Language

Don't you have an account with Pajhwok Afghan News?

Click here to subscribe.

غنى: افغانستان از آسیب ‌پذیرترین کشورهای جهان از نقطه نظر تغییرات اقلیمی میباشد

کابل (پژواک، ۲۳ قوس ۹۹):  رئيس جمهور غنى مى گويد که تغییر اقلیم، نه تنها یک مشکل در سطح ملی، بلکه در سطح جهانی بوده و رفع این معضل، نیازمند تلاش‌های جمعی منطقوی و جهانی می‌باشد.

در خبرنامۀ ارگ که امروز ٢٣ قوس به آژانس خبرى پژواک رسيده، از قول رئیس جمهور  غنی گفته شده است: “افغانستان یکی از آسیب ‌پذیرترین کشورهای جهان از نقطه نظر تغییرات اقلیمی می‌باشد، چرخۀ خشکسالی در کشور ما به صورت قابل ‌ملاحظه کوتاه‌تر شده و از ٣٣ سال یک ‌بار، به پنج سال یک بار، کاهش یافته است.”

وى با بيان اينکه افغانستان دارای یک ظرفیت عظیم برای تولید انرژی پاک و ایجاد صنعت سبز می‌باشد، افزود: “ما دارای منابع وافر آفتاب، آب و باد هستیم که در صورت مدیریت درست، ظرفیت مجموعی تولید ٣٠٠ هزار میگاوات برق را دارا می‌باشد. ”

وی اضافه کرد: “در جریان چهل سال پسین، ساحات جنوبشرقی کشور، یک و نیم درجه گرم‌تر شده اند و از بین بردن بی‌رویۀ جنگلات (جنگل زدایی)، یکی دیگر از عواقب جنگ چهار دهۀ گذشته بوده است.”

به گفتۀ رئيس جمهورغنى ، در حال حاضر باران‌های فصلی در کشور، به جای زمستان، در فصل بهار صورت می‌گیرد که پیامد آن، سیلاب‌های مرگبار و فرسایش شدید خاک می‌باشد.

موصوف خاطرنشان کرد که انرژی سبز، می‎تواند منجر به تحرک صنعت سبز در افغانستان گردد؛ کار در این راستا جریان دارد. پروژه‌های منطقه‌یی انرژی مانند پایپ لاین گاز تاپی و لین انتقال انرژی کاسا-یکهزار، در حال تطبیق‌اند.

او افزود که افغانستان در قلب آسیا موقعیت  دارد؛ بنابراین در سطح منطقه این امکان را دارد که به بستر همکاری های زیست محیطی تبدیل شود.

وى درادامۀ صحبت هايش گفت: “ما در حال ساخت ایستگاه‌های برق آبی در سراسر کشور بوده و ظرفیت های کشور در عرصۀ منابع آفتابی و بادی را مورد سنجش و بررسی قرار می‎دهیم.”

اوگفت که علاوه بر آن، امضاى موافقت‌نامۀ اخیر با «شرکت زیمنس انرژی»، به افغانستان امکان می‌بخشد که به مرکز تولید انرژی قابل‌اتکا و پایدار با قیمت مناسب در منطقه مبدل شود. افغانستان، دقیقاً، در قلب آسیا موقعیت دارد وظرفیت مبدل شدن به بستر همکاری زیست‌محیطی در سطح منطقه را دارا مى باشد.

ازسويى هم، سرمنشى سازمان ملل متحد در جریان یک کنفرانس اقلیمی گفته است که همه کشورهای جهان، باید در زمینه تغییر اقلیم، وضعیت اضطراری اعلام کنند.

گرم شدن زمین، یکی از عوامل تغییرات آب و هوا و یا همان تغییر اقلیم است. از سوی دیگر، از بین رفتن بخش بزرگی از جنگل‌ها و پوشش سبز زمین، استفاده از مواد سوختی دودزا و استخراج خودسر و غیرفنی معادن، از دلایل ایجاد تغییر اقلیم به شمار می‌رود.

GET IN TOUCH

SUGGEST A STORY

آژانس خبری پژواک علاقمند است تا گزارش های شما را نشر کند. در صورت تمایل با کلیک کردن بر روی این لینک با ما تماس بگیرید.

PAJHWOK MOBILE APP

اپلیکیشن پژواک را بر روی تلفن هوشمند خود نصب کنید تا آخرین خبرهای ما را دریافت کنید. بیشتر