Language

Don't you have an account with Pajhwok Afghan News?

Click here to subscribe.

فعالان مدنى: وضعيت معارف غورشکننده و مسئولان آن ناتوان اند

فيروزکوه (پژواک، ٢٥سنبله ٩٧): فعالان مدنی درغور،  وضعيت معارف را نگران کننده خوانده ميگويند که بيشترين شاگردان مکاتب اين ولايت، درسال تعليمى يکبارهم به صنف نرفته و اکثرمعلمين مصروف تحصيل در ولايات ديگر بوده؛ اما امتيازات معلمى را درغور به دست مى آورند.

این فعالین مدنی، امروز طی یک جلسه داد خواهی که نتائج تحقیق شانرا همگانی کردند با ابرازنگرانى گفتند که معارف درغور غیر فعال است وبیشتر شاگردان درسال روان تعليمى حتی یک بارهم به داخل صنف نرفته اند.
یافته های این تحقیق که از سوی موسسه "اجتماعی وانکشاف ملی جوانان افغانستان"، از چند ماه به این سو راه اندازی شده بود امروز با رسانه هاشريک گرديد.
محمد وزیرنورانی از فعالان مدنی وعضو این موسسه به آژانس خبرى پژواک گفت:( نتيجۀ تحقيق نشان ميدهد که وضعیت معارف درغور به بدترین حالت قرار دارد.)
به گفته نورانی دربسیاری ازمکاتب این ولایت، حتی هنوز شاگردان یک بارهم به صنف حاضر نشده اند وازجانبى ديگر، غیابت استادان وپائین بودن سطح ظرفیت آنها ازموارد اساسى خوانده شده که سبب کمرنگ شدن حضور شاگردان درمکتب مى باشد.
بربنياد يافته هاى اين تحقيق، دراکثريت مکاتب معلم مسلکى وجود ندارد، برخى افراديکه بعنوان معلم دريکتعداد مکاتب درس ميدهند، خود ازسواد لازم برخوردار نيستند؛ ضمنا بيشترينه مکاتب، فاقد سهولت ها ازجمله نبودآب اشاميدنى وفضاى مناسب درسى مى باشند.

با این حال، علی حسین احمدی رئیس سکتوری این ولایت که دراين نشست به نمایندگی ازمقام ولایت صحبت میکرد نیز وضعیت معارف درآن ولايت را شکننده خواندومسئولان  این اداره را به نا توانی متهم کرد.
به گفته احمدی ، هنوز بسیارکسانی درچوکات معارف به عنوان معلم وجود دارند که درولایات دیگر مصروف کسب تحصیل میباشند ویا هم هیچ گاهى حاضر به وظیفه نشده اند؛ اما امتیاز معلمی را دریافت میکنند.
اوگفت: "در راستای فعال بودن وغیرفعال بودن مکاتب، متاسفانه بسیار مشکلات وجود دارد، معلمینى داریم که درپکتیا وننگرهارويا ديگرولايات محصل هستند؛ اما به نام معلم دراين ولايت از معارف معاش میگيرند وضمنا معلمین نوبتی درولايت غور هم وجود دارد؛ يعنى اينکه  براى چند روز یک نفرمعلم است و براى چند روزدیگرفردى ديگربعنوان معلم تعيين مى باشند؛ اما با آنهم حاضر به مکتب نمیشوند، که این کارخيلى خطر ناک مى باشد  واصلا درریاست معارف غور نه حرمت وجود دارد ونه هم توانائی".
بااین حال فضل الحق نجات معاون تدریسی ریاست معارف غور نیز کمبود امکانات درسی، نبود معلم مسلکی ونداشتن تعمیر برای بیش از هفت صد مکتب درآن ولايت را میپذیرد .

وى به پژواک گفت  که هنوزهم ریاست معارف غور ١٥٠٠ معلم کمبود دارد.
به اساس گفته هاى نجات، عدم همکاری مردم و نبود امنیت سبب شده است تا حضور شاگردان درمکاتب کمتراز گذشته باشد.
وى گفت: " این یک حقیقت مسلم است که ما وشما به کمبود معلم مواجه هستیم ومشکل اساسی دیگر نبود امنیت است که سبب میشود تا مردم اولاد های خودرا به مکتب روان نکنند و دیگر اینکه معلم مسلکی هم چالش جدی است که ما هنوز هم نتوانستیم این مشکل را حل کنیم."
این درحالیست که در ولایت غور، به تعداد ٨٤٧ باب مکتب وجود دارد که درآنها به تعداد دوصد و نوزده هزار و سه صد و چهل وشش شاگرد درس میخوانندپ اما  ازاین  جمله مکاتب ١٢٧ باب آن دارای تعمیر میباشد و درمتباقی، شاگردان درفضای باز درس ميخوانند.

login or register a new account.

Related Topics

GET IN TOUCH

SUGGEST A STORY

آژانس خبری پژواک علاقمند است تا گزارش های شما را نشر کند. در صورت تمایل با کلیک کردن بر روی این لینک با ما تماس بگیرید.

PAJHWOK MOBILE APP

اپلیکیشن پژواک را بر روی تلفن هوشمند خود نصب کنید تا آخرین خبرهای ما را دریافت کنید. بیشتر