کابل (پژواک، ۲۷ سنبله ۱۴۰۰): یک منبع می گوید که برخی سفارت های افغانستان، خود را مستقل می خوانند و در مورد عایدات شان نیز چیزی نمی گویند؛ اما وزارت خارجه می گوید که پول یک سفارت به بانک جمع نمی شود و چهار سفارت به پیام آغاز کار، پاسخ مثبت نداده اند.
طالبان به تاریخ ۲۴ اسد سال روان، کابل را تصرف کردند و پس از آن، کابینۀ سرپرست را اعلام نمودند. مولوی امیرخان متقی در این کابینه به حیث سرپرست وزارت خارجه تعیین شده است.
یک مقام سابق وزارت امور خارجه که نخواست نامش در گزارش ذکر شود، امروز در گفتگو با آژانس خبری پژواک ادعا کرد که پس از تحول اخیر، حدود ۸۰ درصد کارمندان این وزارت، از کشور خارج شده اند.
وی افزود که ریاست های سیاسی وزارت خارجه، مسئولیت داشتند که روابط این وزارت با سفارت های کشورهای دیگر را حفظ نمایند؛ اما اکنون در هر ریاست افراد انگشت شماری باقی مانده است.
به گفتۀ وی، اکنون اکثر سفارت های افغانستان، نه با مرکز کابل و نه با کشور میزبان روابط دارند.
وی گفت که تاهنوز برخی سفارتخانه ها از سوی محمد حنیف اتمر وزیر خارجۀ قبلی و شماری دیگر از سوی امرالله صالح معاون اول رئیس جمهور پیشین رهبری می شود؛ برخی ها بیطرفی نشان داده و برخی دیگر باز با حکومت جدید افغانستان در رابطه اند. وی در این مورد جزئیات بیشتر ارائه نکرد.
وی افزود که ۸۰ درصد مصارف وزارت خارجه، از عواید سفارتخانه ها (عواید پاسپورت و بخش های دیگر) حاصل میشد؛ اما اکنون برخی سفارت ها در خصوص عواید نیز خاموش مانده و به نوعی خود را مستقل می دانند.
به گفتۀ وی، کارمندان سفارتخانه های افغانستان در آلمان و فرانسه، خواهان پناهندگی از این کشورها شده اند.
وی گفت: “در کشورهای اروپایی، عواید سفارت های افغانستان به بن و بعداً از آنجا به کابل انتقال می شود؛ چند روز قبل محمد حنیف اتمر وزیر خارجۀ پیشین کشور، به قونسل بن زنگ زده بود که عواید جمع آوری شده را به حساب وی (اتمر) انتقال نماید؛ تا عواید وزارت خارجه را تامین کند. وی برایش گفته بود که من نمی توانم این کار را انجام دهم؛ این پول از افغانستان و مردم افغانستان است.”
تلاش کردیم که با محمد حنیف اتمر در تماس شویم، ولی تماس با موصوف برقرار نشد؛ اما جنرال قونسلی افغانستان در شهر بن آلمان، این اظهارات که گویا “محمد حنیف اتمر، بخاطر تامین مصارف نمایندگی های دیگر، با این نمایندگی برای انتقال عایدات تماس گرفته است”، را نادرست خواند. منبع گفت که هیچ نمایندگی افغانستان، عایداتش را به جنرال قونسلی بن نمی فرستد.
منبع افزود: “جنرال قونسلی افغانستان در بن، به هموطنان اطمینان می دهد که کارمندان این اداره، فعالیت های شان را با صداقت و امانت داری کامل به پیش می برد و به حفظ منافع ملی و ارایۀ خدمات صادقانه به مردم افغانستان متعهداست و در ساحۀ کاری خودش، به هیچ کسی اجازه نمی دهد که خلاف قانون، منافع ملی و دارایی عامه، عمل نماید.”
این منبع وزارت امور خارجه گفت که مولوی امیرخان متقی سرپرست کنونی وزارت خارجه، چندین بار تلاش کرده که با سفیران افغانستان در کشورهای دیگر، کنفرانس آنلاین راه اندازی نماید. وی گفت که قرار بود روز گذشته نیز یک نشست برگزار شود؛ اما بخاطری راه اندازی نشد که اکثریت سفیران به نشست حاضر نشدند.
به گفتۀ وی، به واسطۀ یک کارمند سابق وزارت خارجه در یک پیام صوتی از سفارتخانه ها خواسته شده است که به کارهای شان ادامه دهند؛ اما این کار باید به شکل یک حکم رسمی انجام داده شود.
وی گفت که سفارت ها نیز در خصوص سرنوشت شان نمی دانند که کشور میزبان، حکومت جدید اعلام شده در افغانستان را به رسمیت خواهند شناخت یا خیر؟
این در حالیست که روز گذشته، امیرخان متقی سرپرست وزارت خارجه، به خبرنگاران گفت که در چهارچوب این وزارت، هیچ کارمند وجود ندارد که جلو کارش گرفته شده باشد.
وی گفت که به تمام سفارت ها پیام فرستاده؛ تا به خوبی از افغانستان نمایندگی کنند؛ اما سه- چهار سفارت وجود خواهد داشت که مقامات آن، نظریات شخصی دارند و مخالفت نشان داده اند.
وی سه روز قبل گفته بود که به تمام کارمندان وزارت امور خارجه اعتماد دارند؛ اما اگر کسی بالایش شک دارد و آنها را “بیگانه” میخواند، الله(ج) از نزد آنها پرسان می کند؛ اما هیچ کس نگران نباشد و به کارش ادامه دهد.
متقی بدون ارائۀ جزئیات گفت که از سفارت افغانستان در یک کشور، گزارش به دست آورده است که پول پاسپورت به بانک جمع نمی شود؛ بلکه به جیب های شخصی می رود؛ اما به گفتۀ وی این ناجوانی است و هر کس باید به آیندۀ خود توجه نماید.
بازدیدها: 144
تماس با ما
خبرنامه
ارسال گزارش
اپلیکیشن موبایل پژواک