زبان

آیا حساب کاربری در سایت پژواک ندارید؟

برای اشتراک اینجا کلیک کنید.

قیمت بادنجان رومی نسبت به یک ماه قبل چهار برابر افزایش یافته است

قیمت بادنجان رومی نسبت به یک ماه قبل چهار برابر افزایش یافته است

author avatar
2 Dec 2021 - 15:03
قیمت بادنجان رومی نسبت به یک ماه قبل چهار برابر افزایش یافته است
author avatar
2 Dec 2021 - 15:03

کابل (پژواک، ۱۱قوس۱۴۰۰): قیمت بادنجان رومی از یک ماه به این طرف درحالی چهار برابر افزایش یافته که در فصل بهار و تابستان بنا به نبود سردخانه ها، ده ها سیر بادنجان رومی دهاقین فاسد شده اند.

قابل ذکر است که یک ماه قبل قیمت یک سیر بادنجان رومی وطنی در شهر کابل نزدیک به ۴۰ افغانی بود اما اکنون به بیش از ۱۷۰ افغانی رسیده است.

مسئولان در وزارت زراعت می گویند که در حال حاضر در سطح کشور هیچ سردخانه ای برای نگهداری بادنجان رومی وجود ندارد.

با فرا رسیدن فصل خزان؛ قیمت بادنجان رومی چهار برابر بلند رفته است

خواجه سبحان الله یکی از ترکاری فروشان مارکیت سبزی و میوه در منطقه تهیه مسکن شهر کابل به آژانس خبری پژواک گفت که یک ماه قبل یک سیر بادنجان رومی را تا ۳۰ افغانی می فروخت اما اکنون که فصل خزان به پایان رسیده، قیمت یک سیر بادنجان رومی به ۱۷۰ افغانی رسیده است.

وی دلیل این که چرا با ختم فصل تابستان دفعتاً قیمت ترکاری به ویژه بادنجان رومی افزایش می یابد، می گوید که برای نگهداری بادنجان رومی سردخانه وجود ندارد و بیشتر حاصلات آن فاسد و از بین می روند.

به گفته منبع، در حال حاضر بادنجان رومی ایرانی در بازار به قدر کافی وجود دارد اما به دلیل این که بالای تجار مصرف می آید، قیمت آن بلند است.

موصوف گفت که در حال حاضر قیمت یک سیر بادنجان رومی ایرانی ۲۵۰ افغانی می باشد.

صفاالدین نظامی یکی دیگر از رومی فروشان مارکیت میوه، نیز افزایش قیمت بادنجان رومی را تایید می کند و می­گوید که اگر سردخانه ها برای بادنجان رومی وجود می داشت، مقدار زیاد بادنجان رومی در آن نگهداری و از فاسد شدن ده ها تن بادنجان رومی جلوگیر می شد.

به گفته وی، بادنجان رومی در بیشتر ولایت های کشور کشت می­شود؛ اگر سردخانه موجود باشد و محصولات بادنجان رومی هر ولایت در آن نگهداری شوند، در کشور در هر چهار فصل از تولید داخلی کشور استفاده خواهد شد.

نبود سردخانه سبب شده که ده­ها سیر بادنجان رومی دهاقین فاسد شود

در همین حال فضل احمد یکتن از دهاقین ولایت لوگر، قریه کمالخیل نیز که مدت ۱۵ سال می­شود دهقانی میکند و همه ساله پنج جریب زمین خود را بانجان رومی کشت میکند.

وی افزود که در ماه های اسد و سنبله حاصلات بادنجان رومی به اوج می رسد که حتی از ظرفیت استفاده کشور بلند می باشد.

موصوف می گوید که امسال به دلیل نبود سردخانه ها، برای نگهداری بادنجان رومی و تحولات سیاسی اخیر در کشور که صادرات در ماه های سنبله و اسد کمتر شده بود، پنجاه درصد بادنجان رومی دهاقین تلف شد.

او از کاهش قیمت های بادنجان رومی در ماه های تابستان یاد کرد و گفت که از یک طرف حاصلات زیاد بود و از جانب دیگر صادرات نمی شد، هر دهقان یک سیر بادنجان رومی را ۲۰ افغانی می فروخت.

به گفته منبع، حالا که قیمت یک سیر بادنجان رومی تا ۲۰۰ افغانی رسیده، به دلیل نبود سردخانه ها، دهاقین بادنجان رومی ذخیره شده ندارند.

وسيع الله از دهقان قريه شیرگر مربوطات مرکز ولايت لغمان از نبود سردخانه ها شکایت دارد و می گوید که به دلیل نبود سردخانه ها بیشتر حاصلات شان فاسد می شود.

موصوف گفت که امسال از یک جریب زمین ۵۰۰ سیر بادنجان رومی برداشته است اما به دلیل نبود سردخانه ها، کاهش فروشات و عدم صادرات آن، بیش از ۱۰۰ سیر بادنجان رومی او از بین رفت.

او خاطرنشان کرد: «خواست ما از حکومت این است که سردخانه برای رومی بسازد، تا در ماه هاى سرد رومى وطنى به قيمت خوب به بازار عرضه شود و واردات رومى ايران بند شود و ديگر اینکه تمام ولايت ها از رومى ولایت لغمان مستفيد شود.»

اما مولوی مصباح الدین «مستعین» سخنگوی و رئیس روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت زراعت به پژواک گفت: «بادنجان رومی از سبزیجاتی است که نگهداری آن به گونه تازه دشوار است و زمان فصل حاصلات آن قیمت آن ارزان است و وقتی که فصل حاصلات آن تمام می شود، رومی وارداتی قیمت بلند می داشته باشد.»

موصوف در ادامه می گوید که وزارت زراعت در چند سال اخیر به دهاقین هدایت داده است که آن سبزیجاتی را که نگهداری شان مشکل است، خشک کنند.

موصوف افزود: «رومی در مناطق گرمسیر نیز کشت می شود اما به آن پیمانه نیست که کفایت کند.»

به گفته او، برای برخی ترکاری ها، چون پیاز، کچالو و برخی میوه جات سردخانه ها وجود دارد اما تا کنون برای بادنجان رومی سردخانه ای وجود ندارد.

منبع در مورد این که برنامه های آینده این وزارت در قسمت ایجاد سردخانه ها برای نگهداری بادنجان رومی چه می باشد، معلومات ارایه نکرد.

موضوعات مرتبط

تماس با ما

ارسال گزارش

آژانس خبری پژواک علاقمند است تا گزارش های شما را نشر کند. در صورت تمایل با کلیک کردن بر روی این لینک با ما تماس بگیرید.

اپلیکیشن موبایل پژواک

اپلیکیشن پژواک را بر روی تلفن هوشمند خود نصب کنید تا آخرین خبرهای ما را دریافت کنید. بیشتر