کابل (پژواک ۲۰ حمل):برخی اعضای ولسی جرگه می گویند که سرنوشت مردم ازسوی اشرف غنی و عبدالله که «تشنه قدرت و ثروت هستند»، به گروگان گرفته شده و عامل اصلی بحران کنونی کشور همین دو تن می باشند.
کمیسیون مستقل انتخابات، پس از انتخابات ماه میزان ریاست جمهوری، محمد اشرف غنی را برنده انتخابات و رییس جمهور اعلام کرد، اما نامزد پیشتازدیگرعبدالله عبدالله این تصمیم را نپذیرفت و خود را رییس جمهور اعلام کرد. تنش ها میان این دو تن که هنوز هم ادامه دارد، سبب شد که ایالات متحده از کمک های سالانه اش با افغانستان یک میلیارد دالر کاهش دهد.
برخی اعضای ولسی جرگه در نشست امروز این جرگه گفتند که مردم با تهدید بزرگ ناامنی ها و بیماری ناشی از ویروس کرونا مواجه هستند، اما غنی و عبدالله منافع شخصی شان را کنار نمی گذارند و به همین دلیل به تنش ها ادامه داده اند.
نسیم مدبر نماینده مردم بغلان در این جرگه گفت که ادامه تنش های سیاسی میان عبدالله و اشرف غنی کشور را به پرتگاه سقوط مواجه کرده و ادامه این وضعیت بازی بزرگ به سرنوشت مردم افغانستان است.
به گفته او مردم نسبت به آینده شان نگران هستند؛ زیرا دولتمردان برای منافع ملی تلاش کار نکرده اند.
وی افزود:«اختلافات سیاسی، نیروهای امنیتی را در یک سردرگمی قرار داده است وتیم های سیاسی مریض ثروت و قدرت هستند، مردم را به گروگان گرفته، به سرنوشت آنان بازی می کنند و این کار سبب بی توجهی جامعه جهانی در برابر افغانستان هم شده است. »
نیلوفر ابراهیمی نماینده گان بدخشان در این جرگه گفت :«ایجاد شکاف های قومی و مشروعیت یافتن طالبان در سطح منطقه و سقوط بخش های از کشور [به دست مخالفین مسلح دولت] برخاسته از کشیده گی های سیاسی در افغانستان است. »
ضیاالدین ضیا نماینده سمنگان گفلت که اختلافات غنی و عبدالله سبب قطع یک میلیارد دالر ایالات متحده امریکابا افغانستان شده و حالا غنی تصمیم گرفته است تا شمار نیروهای اردوی ملی را کاهش دهد.
او این تصمیم رییس جمهور را در راستای مبارزه با «تروریزم» وحشتناک میداند و می گوید که همه بدبختی های فعلی بر میگردد به تصمامیم غنی و عبدالله.
شماری از اعضای دیگر جرگه اختلافات میان غنی وعبدالله را در شرایط فعلی خطرناکتر از کرونا یاد کردند و بر حل زود هنگام آن تاکید کردند.
میر رحمان رحمانی رییس ولس جرگه از رهبران سیاسی می خواهد تا تنش های سیاسی را کنار بگذارند؛ درغیر آن وضعیت کشور پیچیده تر خواهد شد.
وی افزود:«ولسی جرگه هم تلاش کرد تا به گونه بی طرفانه تنش سیاسی به میان آمده را حل کند و فضای سیاسی بهتر را فراهم کند، اما داکتر صاحبان (غنی و عبدالله) که چه می کنند و چه تصمیم دارند کار خود شان است.»
login or register a new account.