کابل (پژواک، ۲۲ میزان ۹۸): کمیسیون سمع شکایات مشرانوجرگه؛ شش وزارت، ریاست پوهنتون کابل و شاروالی کابل را در پیوند به قضایای مختلف، به څارنوالی معرفی کرد.
زلمی زابلی رئیس کمیسیون سمع شکایت مشرانوجرگه در یک نشست خبری گفت که اداره های یادشده شامل وزارت های مالیه، زراعت، تحصیلات عالی، انکشاف شهری، تجارت و صنعت، معارف و شاروالی کابل و ریاست پوهنتون کابل بوده و در پیوند به قضایای مختلف، به څارنوالی معرفی شده اند.
قرارداد واگذاری زمین پوهنتون کابل به پوهنتون امریکایی
زابلی افزود که در سال ۲۰۰۶ میلادی، شریف فایض وزیر اسبق تحصیلات عالی، با پوهنتون امریکایی افغانستان قراردادی را به امضا رساند که به اساس آن ۷۴ جریب زمین مربوط به وزارت های تحصیلات عالی و زراعت در دارالامان کابل، به این پوهنتون واگذار شد. قابل ذکر است که شریف فایض فوت کرده است.
او گفت که به اساس این قرارداد، پوهنتون یادشده باید در بدل این زمین، سالانه ۵۰ بورسیه تحصیلی را به پوهنتون کابل می داد، به اندازه زمین واگذار شده باید به همین مساحت، زمین را برای پوهنتون کابل در شهر کابل خریداری می کرد و تاسیسات پوهنځی های وترنری و زراعت که در آن زمان در ساحه دارالامان قرار داشت، در زمینی که تازه خریداری می شود اعمار می شد.
وی افزود: «پوهنتون امریکایی که مربوط به حکومت و نظامیان امریکا نمی شود و به یک شرکت شخصی امریکایی تعلق دارد، نه تنها که به تعهداتش عمل نکرده، بلکه موازی ۱۲۰ جریب زمین را غصب کرده و از آن استفاده می کند.»
او گفت که موازی ۱۲۰جریب زمین را که حالا پوهنتون امریکایی از آن استفاده می کند، ۹۶جریب زمین آن مربوط وزارت زراعت و مالداری و متباقی مربوط به پوهنتون کابل و وزارت تحصیلات عالی می باشد.
به گفتۀ موصوف مسئولان پوهنتون امریکایی، نه تنها درچند ماه گذشته به نشست های کمیسیون سمع شکایات مشرانو جرگه حاضر نشده اند، حتی نماینده اش را به وزارت تحصیلات عالی نیز نفرستاده اند.
زابلی گفت: «امروز معین وزارت تحصیلات عالی و وزارت زراعت آمده بودند؛ اما جواب قانع کننده ارایه نکردند؛ زیرا آنها هراس دارند که این پوهنتون مربوط به حکومت امریکا می شود.»
وی افزود که دو سال قبل رییس جمهور فعلی کشور، یک کمیته را به ریاست محمد همایون قیومی سرپرست وزارت مالیه و مشاور ریاست جمهوری موظف ساخته بود؛ تا زمین های یاد شده را از پوهنتون یادشده امریکایی مسترد کند؛ اما تا کنون حتی جلسه این کمیته برگزار نشده است.
زابلی گفت که وزیر مالیه با وجود تقاضای مکرر کمیسیون، حاضر نشد تا در مورد پاسخ بدهد.
login or register a new account.