Language

​باشنده گان هرات از افزایش ناامنی ها شکایت دارند

شهر هرات (پژواک، ۲۸قوس۹۸): شماری از باشنده گان هرات در یک گردهمایی اعتراضی، از افزایش ناامنی ها به ویژه حملات تروریستی و دزدى های مسلحانه، ابراز نگرانی نمودند.

این افراد که شعارهای “ما امنیت می خواهیم” و”نبود امنيت درهرات، باعث فرارسرمايه ازاين شهرشده است”، را به دست داشتند، درچوک گل‌های شهرهرات گردهم آمدند و  از کوتاهی  نهادهای امنیتی و حکومت مرکزى در راستای تامین امنیت این ولایت انتقاد کردند.

آنان مدعی اند که در یک هفتۀ گذشته، بیش از ۱۰ تن از نیروهای امنیتی وغیرنظامی، درنتیجۀ حملات تروریستی و دزدی های مسلحانه در داخل شهر هرات کشته و یا زخمی شده اند؛ اما تاکنون عوامل این رویدادها  از سوی حکومت مرکزى و نهادهای امنیتی و کشفی در داخل هرات معلوم نشده است.

داکتر نثار احمد مصدق رئیس مجمع مردمی  هرات و مسئول اتحادیه داکتران  این ولایت، هدف از راه اندازی این تجمع اعتراضی را بلند نمودن صدای دادخواهی مردم هرات، به گوش حکومت مرکزی  دانست.

وی گفت که تنها در ۱۷ روز گذشته ماه جاری، ۱۹۰۰ واقعه لت و کوب، ۴۰ واقعه مجروحیت و ده ها رویداد دزدی مسلحانه در شهر هرات صورت گرفته است؛ اما حکومت مرکزی سرگرم جنجال های انتخاباتی است و هرات را فراموش کرده است.

او افزود: “حکومت نسبت به هرات جفا کرده است، پولیس هلمند دو برابر تشکیلات پولیس هرات است، کندهار همین شکل دو برابر است و ما از حکومت می خواهیم که از خواب غفلت بیدار شود.”

عنایت الله یکی ازباشندگان هرات مدعی شد که وضعیت امنیتی در این ولایت، بیداد می کند و پولیس حتا نمی تواند امنیت خود را بگیرد.

وی افزود: “وضعیت امنیتی در هرات بیداد می کند و دولت امنیت خودرا گرفته،  تنها کاری که مسئولین محلی هرات کرده می توانند، همین است که به زور از مردم مالیه می گیرند؛ اما یک ذره هم به امنیت مردم توجه ندارند.”

صفی الله یک تن دیگر از شهروندان هرات، از وضعیت خراب امنیتی انتقاد کرده گفت: “بد امنی  درهرات به اوج خود رسیده است و مردم نمی توانند کودک خود را به تنهایی به مکتب روان کنند.”

نجیب الله محبی عضو شورای ولایتی هرات نیز با ابراز نگرانی از افزایش ناامنی ها گفت که در پشت ناامنی های هرات، دست های زیاد وجود دارد.

او هرچند از کسانیکه پشت ناامنى های هرات است چیزی نگفت اما افزود: “دست های زیادی پشت ناامنی های هرات است و از یک سو هم تشکیلات پولیس ما کم است  و از سوی دیگر، همکاری مردم هم کم شده است.”

در همین حال جیلانی فرهاد سخنگوی والی هرات گفت که به تازه گی هیاتی از وزارت های داخله و دفاع به منظور ارزیابی وضعیت امنیتی به  هرات آمدند و تا پس از بررسی نقط ضعف نیروهای امنیتی، اقدام جدی در راستای تامین امنیت هرات در هماهنگی با مسئولان محلی هرات برداشته خواهد شد.

 اين درحاليست که چند روز پیش نیز عبدالاحد ولی زاده سخنگوی پولیس هرات، به پژواک گفته بود که نیروهای امنیتی تلاش می کنند تا عوامل رویدادهای تروریستی چند روز اخیر را شناسایی و در راستای ریشه کن نمودن آنان اقدام کنند.

انتقادهای باشنده گان هرات، در حالی صورت می گیرد که از روز جمعۀ گذشته تاکنون، هفت پولیس به شمول یک کارمند کمیسیون شکایات انتخاباتی، در پی حملات تروریستی در هرات کشته و بیش از ده غیرنظامی زخمی شده اند.

Related Topics