کندهار(پژواک،٦ قوس ٩٥): در جريان سال روان از طريق سپين بولدک، شش هزار خانوادۀ افغان از پاکستان به افغانستان برگشته اند، که نسبت به سال گذشته چهار برابر افزايش داشته است.
اما خانواده هاى برگشت کننده، از عدم شغل و کار رنج مى برند و مى گويند که صرف سازمان جهانى مهاجرت (UNHCR) با آنان مساعدت مالى نموده و دولت هيچگونه کمک نکرده است.
ازجانب ديگر، رييس امورعودت کنندگان کندهار گفت که کار برشهرک برگشت کنندگان ادامه دارد؛ با تکميل آن، نمرات رهايشى به عودت کنندگان توزيع خواهد شد.
حاجى نصرالله که به تازه گى با خانوادۀ هفت نفرى اش، از شهرکويته ايالت بلوچستان پاکستان به کندهار برگشته، اکنون درمربوطات حوزه نهم امنيتى شهرکندهار، دريک منزل کرايى به سر مى برد.
نامبرده به آژانس خبرى پژواک گفت: "دو ماه پيش بعد از سپرى کردن ٢٥ سال زندگى مهاجرت، تصميم عودت به کشور را گرفتم؛ با آمدن دراينجا صرف کمک مالى از سوى ادارۀ جهانى مهاجرت را دريافت کردم؛ اما دولت هيچ کارى هم نکرد."
به گفتۀ وى، اميد داشت که با ورود به کشور، حکومت يک نمرۀ رهايشى برايش بدهد؛ اما اين صرف خواب وى بود.
نامبرده گفت که مانندوى صدها خانوادۀ ديگر نيز فريفتۀ اعلان هاى حکومت شدند، که گويا براى هر خانوادۀ برگشت کننده، يک نمره زمين رهايشى مى دهد؛ اما اينجا سخن برعکس بود.
موصوف افزود درحاليکه از آمدنش دو ماه مى گذرد و تاکنون موفق به دريافت کار هم نشده است، از مجبوريت در منزل کرايى به سر مى برد.
به گفتۀ او، چندبار در شهرکندهار، به رياست عودت کنندگان مراجعه کرده، آنها صرف نامش را ثبت کرده و وعدۀ مبهم توزيع زمين را به وى نيز داده اند.
برگشت کنندۀ مذکور، از حکومت خواست تا براى برگشت کنندگان، سرپناه و فرصت شغلى را فراهم نمايد.
محمدعارف يکتن از برگشت کنندگان ديگر نيز گفت که حدود چهار ماه قبل، درحالى به کشور عودت کرده است که نبود سرپناه و کار، از جملۀ مشکلات عمده در زندگى وى اند.
موصوف به آژانس خبرى پژواک گفت که وى اميد داشت تا حين برگشت به کشور، حکومت برايش نمرۀ رهايشى بدهد؛ اما تاکنون براى آنعده عودت کنندگان که طى ١٦ سال گذشته به کشور برگشته اند، نمرات رهايشى توزيع نگرديده است.
login or register a new account.