کابل (پژواک، ۶سرطان ۹۷): ده ها تن از کسانی که قصد نامزدی در انتخابات ولسی جرگه را دارند و از روند ثبت نام بازمانده اند، خواستار تمدید مهلت ثبت نام هستند؛ اما کمیسیون انتخابات می گوید که این روند به لحاظ قانونی قابل تمدید نیست.
معترضان که از ولایات کابل، میدان وردک و کندهار هستند و شمار آنان به ۵۰ تن می رسید، امروز در یک گردهمایی در کابل، اعتراض خود را بیان کردند.
روند ثبت نام نامزدان انتخابات ولسى جرگه و شوراهاى ولسوالى ها، از ۵ جوزا تا ٢٢ جوزا تعیین شده بود؛ اما به دلیل کمرنگ بودن شمار زنانی که قصد نامزدی در انتخابات را داشتند، مهلت ثبت نام دو روز دیگر تمدید شد.
کمیسیون مستقل انتخابات می گوید که در جریان مدت قانونی ثبت نام نامزدان انتخابات، ٢٤٥٤ تن براى انتخابات ولسى جرگه و ٣٧٣١ تن برای رقابت در انتخابات شوراهاى ولسوالى ها ثبت نام کرده اند.
حفیظ الله بارکزی باشنده کابل و از جمله کسانی که از ثبت نام در انتخابات بازمانده است، به خبرنگاران گفت: "هدف از گردهمایی امروز شکایت از تمرد کمیسيون مستقل انتخابات است که با وعده امروز و فردا، باعث شده است تا یک تعداد که قصد نامزدی در انتخابات را داشتند، از ثبت نام بازبمانند."
میرزا محمد باشنده ولایت کندهار، از دیگر کسانی که قصد دارد در انتخابات ولسی جرگه نامزد شود، گفت: "من ۱۰ دقیقه قبل از اینکه مهلت ثبت نام به پایان برسد، به کمیسیون رفته بودم؛ اما پولیس دروازه کمیسیون را بست و اجازه نداد داخل شویم."
وی هشدار داد در صورتی که کمیسیون انتخابات به این مشکل رسیدگی نکند، دست به اعتراض های گسترده مدنی خواهند زد.
اما عبدالعزیز ابراهیمی معاون سخنگوی کمیسیون مستقل انتخابات، به پژواک گفت که این کمیسیون مطابق تقویم انتخابات که از تاریخ ۵ تا ۲۲جوزا به عنوان مدت ثبت نام نامزدان انتخابات تعیین شده بود، کار کرده است و بعد از این تاریخ، مطابق با قانون امکان ثبت نام وجود ندارد.
وی افزود که بنابر دلایل قانونی، این افراد در زمینۀ ثبت نام تاخیر کرده اند و به همین دلیل شکایت آنان پذیرفته نمی شود.
اين درحاليست که حدود يک هفته قبل نيز شماری از افراد که قصد نامزدى در انتخابات ولسى جرگه را دارند؛ اما در فرصت تعيين شده ازسوى کميسيون نتوانسته اند اسناد کانديداتورى شان را تکميل و به کميسيون بسپارند، طى نشستى اعتراضى ازکميسيون انتخابات خواستار تمدید مهلت ثبت نام شده اند.
قرار است انتخابات ولسی جرگه و شوراهای ولسوالیها در ۲۸ میزان سال جاری برگزار شود.
login or register a new account.