زبان

آیا حساب کاربری در سایت پژواک ندارید؟

برای اشتراک اینجا کلیک کنید.

فعالین حقوق زن:جامعه جهانى بايد درمورد قطع مداخله سیاسی و نظامی به افغانستان ضمانت عملى بدهد

فعالین حقوق زن:جامعه جهانى بايد درمورد قطع مداخله سیاسی و نظامی به افغانستان ضمانت عملى بدهد

author avatar
10 Aug 2020 - 11:35
فعالین حقوق زن:جامعه جهانى بايد درمورد قطع مداخله سیاسی و نظامی به افغانستان ضمانت عملى بدهد
author avatar
10 Aug 2020 - 11:35

کابل(پژواک،٢٠ اسد ٩٩): شمارى از فعالین حقوق زن، صلح را نیاز جدى خوانده؛ اما بر حفظ نظام جمهوری، قانون اساسى، نیرو های امنیتی و دفاعی،حقوق زنان و قربانیان جنگ تاکید نموده و خواهان آتش بس فورى شده اند.

لویه جرگه مشورتی صلح که در هفدهم اسد  با اشتراک ۳۲۰۰ تن به منظور چگونگی رهایی چهار صد زندانی گروه طالبان در کابل برگزار شد و سه روز ادامه داشت، ديروز، رهایی چهار صد زندانی طالبان را تایید نمود و ضمن تاکید بر آتش بس دایمی گفت که درصورت رهایی این زندانیان، مذاکرات مستقیم صلح  آغاز شود.

شمارى ازفعالين حقوق زن امروز٢٠ اسد، يک روز پس از ختم لويه جرگه مشورتى صلح با صدور اعلاميه اى موقف خويش را در مورد روند صلح در کشور اعلام کردند.

در اعلامیۀ آنها که به دسترس آژانس خبرى پژواک قرارگرفته ، آمده است :«  امروز ما هزاران زن بیوه، معلول، فقیر و بی بضاعت در اجتماع خود داریم و متأسفانه باید گفت که در بعضی موارد برخی از زنان در جریان جنگ حتی مورد خرید و فروش نیز قرار گرفته اند. بنابراین زنان افغانستان، خواهان صلح سرتاسری، عادلانه ،با عزت و پایدار در کشور مى باشند. » 

آنان همچنان گفته اند که جمهوریت یکی از ارزش های اساسی پذیرفته شده در جهان امروز است. تأمین مشارکت شهروندان در روند حکومتداری تنها با نظام جمهوری امکان پذیر است. زنان افغانستان در دو دهۀ اخیر نقش جدی در عرصۀ تقویت روند مردم سالاری و جمهوریت داشته اند و حفظ نظام مبتنی برجمهوریت را یکی از خطوط اساسی مطالبات خود دانسته و برآن تأکید می نمایند.

همچنان دربخشى ديگر اين اعلامیه به حفظ قانون اساسی تاکید گردیده است.

منبع در ا دامه می نویسد: « حقوق برابر شهروندی، تنوع قومی و مذهبی ،آزادی بیان ومطبوعات، احترام به ارزش های حقوق بشری، آزادی اجتماعات و تأمین مشارکت زنان از شاخصه های اصلی قانون اساسی فعلی است. فصل دوم قانون اساسی که در برگیرندۀ حقوق اساسی و وجایب اتباع می باشد، زمینه ساز تأمین و تضمین حقوق شهروندی بوده و در صورت لزوم تعدیل قانون اساسی، زنان افغانستان برحفظ این فصل تأکید جدی می نمایند.»

به همينگونه در اعلامیه به حفظ نیروهای امنیتی و دفاعی توجه شده وخاطرنشان گرديده است:« ما نه تنها حفظ و تقویت این نیروها را در راستای تقویت نظام جمهوری اسلامی مهم تلقی می کنیم؛ بلکه جانفشانی های هرکدام آنها را شایستۀ تقدیر و ارج گذاری میدانیم. »

درادامۀ اعلاميه، حفظ حقوق زنان و قربانیان جنگ مهم خوانده شده است.

منبع می نویسد:« اکنون  زنان با داعیه های متفاوت و فراتر از گذشته در عرصۀ های مختلف سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی نقش و حضور فعال دارند. زنان افغانستان نه تنها از موقف فعلی به عقب بر نمی گردند؛ بلکه ضرورت است تا براساس قانون اساسی و حقوق برابر شهروندی، خواهان حضور معنی دار و جدی تر از قبل در انکشاف، توسعه و حکومتداری در افغانستان باشند. »

 به نقل از اعلامیه ، احترام به قربانیان جنگ در واقع ارج گذاشتن به مبارزات طولانی افرادی است که در راه ثبات و آرامی وطن، عزیزترین های شانرا از دست داده اند.

اين فعالان حقوق زنان به اين باورند که، صلح زمانی عادلانه و پایدار خواهد بود که ضمن احترام به قربانیان جنگ، نقش، دیدگاه و حضور آنها  را در تمامی عرصه ها بعنوان یک دین ملی در نظر گرفته شود.

login or register a new account.

تماس با ما

ارسال گزارش

آژانس خبری پژواک علاقمند است تا گزارش های شما را نشر کند. در صورت تمایل با کلیک کردن بر روی این لینک با ما تماس بگیرید.

اپلیکیشن موبایل پژواک

اپلیکیشن پژواک را بر روی تلفن هوشمند خود نصب کنید تا آخرین خبرهای ما را دریافت کنید. بیشتر