Language

Don't you have an account with Pajhwok Afghan News?

Click here to subscribe.

وزارت خارجه افغانستان درواکنش به اظهارات کابلوف: طالبان آماده حل سیاسی بحران کشور نیستند

(پژواک۳۱ سرطان ۱۴۰۰) : وزارت امور خارجه افغانستان به اظهارات نمایندهٔ ویژهٔ روسیه برای افغانستان که گویا" رهبران طالبان از جنگ۲۰ ساله خسته شده‌اند و برای رسیدن به یک راه‌حل سیاسی آماده ا ند؛واکنش نشان داد.

در حالی که محمد اشرف غنی‌، رئیس جمهوری افغانستان گفته  است  «رهبران طالبان نیت و اراده‌ای برای صلح ندارند و می‌خواهند که قدرت سیاسی را با زور بگیرند»، اما ضمیر کابلوف، نماینده ویژه روسیه در امور افغانستان از خسته شدن گروه طالبان از جنگ خبرداده ویاد آورشده که این گروه به دنبال یک راه‌حل سیاسی هستند.

کابلوف در یک نشست آنلاین که با حضور حامد کرزی، رئیس‌جمهور پیشین کشور صحبت می‌کرد،‌ گفت، حمله‌های گروه طالبان بر نیروهای دولتی افغانستان شدت یافته‌اند، اما این گروه برای دریافت راه حل سیاسی به جنگ افغانستان، آمادگی دارد.
نماینده ویژه روسیه برای افغانستان بیان داشت:"فکر می‌کنم که جنگ بیست سال گذشته رهبران طالبان را به ستوه آورده‌است؛ از همین‌رو درک کرده‌اند که اکنون باید به دنبال یک راه حل سیاسی باشند".

ضمیر کابلوف افزود:"طالبان اکنون نمی‌توانند مرکزهای ولایت‌‎ها را بگیرند، اما شاید در آینده بتوانند کابل و مرکزهای ولایت‌ها را بگیرند، اما برای نگه داشتن این شهرها ظرفیت ندارند".

وزارت امور خارجه کشور در اعلامیه‌ای گفته است: " ما صحبت‌های اخیر ضمیر کابلوف نمایندهٔ ویژهٔ رئیس جمهوری فدراتیف روسیه برای افغانستان را در برخی رسانه‌ها پیرامون آمادگی طالبان برای دستیابی به راه حل سیاسی و "احتمال استیلای بالقوهٔ طالبان بر قدرت" بررسی کردیم."
در اعلامیه آمده،‌ طالبان از زمان امضای موافقتنامهٔ دوحه، تعهدات‌شان را در قبال کاهش خشونت‌ها، قطع روابط با گروه‌های تروریستی و انجام مذاکرات جدی روی آتش‌بس و رسیدن به توافق سیاسی پیهم نقض کرده اند. عملکرد طالبان نشاندهندهٔ‌ این واقعیت است که طالبان برخلاف اظهارات‌شان، در عمل، آمادهٔ حل سیاسی بحران افغانستان نیستند.
دربخشی از این اعلامیه افزوده شده است،‌ در مقابل، دولت افغانستان تمام تعهداتش را به‌شمول رهایی بیش از شش‌هزار زندانی طالبان برآورده نموده و پیوسته بر مذاکرات بامحتوا روی مسایل اساسی از جمله آتش‌بس فوری تأکید نموده است. در همین راستا، جمهوری اسلامی افغانستان هیأت مذاکراتی باصلاحیت را تشکیل داده و با تعهد کامل در مذاکرات صلح دوحه، به شمول دور سوم کنونی، شرکت نموده است. همچنان برای اثبات جدیت و تعهد خویش به پروسهٔ صلح، اخیراً جمهوری اسلامی افغانستان هیأت عالیرتبهٔ سیاسی را برای حمایت از تیم مذاکراتی جمهوری و برای پیشبرد گفتگوهای صلح با طالبان به دوحه فرستاد؛ اما با وجود این تلاش‌ها، تا هنوز نشانه‌یی از تعهد طالبان برای قطع خشونت‌ها، اجتناب از راه حل نظامی و رسیدن به توافق سیاسی دیده نمی‌شود.
وزارت امور خارجه گفته : " اگر ضمیر کابلوف به اطلاعات و دریافت‌های قابل اعتماد و مشخصی دسترسی دارند که ارادهٔ واقعی طالبان را برای حل مسالمت‌آمیز جنگ به نمایش گذارد، با ما در میان گذارند تا مطابق به آن به پیشرفت‌های بیشتری در روند صلح نایل آییم."
وزارت خارجه افغانستان تاکید کرده که مطرح‌کردن امکان دستیابی نظامی طالبان به قدرت سیاسی در مغایرت با اعلامیهٔ نشست "ترویکای گسترده" مسکو و قطع‌نامهٔ 2513 شورای امنیت سازمان ملل و مخالفت جامعهٔ جهانی با برگشت امارت طالبانی، قرار دارد.
منبع خاطرنشان کرده است : "ما از تلاش‌های صلح روسیه در چارچوب فارمت مسکو، ترویکای گسترده و شورای امنیت سازمان ملل متحد قدردانی می‌نماییم. ما انتظار داریم تا شرکای بین‌المللی‌مان طالبان را در قبال تعهدات‌شان مسؤل قرار داده و فشارهای لازم را بر آن‌ها وارد نمایند تا مطابق به خواست جامعهٔ‌ جهانی، به‌ویژه کشورهای عضو ترویکای توسعه‌یافته و حامیان قطع‌نامهٔ ۲۵۱۳ شورای امنیت سازمان ملل، این گروه دست از خونریزی برداشته و به راه حل سیاسی از طریق مذاکرات واقعی و معنادار تن دهند.

  . . .

You need to subscribe to view the full article. Please login or register a new account.

GET IN TOUCH

SUGGEST A STORY

آژانس خبری پژواک علاقمند است تا گزارش های شما را نشر کند. در صورت تمایل با کلیک کردن بر روی این لینک با ما تماس بگیرید.

PAJHWOK MOBILE APP

اپلیکیشن پژواک را بر روی تلفن هوشمند خود نصب کنید تا آخرین خبرهای ما را دریافت کنید. بیشتر