فیض آباد (پژواک، ۱۲ قوس ۱۴۰۰): مسئولان کمیته مصونیت خبرنگاران بدخشان میگویند، پس از سقوط نظام پیشین، در رسانه های این ولایت هیچ خبرنگار زن کار نمی کند، اما مسئولان در این ولایت گفته اند، خبرنگاران زن میتوانند با رعایت حجاب اسلامی در رسانه ها کار کنند.
در جریان دو دهه گذشته در کنار این که رسانه ها در بدخشان رشد چشم گیری پیدا کرد، زنان زیادی در این ولایت رو به کار رسانه ای آوردند.
این خانم ها از برنامه های تفریحی تا برنامه های سیاسی و خبری را گردانندگی می کردند اما حالا مسئولان کمیته مصونیت خبرنگاران بدخشان می گویند پس از سقوط نظام پیشین، تمامی آنان دست از کار خبرنگاری برداشته اند.
لینا شیرزاد مسئول کمیته مصونیت خبرنگاران بدخشان به آژانس خبری پژواک گفت که نبود حقوق ماهانه و تهدیدات امنیتی سبب شده است تا دختران در رسانه کار نکنند.
وی افزود: «در ۲۰ سال گذشته رقم زنان در رسانه های بدخشان در حال افزایش بود و حتی دختران که خبرنگاری را بگونه حرفه ای نیاموخته بودند در برنامه های تفریحی کار می کردند؛ اما بعد از آمدن طالبان و مشکلات امنیتی و اقتصادی هیچ بانو در رسانه های محلی بدخشان کار نمی کند.»
نفیسه یکی از خبرنگار در بدخشان در صحبت با آژانس خبری پژواک گفت که از شش سال به اینسو در یکی از رسانه های محلی در این ولایت کار می کرد.
موصوف می گوید که بعد از تحولات اخیر و وضع نا مطلوب امنیتی دست از خبرنگاری برداشته و حالا خانه نشین است.
وی افزود: «کار در رسانه عشقم بود، خیلی تلاش می کردم که بیشتر دراین رشته تحصیل کنم و کار کنم، اما حالا شرایط قسم شده که دیگر فعالیت رسانه ای نداشته باشم و خانه نشین باشم.»
اما معزالدین احمدی مسئول مطبوعات ریاست اطلاعات و فرهنگ بدخشان می گوید که آنان مخالف کار رسانه ای زنان نیستند.
وی افزود: «خواهران ما می توانند مانند طبقه ذکور در رسانه کار کنند؛ اما شرط اساسی این است که باید این زنان جدا از پسرها باشند و حجاب اسلامی را رعایت کنند.»
قابل یاد آوری است که در بدخشان، در کنار ۷ رادیو محلی و سه رسانه تصویری، دو رادیو محلی با نام های رادیو صدای بانوان و حریم زن ویژه بانوان بودند.
در این رسانه ها ده خانم بگونه رسمی و رضا کار همه روزه فعالیت رسانه ای داشتند که حال غیر فعال می باشند.
GET IN TOUCH
NEWSLETTER
SUGGEST A STORY
PAJHWOK MOBILE APP