کابل (پژواک، ۲سرطان ۹۸): وزارت امورخارجۀ امریکا، طی گزارش سالانه، افغانستان را به سبب عدم اجرای فعالیت های چشمگير در عرصۀ قاچاق انسانی، به درجه دوم تحت نظارت قرار داده است.
وزارت امورخارجۀ ایالات متحدۀ امریکا، درعرصه جلوگیری از قاچاق انسانی، برای ارزیابی تلاش های داخلی و کارکردهای دولتی شماری زیاد کشورها، میکانیزم ویژۀ درجه بندی دارد که به اساس همان درجه بندی، در برج جون هرسال، گزارش سالانه اجراآت این کشورها را به نشر می رساند.
به اساس گزارش متذکره، درسال ۲۰۱۷ و ۲۰۱۸ افغانستان به درجه دوم قرارداشت؛ اما نظر به گزارش امسال، افغانستان به درجه دوم نظارت تنزیل نموده است.
به اساس میکانیزم متذکره، کشورهايی در درجه دوم نظارت شامل می شوند که شمار متضررین ارشد قاچاق انسانی در آن بلند رفته و یا روبه افزایش باشد.
درگزارش امسال وزارت امورخارجه درج است که افغانستان در راستای مبارزه علیه قاچاق انسانی، کارهای قابل ملاحظه انجام داده؛ اما معیارهای اساسی قانون حفاظت متضررین قاچاق انسانی را تکمیل نکرده است.
به اساس گزارش، افغانستان پنج نهاد را ایجاد نموده تا جلو قاچاق انسانی، طور اخص ازجلب و جذب اطفال درصفوف نیروهای امنیتی جلوگیری نماید؛ اما بازهم شمار زیادى اطفال درصفوف نیروهای امنیتی گماشته می شوند که در بدل نان و پول، استفاده جنسی از آنها صورت می گیرد.
بربنیادهمین گزارش، به اتهام لواط در صفوف نیروهای امنیتی، برخی افراد از سوی مسئولین به محکمه معرفی می شوند؛ اما برعکس محکمه، قربانی قاچاق انسانی را به مجازات اخلاقی محاکمه می کند.
گزارش افزوده است: "برخی قاضیان و څارنوالان افغانستان، غرض حل قضیه قربانیان قاچاق انسانی، ازآنها تقاضای سوء استفاده جنسی می کنند."
درگزارش وزارت امورخارجه امریکا اتهام وارد شده که بسا مسئولین افغان، میان قاچاق انسانی و قاچاق عمومی تفکیک کرده نمی توانند و در این راستا بیشتر بر انجوها و موسسات خارجی اتکا می شود.
ازجانب دیگر محمد حسن سلیمی عضو سکرتریت مبارزه علیه قاچاق انسانی در وزارت عدلیه افغانستان، به پژواک گفت: "نمی دانم که چرا بار دیگرافغانستان به درجه دوم نظارت تنزیل يافت، ما در عرصه مبارزه علیه قاچاق انسانی فعالیت های قابل ملاحظه انجام داده ایم."
قابل ذکراست که قاچاق انسانی، به تجارت انسان اطلاق می شود؛ یا به اصطلاح عام، اعمال ظلم از سوی یکتن بر فرد دیگر را قاچاق انسانی گویند و یا هرعمل جبر، اکراه، تهدید و تقلب، قاچاق انسانی عنوان می شود.
GET IN TOUCH
NEWSLETTER
SUGGEST A STORY
PAJHWOK MOBILE APP