Language

Don't you have an account with Pajhwok Afghan News?

Click here to subscribe.

تفاهمنامۀ آغاز کار ديزاين انجنيری پروژۀ تاپى امضا گرديد

کابل (پژواک،٣حوت ٩٥): تفاهمنامۀ افتتاح کار ديزاين انجنيری پروژۀ انتقال گاز ترکمنستان از طريق افغانستان به پاکستان و هندوستان (تاپى)، در حضور محمد اشرف غنی رييس جمهور کشور امضاشد.

اين تفاهمنامه از سوی عبدالقيوم رشيد سرپرست کمپنی افغان گاز  و آقای ستيفن رييس کمپنی "آی ال اف" به امضا رسيد. 

داکتر محمد همایون قيومی مشاور ارشد رييس جمهور در امور زيربناها، در مراسمى که به همين منظور در ارگ رياست جمهورى برگزارگرديده بود گفت که امضاى تفاهمنامه آغاز کار تاپى بخش افغانستان، براى تکميل شدن اين پروژۀ ملی و منطقوی يک گام مهم مى باشد.

قيومی افزودکه اين پروژه، تنها پايپ لاين گاز نيست، بلکه برای انتقال فايبر نوری، يک دهليز اقتصادی می باشد که ترکمنستان، افغانستان، هند و پاکستان را با هم وصل می سازد و اين کشورها را به اروپا ارتباط ميدهد.

بربنياد گفته هاى مشاور رييس جمهور، پروژۀ تاپی برای مردم به ويژه کسانيکه اين پروژه از ولايات شان عبور مى کند، زمينه های کار را فراهم می نمايد.

غزال حبيب يار سرپرست وزارت معادن و پتروليم گفت که پروژۀ تاپی به ارزش ٧،٤ ميليون دالر امريکايی، طی دو مرحله تکميل خواهد شد که برای افغانستان و منطقه، از نگاه اقتصادی و اجتماعی از اهميت فراوان برخوردار می باشد.

وى افزودکه مرحلۀ نخست پروژۀ پايب لاين گاز تاپی؛ شامل تنظيم امنيت پروژه، موافقتنامه ها، طرح و ديزاين، مطالعات محيط زيستی و اجتماعی، ماين پاکی، سروی جزييات مسير پايپ لاين گاز و استملاک زمين است، که در مدت يک سال تکميل مى گردد.

وی خاطر نشان کرد مرحلۀ دوم پروژۀ تاپی که سه سال را دربر خواهد گرفت، تطبيق اساسی و عملی پروژه مذکور می باشد.

به گفته موصوف، پايپ لاين گاز تاپی که ۱۷۳۵ کيلومتر طول دارد، ظرفيت انتقال ۳۳ ميليارد متر مکعب گاز را در يک سال دارا می باشد، که از ترکمنستان آغاز گرديده و از مسير هرات، فراه، هلمند، نيمروز و سپين بولدک، به پاکستان و هند امتداد مى يابد.

سرپرست وزارت معادن اضافه کرد که از طريق ترانزيت پروژۀ پايپ لاين گاز تاپی، سالانه ۴۰۰ ميليون دالر افغانستان عايد خواهد کرد و اين پروژه، افغانستان را به مرکز ترانزيت آُسيای ميانه مبدل نموده و دهليز مهم اقتصادی افغانستان خواهد بود؛ زيرا در مسير تاپی، برخی پروژه های ديگر مانند انتقال برق، احداث خط آهن، تأسيس پارک های صنعتی و انتقال فايبر نوری درنظر است.

او همچنان گفت که حکومت افغانستان برای آمادگی جهت تطبيق پروژۀ پايپ لاين گاز تاپی، با وزارت ها و اداراتى که مستقيم و غيرمستقيم در تطبيق این پروژه شامل می باشند، بحث ها را آغاز کرده است.  

مراد امانوف رييس عامل شرکت احداث پروژۀ تاپی، طی سخنانی از  توجه رييس جمهور غنی در خصوص زمينه سازی پيشرفت کار پروژۀ تاپی قدردانی کرده و گفت که پروژۀ تاپی، برای رييس جمهور ترکمنستان نيز از اهميت خاص برخوردار می باشد.

login or register a new account.

GET IN TOUCH

SUGGEST A STORY

آژانس خبری پژواک علاقمند است تا گزارش های شما را نشر کند. در صورت تمایل با کلیک کردن بر روی این لینک با ما تماس بگیرید.

PAJHWOK MOBILE APP

اپلیکیشن پژواک را بر روی تلفن هوشمند خود نصب کنید تا آخرین خبرهای ما را دریافت کنید. بیشتر