کابل(پژواک،۲۲ جدی ۹۷): برخى اعضاى ولسى جرگه مى گويند که نبايد ديدارهاى مقام هاى خارجى، بدون حضور نماينده گان حکومت افغانستان با نماينده گان طالبان صورت گيرد؛ زيرا ادامۀ این دیدارها مشروعیت دولت افغانستان را زیر سوال می برد.
این در حالی است که از حدود دو ماه به این طرف، تلاش ها به منظور تامین صلح در افغانستان از سوی زلمی خلیل زاد نماینده ویژه امریکا برای صلح افغانستان و برخی کشورهای دیگر آغاز شده و تاکنون خلیلزاد و مقام هاى برخی کشورهای همسایه، بدون حضور نماینده گان دولت افغانستان، با نماینده گان گروه طالبان ملاقات هايى داشته اند.
صالح محمد سلجوقی نماینده مردم هرات در ولسی جرگه، در نشست امروز این جرگه گفت که هفته های قبل، موج خوشبینی ها از موفقيت پروسۀ صلح افغانستان وجود داشت؛ اما اخيراً جوانب گفتگو بی انگیزه تر معلوم می شوند.
او افزود که گفتگو های مختلف نتوانست زمینه مذاکرات مستقیم ميان طالبان و نماينده گان دولت افغانستان را فراهم کند.
وی در اشاره به ملاقات هاى نماينده گان طالبان با مقام برخى کشورها به شمول ايران افزود: «آن ها به جايى که برای ختم بحران کار کرده باشند، به بهانۀ همکاری برای ایجاد صلح، با طالبان رابطه علنی برقرار کردند و به آنها مشروعیت بخشیدند، اگر کشورهای همسایه و منطقه ما را به رسمیت می شناسند، و حامی بین المللی ما جنگ را هراس افگنی می داند، و شهادت فرزندان ما را به حق و عادلانه می پندارند، هیچ گونه گفتگو با طالبان بدون حضور نماينده گان دولت افغانستان انجام ندهند.»
او خواستار توقف اين چنين ديدارها شد و گفت که اگر به واقعیت ايالات متحده امریکا و کشورهای منطقه خواهان تامین صلح در افغانستان باشند، بهتر است بر حامیان هراس افگنی در منطقه فشار بیاورند تا طالبان وادار به گفتگو با نماینده گان دولت افغانستان شوند.
وی همچنان از وزارت خارجه کشور خواست تا با صدور اعلامیه اى، از کشورهای منطقه و جهان بخواهند که بدون حضور نماینده گان دولت افغانستان، با مخالفین مسلح دولت گفتگو نکنند.
محمد عارف رحمانی عضو ديگر اين جرگه، ضمن تایید گفته های سلجوقی گفت که دیدار طالبان با کشورهای منطقه بدون حضور نماینده گان دولت افغانستان، به رسمیت شناختن گروه طالبان و زیر سوال بردن مشروعیت دولت افغانستان است.
عبدالرووف ابراهیمی رییس ولسی جرگه نيز گفت اميدوارى هايى که براى صلح به وجود آمده بود، در حال تبديل شدن به ياس و نااميدى مى باشد.
او افزود که دیدار مقام هاى کشورهای منطقه با مخالفین مسلح دولت افغانستان، بدون حضور نماینده گان دولت افغانستان به صلح کمک نمی کند، بل این کار آنها سبب قهرمان سازی طالبان و ضعف حکومت افغانستان می شود.
وی همچنان همچو دیدارها را مداخله در امور افغانستان خواند و در خطاب به جهت هايى که مى خواهند افغانستان را در راستاى صلح کمک کنند، گفت: «اگر می خواهند به پروسه صلح کمک بکنند، زمینه مذاکرات طالبان و نماینده گان دولت را فراهم کنند.»
ابراهیمی افزود که صلح با تضرع تامین نمی شود و باید دولت افغانستان از موضع قدرت به صلح برسد و باید به عملیات نیروهای امنیتی در نقاط مختلف شدت بخشد.
login or register a new account.
GET IN TOUCH
NEWSLETTER
SUGGEST A STORY
PAJHWOK MOBILE APP