شبرغان(پژواک،١٦دلو٩٦): بيجاشدگان داخلى در جوزجان از عدم دسترسى به مواد خوراکى و محروقانى شاکى بوده و مى گويند که اگر حکومت به وضعيت آنها توجه نکند، تعداد زيادى از اطفال و زنان، از شدت سرما تلف مى شوند.
غلام حسين، با خانواده اش که به نسبت جنگ ميان داعش، طالبان و نيروهاى دولتى در ولسوالى درزاب به شهرشبرغان بيجاشده است، گفت که در وضعيت بدى قرار دارند و زندگى را با دشوارى هاى زياد سپرى مى کنند.
وی افزود: "در زير خيمه ها با خانواده ام بدون کوچکترين امکانات زندگی مى کنيم و شدت سرما اذيت ما مى کند."
اين مرد علاوه کرد که اگر به حال خانواده هاى بيجاشده توجه صورت نگيرد، شمارى از اطفال و زنان از شدت سرما تلف خواهندشد.
بى بى معراج زنی که از ولسوالی قوش تپه بيجا شده است گفت که برای تامين معيشت خود و خانواده اش، هيچگونه امکاناتى در اختيار ندارد، در سرمای شديد زير خيمه بودوباش مى کند؛ هيچکس نيست که به داد شان برسد و صداى شان را بشنود.
اين زن افزود که از مدت سه ماه به اينسو، در شبرغان زندگی مى کند؛ اما تا حال به آنها کمکی صورت نگرفته است و از حکومت تقاضا مى نمايد تا براى آنها ظروف، لباسهاى زمستانى و مواد خوراکى کمک کنند تا از مشکلات موجود رهايى حاصل کنند.
نامبرده به اين نکته نيز اشاره کرد که اگر دولت، توانايی کمک را به بيجاشده ها ندارد، بهتر است امنيت را تامين کند؛ تا بيجاشده ها دوباره به خانه هاى شان برگردند.
حليمه صدف عضو شورای ولايتی جوزجان، به پژواک گفت که بيجاشدگان ولسوالی های درزاب و قوش تپه که تعداد شان به بيش از دو هزار خانواده مى رسد، در حالت بدی قرار دارند و تاکنون به نياز ها و خواست های آنها پاسخ مثبت گفته نشده است.
وى با بيان اينکه مشکلات بيجاشده ها را بار ها با مسئولين شريک ساخته است، گفت که برخی زنان و اطفال در ميان بيجا شدگان بيماراند وخانواده های آنها هيچ امکانات برای تداوی مريضان خود در اختيار ندارند .
خانم صدف افزود: "نمى دانم مسئولين کمپل ها و مواد خوراکی را که در گُدام ها ذخيره کرده اند برای کدام روز نگهداشته اند؟ وضعيت بيجا شده گان فکر نکنم بدتر از حالت موجوده شود و هيچ معلوم نيست که آنها مواد ذخيره شده را برای کَی در نظردارند توزيع کنند؟ درحاليکه بيچاره گی خانواده های بيجا شده قابل تعريف نيست."
اما فيض الله سادات رييس اداره مبارزه با حوادث طبيعی ولايت جوزجان گفت که برای شش صد خانواده کمک های مواد خوراکی و پوشاکی توزيع شده و در نظر است تا برای متباقی خانواده ها نيز توزيع گردد.
وی افزودکه حداقل چهار هزار خانواده از ولايات سرپل, فارياب و ولسوالی های قوش تپه و درزاب ولايت جوزجان به شهر شبرغان پناه آورده اند و بيشترين بيجا شده گان, باشنده های ولسوالی قوش تپه و درزاب ولايت جوزجان اند که تعداد شان به بيش از دو هزار فاميل مى رسد .
login or register a new account.