Language

Don't you have an account with Pajhwok Afghan News?

Click here to subscribe.

مردم: بانک های خصوصی در بلخ بر خلاف هدایات د افغانستان بانک عمل می کنند

مزارشريف (پژواک، ۲٣ میزان ۱۴۰۰): باشندگان مزارشریف مرکز ولایت بلخ می گویند که اکثریت بانک های خصوصی خلاف رهنمود های د افغانستان بانک عمل نموده و آنها را بامشکل دچار ساخته اند.

آنان می گویند که بانک های یاده شده در هفته تا مبلغ ده هزار افغانی برای مشتریان خویش می دهند  و همچنین فعالیت (منی گرام) و (وسترن یونیون) نیز متوقف است.

همچنان باشندگان مزارشریف می گویند که در بانک ها برای مردم به جای دالر پول افغانی پرداخت می کنند که با نرخ بازار بسیار تفاوت دارد.

پس از این که افغانستان تحت تصرف طالبان قرار گرفت، در ضمن موارد دیگر خدمات بانکی نیز موقتا متوقف گردید اما پس از آن که مقررات جدید از سوی د افغانستان بانک اعلام گردید خدمات بانکی از سر گرفته شد.

به اساس لایحه جدید د افغانستان بانک، هر شخص می تواند در یک هفته ۲۰هزار افغانی و یا ۲۰۰ دالر امریکایی از حساب بانکی خویش به دست بیاورد.

اما اکنون برخی از باشندگان مزارشریف از خدمات بانک های خصوصی شاکی اند و می گویند که  این بانک ها خلاف توصیه های د افغانستان بانک عمل می کند.

محمد صابر یک تن از باشندگان شهر مزارشریف به آژانس خبری پژواک گفت که وی یک کارخانه ای قالین بافی کوچک دارد و مجبور است که مواد خام قالین را از بازار خریداری نماید.

وی افزود که در عزیز بانک حساب شخصی دارد، در حالی که به ۲۰هزار افغانی ضرورت دارد ولی بانک بالاتر از ده هزار افغانی برایش نمی دهد.

به گفته وی، اینگونه رفتار بانک های خصوصی باعث می شود که بی اعتمادی مردم نسبت به کارکرد آنها بیشتر شود.

صابر افزود: “این بانک هنوز هم مجبوریت ما را درک نمی کنند، من کارخانه قالین بافی ایجاد کردم تا از این طریق نیازمندی ها اقتصادی زندگی خود را حل سازم اما بانک بالاتر از ده هزار افغانی برایم نمی دهد، و من نمی توانم با این مبلغ کار خود را انجام دهم و این وضعیت عواقب بد در پی خواهد داشت.”

به گفته موصوف، حداقل باید بانک های خصوصی مطابق رهنمود های د افغانستان بانک عمل کنند که از سوی د افغانستان بانک اجازه داده شده است.

در همین حال، شماری از مشتریان بانک های خصوصی در مزارشریف نیز شکایت دارند که پس از اعلام رسمی خدمات منی گرام و ویسترن یونین نیز مختل شده است.

عبدالرشید یک تن دیگر از باشندگان شهر مزارشریف به پژواک گفت که سه روز می شود که بخاطری دریافت پول به بانک می رود اما خدمات ویسترن یونین نیست.

وی می افزاید که در گذشته برادرش پول بخاطری مصرف خانه از لندن روان می کرد اما اکنون آنها نمی توانند که پول را به دست بیاورند.

عبدالرشید، وضعیت کنونی بانک های خصوصی را نگران کننده خوانده، افزود: “بانک های خصوصی قادر به مدیریت وضعیت فعلی نیستند.”

حمید یک تن دیگر از باشندگان مزارشریف نیز از برخورد نادرست بانک های خصوصی شکایت دارد.

وی به آژانس خبری پژواک گفت، با آن که در حساب بانکی خود پول دارد اما نمی تواند از آن برای پرداخت صرفیه برق خود استفاده کنند.

وی اضافه کرد که مجبور است که در قدم اول از حساب خود پول دریافت کند و بعداً دوباره با بانک برود تا بل برق اش اجرا شود.

حمید افزود: “گرفتن پول از بانک یک قیامت است، اما مجبور هستیم که در نخست از حساب خود پول بکشیم و سپس به بانک برویم تا بل برق ما اجرا شود که قصداً این مزاحمت را ایجاد کردند.”

همچنان وی شکایت کرد که بانک ها برای مردم به جای دالر پول افغانی می دهد و بعداً مردم با نرخ پایان در بازار تبادله می کنند.

در عین حال، برخی از تجاران در بلخ می گویند که محدودیت ها برای بانک ها سبب شده تا تجارت مختل شود.

حاجی رحیم یک تن از تاجران مارکیت کفایت به پژواک گفت: “نرخ های مواد در بازارها به دلیل بسته بودن پول مردم در بانک ها روز به روز بلند می رود.”

وی علاوه نمود که د افغانستان بانک باید فعالیت بانک های خصوصی را نظارت کند و در صورت تخلف با آنها برخورد قانونی کند.

او می گوید: “باید برای مردم اطمینان داده شود که پول آنها محفوظ است، در غیر آن وضعیت کنونی در بانک ها، اعتماد مردم را نسبت به فعالیت بانک ها به صفر می رساند و در نهایت سیستم بانکی در کشور به طور کلی سقوط خواهد کرد.”

پژواک تلاش ورزید تا دیدگاه بانک های خصوصی را در مورد شکایت باشند گان مزارشریف مبنی بر کارکرد آنها داشته باشد، ولی کسی به صحبت کردن حاضر نشد.

قبل از این سازمان ملل متحد نیز در مورد به میان آمدن بحران اقتصادی در افغانستان هشدار داده بود.

GET IN TOUCH

SUGGEST A STORY

آژانس خبری پژواک علاقمند است تا گزارش های شما را نشر کند. در صورت تمایل با کلیک کردن بر روی این لینک با ما تماس بگیرید.

PAJHWOK MOBILE APP

اپلیکیشن پژواک را بر روی تلفن هوشمند خود نصب کنید تا آخرین خبرهای ما را دریافت کنید. بیشتر