Language

غنى:افغانستان نمونۀ قابل تمجيدی ازهمزيستی مذاهب اسلامی است

کابل (پژواک،٩ميزان ٩٦):محمد اشرف غنى رييس جمهور کشور مى گويد که عناصر افراطی و فرصت طلب که در پی دامن زدن به احساسات تنش آلود ميان پيروان مذاهب هستند در ميان مردم جا ندارند و افغانستان نمونۀ قابل تمجيدی ازهمزيستی مذاهب اسلامی است.

رييس جمهور و معاون دومش در مراسم عاشورا در مسجد جامع  امام زمان،اشتراک و سخنرانی کرد.

وى گفت: ((مناسبت‌ هايی مانند عاشورا فرصتی در اختيار ما می‌گذارد تا باز گشت مجدد داشته باشيم به مفاهيمی که منظومۀ ارزشی ما را تشکيل می‌دهد. ارزش‌هايی که بزرگان ما بخاطر آنها رزميدند، خطرهای بزرگ را پذيرفتند و زندگی خود را بخاطر آنها قربانی کردند.))

اشرف غنى افزودکه می‌توان عاشورای حسينی را از جوانب مختلف به مطالعه گرفت و می‌توان با تکيه بر شيوه فکری مذاهب اسلامی، تفاسير گوناگونی از آن حادثۀ تاريخی بزرگ به دست داد، و می‌توان تنوع تفسيرها و تحليل‌ها را مايۀ غنای فرهنگ اسلامی گردانيد.

رييس جمهور در ادامه سخنانش گفت که  در شرايط کنونى افغانستان،يزديان فعلى مى خواهد زندگى را بر مردم افغانستان تلخ نماينداينها ميخواهند که مردم ما دربه در و پريشان باشند و با ايجاد وحشت مى خواهند که درافغانستان هر روز يک کربلا جديد باشد.

غنى گفت : ((ما در چنين شرايطی بيش از هر زمان ديگر نيازمند بازگشت به سنت و سيرت بزرگان و رهبران معنوی خود هستيم، به کسانی که قدوه و رهنمای ما در يافتن راه و رسم زيست بهتر بوده اند، به کسانی مانند امام حسين رضی الله عنه که پرچمدار اصلاح و بهسازی در جامعۀ اسلامی بودند.))

وى گفت: ((وفاداری به آرمان‌های اين رهبران معنوی از ما می‌طلبد که صفوف خود را منسجم‌تر، دست‌ ها را محکم‌تر و دل ‌ها را عميق تر از هميشه بهم پيوند بدهيم. ايستادن ما در برابر توطئه‌ها و پرده برداشتن از نيت‌های شوم و تفرقه افگنانه، بخشی از همان اصلاحی است که امام حسين و ساير بزرگان ما در نظر داشته اند. ))

رييس جمهور گفت که او امروز يک نماز گزار مسجد امام زمان است ،هرخطرى را که يک نمازگزار مسجد امام زمان قبول مى کند،رييس جمهور افغانستان به دل و جان بر خود قبول مى کند؛ دشمنان  مردم بايد بفهمند که در بين مردم تفرقه آورده نمی‌توانند.

موصوف گفت: ((ما يک صف هستيم، يک ملت هستيم، به دين واحد عقيده داريم و هر مذهب ما موجب افتخار ماست و مسووليت نگهداری‌اش مسووليت هر افغان و هر مسلمان است.خوش‌بختانه افغانستان نمونۀ قابل تمجيدی از همزيستی مذاهب اسلامی است که علا رغم تلاش‌های مکرر دشمنان ما، هيچ رخنه‌ای ميان مردم آن به وجود نيامده است. ))

اشرف غنى افزودکه عناصر افراطی و فرصت طلب که در پی دامن زدن به احساسات تنش آلود ميان پيروان مذاهب هستندجايی در ميان مردم ندارند.

به گفته او،اگر ديروز امام حسين و ياران با وفايش در ميدان کربلا در مقابل "شِمر" و "يزيد" و "ابن زياد" ايستادند و بخاطر آرمان‌های بزرگ خويش جام شهادت نوشيدند، امروز فرزندان دلير  افغان در نيروهای دفاعی و امنيتی کشور با همان تعهد در مقابل تروريست‌های سنگدل می‌رزمند، و برای دفاع از مردم خود قربانی می‌دهند.

موصوف گفت که  آنان هستی خود را به خطر می‌اندازند تا زندگی بهتری برای مردم خود و فضای آرام تری برای کشور خود فراهم آورند.در اين شرايط حساس کشور همۀ يکدل و يک زبان در کنار نيروهای دفاعی و امنيتی قرار داشته باشند.

login or register a new account.

Related Topics