زبان

آیا حساب کاربری در سایت پژواک ندارید؟

برای اشتراک اینجا کلیک کنید.

بيش از چهل درصد کودکان افغان از سوء تغذى مزمن رنج مى برند

بيش از چهل درصد کودکان افغان از سوء تغذى مزمن رنج مى برند

author avatar
15 Nov 2020 - 16:43
بيش از چهل درصد کودکان افغان از سوء تغذى مزمن رنج مى برند
author avatar
15 Nov 2020 - 16:43

کابل(پژواک،٢٥عقرب ٩٩): کمپاين يکساله به هدف کاهش سوء تغذى در نزد کودکان و مادران در کشور درحالى آغاز يافت که بيش از چهل درصد کودکان ازسوء تغذى مزمن و ٢٥ درصد مادران از کم خونى رنج مى برند.

در این کمپاین زیرنام « تغذیه سالم برای همه» که از سوی وزارت صحت عامه به همکاری مالی سازمان غذايى جهان(WFP) امروز ٢٥ عقرب در کابل آغاز يافت، در مدت يک سال در مرکز و ولايت هاى کشور در مورد تغذيه سالم آگاهى داده مى شود. 

 شفیق الله همت رییس ارتقای صحت، وزارت صحت عامه افغانستان در مراسم افتتاح اين کمپاين به آژانس خبری پژواک گفت که مردم افغانستان از انواع مختلف سوء تغذی رنج می برند؛ زيرا سيستم غذايى بيشتر مردم صحى و سالم نمى باشد.

به گفتۀ وى، حدود چهل درصد کودکان از قدکوتاهى رنج مى برند که علت عمدۀ آن تغذيه ناسالم است و همچنان بيشترين مادران شيرده و حامله نيز به کم خونى مواجه اند که حين ولادت به مشکلات زياد و حتى به خطر مرگ مواجه مى شوند، يگانه دليل آن نيز تغذى ناسالم مى باشد.

وی می افزاید که نفوس مورد هدف در اين کمپاين اطفال به شمول نوزادان، نوجوانان، خانم های حامله، خانم های شیر ده و کهن سالان می باشند.

موصوف خاطر نشان ساخت که اين کمپاين از طریق شبکه های اجتماعی، رادیو، تلویزیون، مساجد، تکايا، مکاتب وغيره براى يک سال به صورت وقفه يى، تطبيق مى گردد.

در همين حال وحید مجروح معین عرضه خدمات صحى، وزارت صحت عامه افغانستان در این مراسم گفت که امراض غیر ساری به خاطر تغذیه ناسالم رو به افزایش و نداشتن مینوی غذای درست در خانواده باعث سوء تغذی اطفال، حمله هاى قلبی و تکالیف معده شده است.

موصوف گفت، سروی که در سال ٢٠١٣ انجام شده ٢٥ در صد مادران ازکمبود آهن رنج مى برند و  بيش از ٤٠ درصد اطفال دچار قد کوتاهی و سوء تغذی می باشند؛ زيرا تغذيه سالم نمى شوند.

وی گفت:«افغانستان یک کشور فقیراز دید غذایی مى باشد که اگر گران بخریم و کلان بخوریم  فکرمی کنیم خود را تغذیه سالم کردیم.»

موصوف می گوید که میزان مرگ و میرمردم افغانستان که درحادثات ترافیکی است به مراتب بیشتر از حادثه های انتحاری و انفجاری اند، اما فاجعۀ که از اثرتغذی ناسالم ایجاد می شود حجم اش بیشتر از حادثات ترافیکی می باشد.

وی اضافه کرد که مردم به عوض این که از دوغ و آب استفاده کند، نوشابه های گاز دارمی نوشند و به جای حبوبات و ترکاری ها از غذای آماده بیرون استفاده می کنند که این در  دراز مدت،  خانواده، سکتور صحت و اقتصاد کشور را شديداُ متاثر می سازد.

وی در اخیر سخنان اش تاکید کرد که تامين صحت تنها مسوولیت یک وزارت نبوده و در توان اش هم نمی باشد، سلامت مسوولیت تمام مردم می باشد.

همچنان حشمت الله غفوری معین وزارت زراعت و مالداری در اين مراسم گفت که سوء تغذی یک مشکل جهانی مى باشد اما افغانستان بلند ترین ارقام را دارد.

وی گفت که در قسمت تولیدات مشکل وجود ندارد بلکه در طرز استفاده، چگونه ترتیب و چگونه توزیع از این تولیدات توجه جدى نشده است.

منبع درادامۀ صحبت هايش گفت که پروتین، شحم، منرال ها، آب و برای تغذی سالم مهم می باشد که مردم کشور تمرکز و توجه زیاد در این زمینه ندارند.

وی افزود که مردم افغانستان زیاد تراز گندم استفاده می کنند که تغذیه سالم نیست و از سوی ديگر زيان اقتصادی به کشور مى باشد.

Views: 6

تماس با ما

ارسال گزارش

آژانس خبری پژواک علاقمند است تا گزارش های شما را نشر کند. در صورت تمایل با کلیک کردن بر روی این لینک با ما تماس بگیرید.

اپلیکیشن موبایل پژواک

اپلیکیشن پژواک را بر روی تلفن هوشمند خود نصب کنید تا آخرین خبرهای ما را دریافت کنید. بیشتر