارش های شما را نشر کند. در صورت تمایل با کلیک کردن بر روی این لینک با ما تماس بگیرید.

PAJHWOK MOBILE APP

اپلیکیشن پژواک را بر روی تلفن هوشمند خود نصب کنید تا آخرین خبرهای ما را دریافت کنید. بیشتر