Language

Don't you have an account with Pajhwok Afghan News?

Click here to subscribe.

کتابی تحت عنوان “صدای قربانیان جنگ” به زیور چاپ آراسته شد

کتابی تحت عنوان “صدای قربانیان جنگ” به زیور چاپ آراسته شد

کابل (پژواک، ۲۰ اسد ۱۴۰۰): “صدای قربانیان جنگ”، کتابی است که توسط دانش کروخیل رئیس آژانس خبری پژواک جمع آوری، تدوین و بررسی شده و با تیراژ ۲۰۰۰ نسخه در ۳۷۶ صفحه، به زبان های دری، پشتو و انگلیسی اخیراً در شهر کابل به زیور چاپ آراسته و وارد بازار کتاب کشور شده است.

مولف، این اثر گرانسنگ را، از مجموعه ۱۲۰ گزارش خبری آژانس خبر پژواک پیرامون مصایب جنگ و تلخی هایی که بر مردم متاثر از جنگ تحمیل گردیده و خونها و اشک هایی که ریخته شده است، تالیف و تدوین نموده و “به قربانیان جنگ که در انتظار صلح و عدالت هستند”، اهدا نموده است.

دانش کروخیل، در یادداشتی که بر این کتاب نوشته است، با تلنگر به مصایب و مشکلات و تلخی های ناشی از جنگ، اولویت و فوریت ضرورت صلح را درمحور و محراق توجه خویش قرار داده و از انگیزه های تالیف و تدوین این اثر یادآوری کرده و گفته است: «از حدود چهار دهه بدینسو در افغانستان جنگ جریان دارد. از این جنگ، تمام افغان ها به یک شکل متضرر شده اند…. میلیون ها افغان جنگ زده، هر کدام از این وضعیت مصیبت بار حکایات تلخ دارند، حکایاتی که با شنیدن آن اشک انسان جاری می شود. هر حکایت آن ارزش نوشتن را دارد؛ بخاطریکه هر کدام، مثال هایی مستند و حقیقی از جنگ خونین و طولانی در افغانستان می باشند که باید ثبت شوند.»

وی افزوده است: «این کتاب، بخاطر بلند بردن سطح آگاهی تمام جوانب ذیدخل در مشکلات و بدبختی های انسان های جنگ زده، تهیه شده است که سرنوشت جنگ و صلح در افغانستان در دست آنها می باشد. انتظار می رود که این کتاب منحیث یک وسیلۀ تاثیرگذار، باعث ارتقای سطح آگاهی و درک گروه های جنگی در خصوص قربانیان جنگ، اطفال و زنان متضرر از جنگ گردد و در تقویت میکانیزم های کنونی مصئونیت متضررین جنگ نیز مفید واقع شود.»

دانش کروخیل، هدف از گردآوری این مجموعه را در قدم اول: “حمایت و تقویت صدای خانواده، مردم و نهادهایی که در حملات جوانب مختلف، متضرر شده اند”، و در قدم دوم: “رساندن صدای متضررین جنگ به دولت افغانستان، مخالفان مسلح دولت، نهادهای مدنی و بین المللی، عدالت خواهی و جلب کمک ها برای آنان و جلوگیری از وضعیت تلخ و مصیبت بار جنگ در طولانی مدت” دانسته و گفته است که “این گزارشات، به مردم کمک می کند تا درد متضررین در هر منطقه و هر قوم کشور را حس کنند.”

مولف، این کتاب را با  مشخصاتی همچون “رویدادهای دلخراش ۴۳ سال اخیر؛ تصویر رویدادهای تلخ جنگ؛ مشخص شدن خسارات وارده پس از رویداد؛ تصویر حالت دردآور متضررین رویدادهای جنگ؛  مشخص کردن میزان کمک ها به بازماندگان قربانیان جنگ؛ تحقیقات و نتایج در خصوص چگونکی رویداد؛ و اظهارات متضررین جنگ در خصوص عدالتخواهی” معرفی و نشانه گذاری کرده است.

مؤلف، بر روند جمع آوری و تهیۀ این گزارش ها توسط تیم خبری آژانس خبری پژواک نیز انگشت گذاشته و یادآوری کرده است که پژواک از ۱۷ سال گذشته بدینسو، ضمن پوشش خبری از نقاط مختلف کشور در بخش های سیاسی، اقتصادی و اجتماعی، گزارشات تحقیقی و تحلیلی را تهیه می کند. این آژانس که در حال حاضر، به شکل یک رسانۀ معتبر تبارز کرده است؛ به شکل تحریری، صوتی، ویدیویی و تصویری، خدمات ارایه می نماید.

وی افزوده است: «همچنان ۶۵ خبرنگار آژانس خبری پژواک در ولایات و مرکز کشور، تلاش کردند که در خصوص حل منازعات، گزارشات خاص و از ٣٤ ولایت کشور در خصوص نظریات و خواسته های مردم در مورد صلح، گزارشاتی را تهیه نمایند. همچنان آژانس خبری پژواک، در دو دورۀ آموزشی به ۲۳ تن در بخش ژورنالیزم صلح آمیز، آموزش داده است، که اکنون مصروف تهیۀ گزارشات در این بخش می باشند. این کار، اساس جدیدی در عرصۀ ژورنالیزم در افغانستان محسوب میشود و بخاطر رسیدن مردم به زندگی صلح آمیز مفید است.»

رئیس آژانس خبری پژواک، در بخش تحیلی و بررسی ۱۲۰ گزارش آژانس خبری پژواک جمعاوری شده در این کتاب، گفته است: «آژانس خبری پژواک از سال ۱۳۹۴ بدینسو، جمع آوری معلومات و تحقیق در خصوص روند صلح را آغاز کرده است؛ تا مردم از طریق این روند مهم و ملی، بخاطر صلح و ثبات متحد شوند و جلو خونریزی گرفته شود. این آژانس طی چند سال اخیر، توانسته است که صدای قربانیان جنگ را بلند نماید و در مورد خسارات واردۀ ناشی از جنگ به آنها، گزارش تهیه نموده و با مردم شریک سازد. در این گزارشات؛ تصویر واقعی جنگ، خواسته های مردم و دردهای آنان منعکس شده است. این گزارشات؛ باعث شده است تا مردم در هر گوشۀ کشور، از درد و رنج هر قوم و منطقه آگاه شوند.»

دانش کروخیل، در پایان از تیم خبری پژواک تشکر نموده و همکاری آنها را در تهیۀ این اثر، مفید و موثر دانسته و بار دیگر با تاکید بر ضرورت صلح و شنیدن صدای قربانیان جنگ، متذکر شده است: «در روند صلح، صدای قربانیان جنگ گوش داده نمی شد و طرف های جنگ به آن توجه نمی کردند. این گزارشات نیز بخاطر رسیدن به این هدف تهیه شده است که حداقل، طرف های مذاکرات بین الافغانی، از مشکلات افراد جنگ زده آگاه شوند و صدای شان را بشنوند.»

“صدای قربانیان جنگ”،  پنجمین اثر دانش کروخیل در عرصۀ فرهنگ و اجتماع است که به زیور چاپ آراسته شده است.

GET IN TOUCH

SUGGEST A STORY

آژانس خبری پژواک علاقمند است تا گزارش های شما را نشر کند. در صورت تمایل با کلیک کردن بر روی این لینک با ما تماس بگیرید.

PAJHWOK MOBILE APP

اپلیکیشن پژواک را بر روی تلفن هوشمند خود نصب کنید تا آخرین خبرهای ما را دریافت کنید. بیشتر