کندهار (پژواک، ۲۶ عقرب ۹۹): در سال جاری در ولایت کندهار، ۱۴ واقعۀ مثبت پولیو در اطفال ثبت شده است؛ در حالیکه در جریان سال گذشته در این ولایت، جمعاً شش واقعۀ مثبت ثبت شده بود.
با توجه به این ارقام، امسال در مقایسه با سال گذشته در ولایت کندهار، واقعات مثبت پولیو دو برابر افزایش یافته است که مقامات، شیوع ویروس کرونا و ناامنی را عوامل عمدۀ آن می خوانند.
داکتر نقیب الله نظری مسئول معافیت کتلوی در کندهار، به آژانس خبری پژواک گفت که امسال تاکنون به سطح کشور ۵۴ واقعۀ مثبت پولیو در اطفال ثبت شده است، که ۳۶ واقعه در حوزۀ جنوبی می باشد.
وی افزود که از این جمله ۱۴ واقعه در کندهار، ۱۴ در هلمند، چهار در ارزگان، سه واقعه در زابل و یک واقعه در ولایت نیمروز ثبت شده است.
وی افزود که امسال در حالى ۱۴ واقعۀ مثبت در کندهار ثبت شده است که تعداد واقعات مثبت در سال گذشته در این ولایت، شش بود.
به گفتۀ وی از جمله ۱۴ واقعۀ ۳ در ولسوالی زیری، ۳ در ولسوالی شاولیکوت، یک واقعه در ولسوالی پنجوایی، یک واقعه در ولسوالی سپین بولدک، یک واقعه در ولسوالی غورک، یک واقعه در ولسوالی نیش و یک واقعه اخیراً در ولسوالی معروف ثبت شده است.
نامبرده علت افزایش واقعات مثبت پولیو در ولایت کندهار را، شیوع ویروس کرونا خواند که از اثر قرنطین، در شش ماه کمپاین واکسین راه اندازی نشده است.
در ضمن، وی ناامنی را عامل دیگر افزایش واقعات پولیو دانست.
نظری گفت که از جمله ١٧ ولسوالی ولایت کندهار، تنها در هشت ولسوالی برای کمپاین واکسین خانه به خانه اجازه است؛ اما در ولسوالی های متباقی، طالبان برای کمپاین خانه به خانه اجازه نمی دهند.
نامبرده در مورد حل این مشکل گفت که چندین بار با مسئولان طالبان بحث کرده اند؛ اما نتیجه مثبت نداشته است.
وی در ضمن، نبود همکاری مردم و پایین بودن سطح آگاهی را نیز از جمله مشکلاتى خواند که سبب افزایش این بیماری در اطفال گردیده است.
به گفتۀ وی؛ به این اساس در ولایت کندهار از جمله ۵۶۷ هزار و ۸۴۶ طفل که سن پنج سالگی را پوره نکرده اند، تنها ۴۲۹ هزار و ۶۱۶ طفل، تحت پوشش واکسین پولیو می باشند؛ اما ۱۳۸ هزار و ۲۳۰ طفل دیگر، از اثر ناامنی از تطبیق واکسین باز مانده اند.
واقعات بیشتر در ولسوالی های دوردست زون جنوبی ثبت شده است که طالبان در آن نفوذ دارند و کمپاین خانه به خانۀ تطبیق واکسین را بند کرده اند.
بر اساس معلومات نهادهای صحی، از اثر محدودیت های وضع شده از سوی طالبان در برخی ولسوالی ها، از ۳۰ ماه بدینسو یک میلیون طفل در زون جنوبی، از تطبیق واکسین پولیو محروم مانده اند.
داکتر عبدالقیوم پخلا مسئول معافیت کتلوی در جنوب، به آژانس خبری پژواک گفت که یک میلیون طفل در این زون، از کمپاین تطبیق واکسین خانه به خانه باز مانده اند که به گفتۀ وی؛ عامل آن محدودیت و قیود از سوی طالبان مسلح است.
پخلا افزود که برای حل این مشکل، به سطح ولسوالی ها، ولایات و کشور تلاش صورت گرفته است؛ اما تاهنوز به نتیجۀ مطلوب نرسیده اند.
ثبت شدن واقعات بیشتر در جنوب، نشان میدهد که این منطقه با خطر بیشتر پولیو مواجه است و این بیماری، زندگی صدها طفل را تهدید می کند.
پخلا گفت تازمانیکه مردم همکاری نداشته باشند، تنها تلاش های آنان نتیجه نخواهد داشت.
موصوف در مجموع ناامنی، عدم تطبیق واکسین به طریقۀ درست و پائین بودن سطح آگاهی مردم را سه عامل عمده خواند که از اثر آن، این بیماری افزایش یافته است.
نامبرده گفت که با تاسف، باورهای نادرست در بین مردم، افکار غلط و آوازه ها باعث گردیده است که خانواده های بیشتر، به اطفال خود واکسین تطبیق ننمایند.
مقامات از مردم بخصوص طالبان مسلح می خواهند که به عوض ایجاد مشکلات در برابر پروگرام های واکسین، برای حفاظت اطفال در تطبیق درست این پروگرام ها همکاری نمایند.
باشندگان ولایت کندهار می گویند که گروه های مسلح، باید بخاطر خواست های خود، زندگی اطفال را با خطر مواجه نسازند.
محمد موسی یک تن از باشندگان ولسوالی شاه ولیکوت، به آژانس خبری پژواک گفت که افراد مسلح، ضمن ولسوالی های دیگر، در این ولسوالی نیز از مدت هاى زیادى بدینسو، بالای تطبیق واکسین پولیو قیود وضع کرده اند.
وی افزود که اکنون از ۹ کلسترون این ولسوالی، تنها در یک کلسترون، کمپاین تطبیق واکسین خانه به خانه راه اندازی میشود.
به گفتۀ او، باشندگان ولسوالی های دوردست، توان ندارند که اطفال خویش را برای تطبیق واکسین به مراکز صحی منتقل نمایند.
تماس با ما
خبرنامه
ارسال گزارش
اپلیکیشن موبایل پژواک