Language

ولسى جرگه طرح بودجۀ سال روان مالى را تصويب کرد

کابل (پژواک،۲٧جدی۹۶): ولسى جرگۀ افغانستان، طرح بودجۀ ملى سال روان مالى (١٣٩٧) را با افزايش ١٧ ميليارد افغانى در بودجۀ انکشافى، تصويب کرد.

سال مالى افغانستان در اول ماه جدى آغاز مى شود.

مشرانوجرگه، طرح بودجه سال مالى (١٣٩٧) که شامل ٢٦٧.٢ میلیارد افغانى بودجۀ عادی و ۹۳.۷ میلیارد افغانى بودجه انکشافی بود، در اول قوس بعد از تاييد، با برخى پيشنهادها به ولسى جرگه ارايه کرد و ولسی جرگه در ۲۲ قوس، آن را به دلایلى چون نبود توازن میان ولایات، شامل ساختن واحدهای اداری غیر تصویب شده، و ایجاد بست های غیرضروری برای برخی اداره ها رد کرد.

وزارت ماليه بعد از وارد کردن تغييرات دوباره، اين طرح را به ولسى جرگه فرستاد؛ اما برخى اعضاى اين جرگه دو روز پيش گفته بودند که در طرح جديد هم توازن بودجه ميان ولايات در نظر گرفته نشده، برخى پروژه ها از طرح بودجه خارج شده و تا زمانى که خواست هاى آنها در نظر گرفته نشود، به اين طرح راى تاييد نمى دهند.

اما اميرخان يار رئيس کميسيون مالى و بودجه ولسى جرگه، در نشست امروز اين جرگه گفت که در طرح يادشده، بودجه انکشافى حدود ١٧ ميليارد افغانى افزوده شده، هشتاد در صد پروژه هايى که از اين طرح خارج شده بود، دوباره شامل طرح شده، تعداد اداره هايى که براى آنها پول اپراتيفى در نظر گرفته شده بود، از ده به شش اداره تقليل يافته و پول کود احتياطى از ٥٦ ميليارد به ٥٤ ميليارد افغانى کاهش يافته است.

موصوف افزود که ١٦١ ميليارد افغانى بودجه ملى، از عوايد داخلى و متباقى از کمک هاى جامعه جهانى تمويل مى شود.

اکليل حکيمى وزير ماليه کشور، در نشست امروز ولسى جرگه گفت که طرح بودجه، با در نظر داشت امکانات و مطابق معيارهاى بين المللى ساخته شده است.

موصوف افزود که با تصويب اين طرح، اعتبار دولت افغانستان در جامعه جهانى بالا مى رود و دولت افغانستان خواهد توانست که کمک هاى بيشتر جامعۀ جهانى را از طريق بودجه ملى جذب کند.

سرانجام از ١٥٢ عضو حاضر در نشست امروز ولسى جرگه، ١٢٢ تن به طرح بودجه راى تاييد دادند. 

login or register a new account.