Language

“کاهش ۶۰۰ میلیون دالر کمک به نیروهای امنیتی افغان خلاف تعهد امریکا است”

کابل(پژواک،۲۲ثور۹۸): برخی اعضای مشرانوجرگه، کاهش ۶۰۰ میلیون دالر  کمک امریکا به نیروهای امنیتی افغان را خلاف تعهد امریکا میدانند و از تلفات افراد ملکی در عملیات شبانه اظهار نگرانی کردند.

به اساس گزارش ها دو روز قبل یک مقام امریکایی گفته بود بخشی از پولی که دونالد ترمپ رییس جمهور امریکا قرار است از آن برای اعمار دیوار در مرز مکسیکو استفاده کند، از پول‌هایی تامین خواهد شد که برای نیروهای امنیتی افغانستان هزینه شده بود.

این مقام امریکایی، بدون گرفتن نامش به  خبرگزاری رویترز گفته است که برای تامین این بودجه، ۶۰۴ میلیون دالر از پول‌هایی برداشته شده است که برای نیروهای امنیتی افغانستان پس‌انداز شده بود.

محمد علم ایزدیار نایب اول مشرانوجرگه، در نشست امروز این جرگه در مورد گفت که کاهش کمک ها تعهد شکنی امریکا پنداشته می شود و بايد امریکا آنچه را تعهد کرده است عمل کند.

او افزود که کاهش کمک ها تاثیر منفی بر وضعیت جنگ در افغانستان خواهد داشت و باید رییس جمهور امریکا در مورد   تجدید نظر کند.

وی همچنان گفت که فعالیت گروه داعش در افغانستان خطر جدی برای آینده کشور محسوب می‌شود و در روند گفتگوهای صلح با طالبان نباید این موضوع نادیده گرفته شود.

ایزدیار افزود: «اگر جامعه جهانی به ویژه امریکا برای مبارزه با داعش در افغانستان گام ‌های عملی برندارند، پدیده هراس افگنی در افغانستان بیشتر تقویت خواهد شد.»

وی در ادامه گفت: «داعش خطر بزرگ برای افغانستان است و غرب، این خطر را مهر تایید زده است و ما می بینم که امریکا مصروف مذاکره با طالبان است، حضور داعش افغانستان را تهدید می کند و امریکا بايد به این نگرانی هم رسیده گی کند.»

شماری از اعضای دیگر این جرگه نیز نظر مشابه داشتند .

برخى اعضاى مشرانوجرگه حمله بر دفتر کاونترپارت در کابل را محکوم کردند.

پنج مهاجم مسلح، پنجشنبه گذشته بر دفتر کاونتر پارت در شهر کابل حمله نمودند که در نتيجه نه تن کشته و ۲۲تن دیگر جراحت برداشتند.

فضل هاى مسلميار رییس مشرانو جرگه، حمله یاد شده را محکوم کرده از نیروهای امنیتی کشور خواست تا در قبال تامین امنیت شهروندان کشور، مسئولیت شانرا ادا کنند و جلو همچو رویداد ها را بگیرند.

محمد رحیم حسنیار عضو دیگراین جرگه گفت: «حملات تهاجمی مخالفین در ماه رمضان نشان داد که آنها پابند به منافع مردم افغانستان و تحقق صلح نیستند.»

عملیات شبانه  

محمد حسن هوتک عضو مشرانوجرگه، در اشاره به عملیات شبانه در ولایت ننگرهار گفت که همواره عملیات شبانه از افراد ملکی قربانی گرفته و اين عملیات سبب ایجاد فاصله میان دولت و ملت شده است .

وی خواستار متوقف شدن و دقت در عملیات شبانه شد.

شماری از اعضای دیگراین جرگه نیز نظر مشابه داشتند .

مسلمیار در مورد گفت: «ما مخالف عملیات شبانه که علیه دشمنان و قاتلین مردم افغانستان راه اندازی شود نیستیم؛ اما عملیات شبانه که علیه افراد ملکی از سوی افغان ها و یا نیروهای خارجی راه اندازی شود مخالف هستیم و برای ملت قابل قبول نیست، ۹۵ درصد عملیات شبانه در کشور غلط بوده و سبب ایجاد فاصله میان ملت و حکومت شده است.»

وی در اشاره به آخرین مورد عملیات شبانه در ولسوالی چپرهار ننگرهار گفت: «در عملیات چپرهار پنج استاد لیسه های شهر جلال آباد کشته شده اند، همه آنها معلمینى بودند که چندین سال می شد در مکتب های مشهور ایفاى وظیفه می کردند.»

او از حکومت خواست تا در عملیات شبانه دقت کرده و جلو تلفات افراد ملکی را بگیرند.

مسلمیار گفت که روز سه شنبه (۲۴ثور) مسئولان سکتور امنیتی به این جرگه فرا خوانده شده اند تا در مورد به اعضای جرگه پاسخ بدهند .