کابل (پژواک،۱۷سنبله ۹۹): شماری از اعضای ولسی جرگه "ملیشه سازی تحت عنوان میثاق امنیتی" را خطر جدی برای آینده افغانستان دانسته، می گویند بهتر است حکومت به جای توزیع سلاح به افراد غیرمسوول نهادهای امنیتی را حمایت و تقویت کند.
وزارت امورداخله در٢٤ اسد سال روان برنامۀ ايجاد "میثاق امنیتی" را اعلان کرد و هدف آنرا تامین بهتر امنیت و مبارزۀ مؤثر در برابر جرايم و جنایات ازطريق بسيج مردمى یاد کرد. مقام های حکومت می گویند که ملیشه سازی شامل این برنامه نیست و برنامه میثاق امنیتی به هدف همکاری بیشتر مردم با نیروهای امنیتی روی دست گرفته شده است.
این درحالی است که به اساس یک گزارش پژواک شمارى از آگاهان نظامی، "میثاق امنیتی" را يک اقدام تهدید کننده برای امنیت دانسته و توزيع سلاح را بخشى از این برنامه عنوان کرده بودند.
اما الله گل مجاهد نماینده مردم کابل در ولسی جرگه در اشاره به برنامه یاد شده گفت:«ملیشه سازی به خیر افغانستان نیست، در وقت داکتر صاحب نجیب الله هم ملیشه ساخته شده بود، یک پنج نفر به خاطر منفعت شان و بردن افغانستان به بحران این برنامه را طرح ریزی کرده اند.»
او می گوید که ملیشه سازی سبب خانه جنگی و قوم جنگی خواهد شد و بهتر است که در عوض توزیع سلاح به افراد غیرمسوول ،اردوی ملی و پولیس ملی تقویت شوند.
وی افزود:« یک پنج نفری که پاسپورت خارجی دارند و اجنت های بعضی کشورها استند، می خواهند سرنوشت افغانستان را به بحران ببرد، ملیشه سازی خانه به خانه جنگ را دامن خواهد زد و کسانی که پاسپورت خارجی دارند فرار خواهند کرد، به ملیشه سازی اجازه نمی دهیم ، اگر پارلمان اجازه بدهد، ملت اجازه نمی دهد.»
عبدالغفار خاورین نماینده مردم خوست در ولسی جرگه نیز ملیشه سازی را به خیر افغانستان نمی داند و می گوید که باید جلو این برنامه حکومت گرفته شود، زیرا سبب خانه جنگی در کشور خواهد شد.
شماری از اعضای دیگر این جرگه نیز نظر مشابه داشتند و خواهان وضاحت مسوولان در مورد شدند.
میر رحمان رحمانی رییس ولسی جرگه راه اندازی برنامه میثاق امنیتی را مداخله در کار نهادهای امنیتی خواند و گفت:« مردم افغانستان از ملیشه سازی خاطرات خوش ندارد، بهتر است نهادهای قانونی حمایت و تقویت شود.»
او بدون ارایه جزییات گفت که شماری از افراد غیرمسوول به عنوان «رضا کار میثاق امنیتی» تیم هایی را ایجاد کرده ند که هیچ کدام آنها پابند به قانون نیستند.
وی افزود :« بودجه میثاق امنیتی از کجا اجرا می گردد؟ و یک سلسله شایعاتی وجود دارد که قبلا هم یک سازمان به اصطلاح سیاسی که اصلا مفرزه استخباراتی یکی از کشورها بوده و از جانب آن کشور حمایت مالی می شده وجود داشته و قسمی که حالا دیده می شود برخی از افراد رضاکاران میثاق امنیتی نیز مربوط به همان سازمان می باشد.»
رحمانی در مورد سازمان یاد شده معلومات ارایه نکرد؛ اما گفت که برنامه میثاق امنیتی از سوی این سازمان پیشنهاد شده بود و عملا رضاکاران از سوی این نهاد معرفی می شوند.
login or register a new account.
GET IN TOUCH
NEWSLETTER
SUGGEST A STORY
PAJHWOK MOBILE APP