کابل (پژواک، ۹ جدی ۱۴۰۰): نهضتالعلمای افغانستان در نشستی در حالی که از کشورهای اسلامی خواستند، نگذارند که افغانستان شکار فاجعۀ انسانی شود، گفتند که جامعۀ اسلامی نباید به سوی افراط و تفریط برود.
پنجاه تن از علمای دین شامل مرد و زن از کابل و ولایتها و علمای کشور اندونیزیا که از طریق برنامۀ آنلاین «زووم»، امروز در شهر کابل در نشستی زیر عنوان «نقش علمای افغانستان در مورد نظام جدید» بحث کرده و گفتند که علماء باید بیطرف باشند و در هیچ جریان سیاسی شامل نباشند.
همچنان در این نشست ابراز شد که علماء باید در این شبها و روزها، در مورد اوضاع افغانستان و ایجاد یک نظام اسلامی، نظریههای شان را با حکومت شریک کنند.
داکتر سلیمان نثاری، یکتن از داکتران متخصص و عالم دین در این نشست گفت که علماء در راستای استقرار صلح در کشور نقش مهمی دارند و مسؤولیت بزرگی از سوی دین اسلام متوجه آنان است.
موصوف افزود که علماء باید بیطرف باشند و در هیچ جریان سیاسی شامل نباشند.
وی میگوید که عدالت اجتماعی اصل مهم در یک کشور است که حق را از باطل جدا میکند و باید در هر کشور اسلامی مراعات شود.
به گفتۀ او، توازن در کشور مهم است؛ چون اسلام دین توازن است و نظام اجتماعی که به اساس توازن برابر باشد، دچار هیچگونه مشکل نمیشود.
وی در ادامه همچنان افزود: «مشارکت در جامعۀ اسلامی یک اصل مهم است و جامعۀ اسلامی نباید به سوی افراط و تفریط برود.»
مولوی محمدفاروق حنفی انصاری، مسؤول کمیسیون سمع شکایات «حکومت امارت اسلامی»، از اشتراک علماء از داخل و خارج کشور در این نشست قدردانی کرده افزود که علماء اشخاصی اند که ملتها را میسازند و علماء اکنون حکومت بهتر میخواهند.
موصوف گفت: «روشنفکرانی که بهخاطر اسلام در کشور کار میکنند، برای ما ارزش دارند و علماء باید در این شب و روز در مورد اوضاع افغانستان و ساختن یک نظام اسلامی، نظریههای خود را با حکومت شریک کنند.»
وی درادامه خاطر نشان ساخت: «تمام علمای اسلام باید برای مردم افغانستان دست بدهند؛ چون ما یک امپراتوری بزرگ را شکست دادیم و آزادی کشور خود را گرفتیم و حفظ این آزادی برای ما ضرورت است.»
به گفتۀ وی: «بسیار خانمها در غزوهها با پیغمبر اسلام شرکت داشتند و در انقلاب ما علیه متجاوزین نیز خانمها برای ما کمک کردند.»
انصاری در ادامه افزود که اکنون خانمها نسبت به گذشته در کشور راحت گشتوگذار میکنند.
خانمهای اشتراک کننده دراین نشست: خواستار نقش و ارزش خانمها مطابق شریعت اسلامی شدند
مریم، عضو نهضتالعلمای افغانستان در این نشست به آژانس خبری پژواک گفت که نهضتالعلمای افغانستان میخواهد که مطابق شریعت اسلامی دارای نقش و ارزش خانمها داشته باشد.
موصوف افزود: «خواست ما از حکومت کنونی این است که به شعار شان که حکومت اسلامی میخواهند، باور داشته باشند و زمینۀ عملی کردن حق خانمها را به گونهیی که اسلام و قرآن برای ما تعیین کرده است، مساعد سازند.»
در پایان این نشست، قطعنامهیی صادر شد که در آن آمده است، نهضتالعلمای افغانستان از نظام اسلامی که در آن عدالت اجتماعی و مشارکت تمام اقشار جامعه بر اساس شایستهگی، صلاحیت و اهلیت رعایت شود، پشتیبانی و حمایت میکند.
همچنان این نهضت از حکومت، مردم، نهادهای مدنی، کشورهای همسایه، کشورهای اسلامی، و جامعۀ بینالمللی میخواهد، تا در تمام حالتها به وضعیت اقتصادی افغانستان کمک کنند و مردم ما را یاری برسانند و کشورهای اسلامی به اساس صلۀدینی نگذارند که این کشور، شکار فاجعۀ انسانی شود.
قابل ذکر است که نهضتالعلمای افغانستان ۱۰ سال قبل توسط داکتر فضل هادی غنی، بنیانگذاری شد و این نهضت در عرصۀ تعلیم و تربیت فعالیت میکند که دفترهای آن اکنون در ۲۲ ولایت افغانستان فعال است.
در این نهضت بیشتر از شش هزار عالم کار میکنند و در پهلوی فعالیتهای تعلیمی و تربیتی، بورسیههای تحصیلی و تعلیمی را برای جوانان و نوجوانان نیز مساعد میسازد.
GET IN TOUCH
NEWSLETTER
SUGGEST A STORY
PAJHWOK MOBILE APP