Language

Don't you have an account with Pajhwok Afghan News?

Click here to subscribe.

«رسانه ها به جاى ادبيات جنگ، بيشتر از ادبيات صلح استفاده کنند»

«رسانه ها به جاى ادبيات جنگ، بيشتر از ادبيات صلح استفاده کنند»

author avatar
7 Oct 2020 - 16:06
«رسانه ها به جاى ادبيات جنگ، بيشتر از ادبيات صلح استفاده کنند»
author avatar
7 Oct 2020 - 16:06

کابل(پژواک، ۱۶ میزان ۹۹): اتحادیه ملی ژورنالیستان افغانستان و مرکز حمایت از زنان ژورنالیست، در يک گفتمان از رسانه ها خواستند که به جاى ادبيات جنگ، بيشتر به ادبيات صلح توجه داشته باشند.

فریده نیکزاد رئيس مرکز زنان ژورناليست افغانستان، امروز ۱۶ میزان در گفتمانى زيرنام «گزارشگرى صلح» در کابل گفت که باید در گزارشدهى، به جاى کلمات جنگی و خشونت آمیز، از کلمات صلح استفاده شود؛ تا از ترویج جنگ جلوگیری شده و ذهنیت مردم، به طرف صلح و مثبت گرایی کشانده شود.

موصوف افزود که بخاطر کمبود امکانات برای برگزاری ورکشاپ های گزارشگری صلح، این برنامه در تمام ولایت های کشور اجرا نشده است و بسیاری از خبرنگاران، خواستار تداوم این ورکشاپ ها شده  که بتوانند تفاوت های جنگ و صلح را در گزارش های تخصصی خود بیان کنند.

نيکزاد گفت که طور مثال، به جاى کلمۀ تروريست، بايد يک کلمۀ ديگر استعمال گردد.

محمد فهیم دشتی رئيس اتحادیه ژورناليستان افغانستان در اين گفتمان گفت که بخاطر نتیجه گرفتن از پروسۀ صلح در افغانستان مسئولیت خود را انجام داده و رسانه ها  با استفاده از چهار چوب و ادبیات جدید، در کنار مسئولیت آگاهی دهی و اطلاع رسانی، از ادبیاتی استفاده کنند که باعث کاهش خشونت شده و راهی را برای صلح هموار کند.

وی همچنان افزود که اتحادیه ملی ژورناليستان افغانستان و مرکز حمایت از زنان ژورناليست، رهنمودی گزارشگری صلح را ترتیب و تهیه نموده و برای خبرنگاران و مسئولین رسانه ها در بیست ولایت کشور آموزش داده اند.

به اساس رهنمود تهيه شده از سوى اين دو نهاد، گزارشگرى صلح، گزارشگران را قادر مى سازد تا با رويکرد اخلاقى، تنشها را با امانت دارى و صداقت کاهش دهند، براى گزارشگران زمينه هايى را فراهم مى سازد تا به گونۀ آگاهانه، سوژه هاى مرتبط به صلح را انتخاب کرده و آنرا جايگزين سوژه هاى خشونت زا و تصديق نشدۀ جنگ بکنند.

منبع مى نويسد که رسانه ها مى توانند، نقش دوگانه اى در پيوند با مسايل صلح و جنگ داشته باشند.

به نقل از رهنمود، محتواى رسانه ها از يکسو مى تواند به خشونت ها دامن زده و خشونت ها را افزايش دهد؛ به ويژه در جوامعى چون افغانستان که خشونت ها ريشه هاى تاريخى و قومى دارند.

در اين رهنمود، آمده است که بايد گزارشهاى منازعات، متوازن و منصفانه و بىطرف تهيه گردند و در اين چنين گزارشها، ديدگاه تمام طرف هاى درگير، انعکاس داده شود.

اسدالله سعادتی معاون شورای عالی مصالحه ملی، درین نشست گفت: “رسانه ها از طریق شفافیت در پوشش خبری، نقد رویدادها، انعکاس خواست های مردم در مورد صلح و انتشار نظریات کارشناسان صلح، می توانند در راستای آوردن صلح نقش خود را ایفا کنند.”

وی افزود در صورتی که مذاکرات صلح، میان افغان ها به نتیجه اى نرسد، کمک‌های جهانی نیز به افغانستان کاهش خواهد یافت، که این یک خطر بزرگ برای افغانستان محسوب می‌شود.

موصوف، همچنان خاطر نشان کرد که رسانه ها باید در بخش اطلاع رسانی دقیق مذاکرات صلح، سهم فعال داشته باشند.

بازدیدها: 9

Related Topics

GET IN TOUCH

SUGGEST A STORY

آژانس خبری پژواک علاقمند است تا گزارش های شما را نشر کند. در صورت تمایل با کلیک کردن بر روی این لینک با ما تماس بگیرید.

PAJHWOK MOBILE APP

اپلیکیشن پژواک را بر روی تلفن هوشمند خود نصب کنید تا آخرین خبرهای ما را دریافت کنید. بیشتر