زبان

آیا حساب کاربری در سایت پژواک ندارید؟

برای اشتراک اینجا کلیک کنید.

آگاهان طب: دود کردن «عنبر» برای مریضان کرونایی خطرناک است

آگاهان طب: دود کردن «عنبر» برای مریضان کرونایی خطرناک است

author avatar
24 Feb 2022 - 16:16
آگاهان طب: دود کردن «عنبر» برای مریضان کرونایی خطرناک است
author avatar
24 Feb 2022 - 16:16

کابل (پژواک، ۵ حوت۱۴۰۰): برخی کاربران صفحات مجازی و شهروندان کابل، دود «عنبر» را برای کرونا مفید می‌دانند؛ اما داکتران، ضمن مضر دانستن آن، از شهروندان خواستند، درصورت داشتن اعراض و علایم کرونا به شفاخانه مراجعه کنند و از تداوی های خوسرانه و سنتی جلوگیری کنند.

مطالب نشرشده پیرامون موثریت عنبر در صفحات مجازی

تویتری تحت نام « Yas Kabudلیمیت السلطنه»، دودکردن عنبر را برای درمان بیماری کرونا موثر دانسته‌است. کاربر این صفحه نوشته که باردوم به کرونا مصاب شده، اما این‌ بار به داکتر مراجعه نکرده و با دود کردن عنبر خوب شده‌است.

در عین حال کاربر دیگری تحت نام «sniperman»، مردم را به استفاده از عنبر برای بهبودی از کرونا تشویق کرده‌است.

او می‌نویسد: «سرفۀ کرونا به‌‎خاطر آسیب ریه هست؛ پس باید موادی را استنشاق کنید که قابلیت ضد عفونی کردن ریه را داشته باشند. مثل دود عنبر نسارا.»

همچنان گروه فضای مجازی خبرگزاری میزان با نشر مطلبی تحت عنوان «عنبرنسارا کرونا را از بین می‌برد؟ » به نشر سپرده‌است.

در این مطلب به نقل از علی‌رضا عباسیان، معاون تعالی دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت در خصوص روش‌های طب سنتی نگاشته شده‌است: «به طور کلی بر اساس مطالعات صورت گرفته مشخص شده که موادی که بو‌های قوی و تند داشته باشند می‌توانند خواص ضد میکروبی، آنتی باکتریال و بعضا ضد ویروس داشته باشند.»

در ادامۀ این مطلب آمده‌است: «به عنوان مثال برای مادۀ عنبرنسارا هم برای خاصیت ضد التهابی آن و هم برای خاصیت ضد ویروسی‌اش مقالاتی وجود دارد؛ به شکلی که در مواردی مشخص شده حتا در خاصیت ضد ویروسی قوی‌تر از اسپند است. به این صورت نمی‌توان به صورت مطلق منکر خاصیت ضد ویروسی این مواد شد، همانطور که نباید این تصور به وجود بیاید که اسپند یا عنبرنسارا داروی درمان کرونا هستند. »

 در پایان این گزارش آمده که حداقل هفته دوبار باید در منزل دود شود.

برخی شهروندان کابل نیز به این باور اند که دود عنبر برای درمان کرونا موثر است.

کریم، یک‌تن از شهروندان کابل به پژواک گفت، خواهرش به کرونا مصاب شده بود؛ خشویش (مادر شوهرش) هر روز در خانه عنبر دود می‌کرد.

او افزود: «یکی از اعضای خانوادۀ ما داکتر است؛ او به عیادت خواهرم رفت و دید که عنبر در اتاق روشن است، آن را خاموش کرد؛ اما خشوی خواهرم به خانه که داخل شد، دوباره آن را روشن کرد و گفت که عنبر زیاد فایده دارد، هرنوع ویروس را می‌کُشد.»

دود کردن عنبر، از گذشته‌ها در بين شماری از شهروندان کشور به خصوص کهنسالان رواج داشت؛ برخی‌ها به این عقیده اند که دودکردن عنبر، ویروس را از بین می‌برد؛ اما برخی دیگر به‌خاطر خوشبویی منزل از آن استفاده می‌کنند.

اما آگاهان هر دو دود را برای مریضان کرونایی خطرناک می‌دانند

داکتر نورالحق یوسفزی، پروفیسر داخلۀ اطفال به پژواک گفت، سوختاندن مواد دودزا نه تنها برای بیماران کرونایی، بلکه برای هرنوع مریض و حتا افراد سالم مضر است.

او، یکی از عوامل دودکردن عنبر نزد مریض کرونایی را، پایین بودن سطح آگاهی مردم عنوان کرده و گفت، کرونا شش‌های بیماران را التهابی می‌کند و شش‌ها توانایی گرفتن مقدار کافی اکسیجن را نمی‌داشته باشند.

موصوف می‌گوید، اگر مریض دودعنبر یا هرنوع دود را استشمام کند، در سیستم تنفسی مشکل ایجاد می‌کند و سبب افزایش سُرفه نزد بیمار می‌شود.

او تصریح کرد، مواد سوزنده و دودزا برای کرونا نه تنها مفید نیست، بلکه مضر هم است. این آگاه طب، از شهروندان خواست که به افواهات مردم گوش ندهند و از استفادۀ مواد دودزا جداً جلوگیری کنند؛ چون وضعیت مریض را وخیم‌تر می‌کند.

داکتر میرنی براتزی مسئوول «IPC» شفاخانۀ افغان- جاپان نیز به پژواک گفت، بیماران کرونایی نیاز بیشتر به اکسیجن دارند و باید در مکانی که هوای پاک و دارای اکسیجن باشد، نگه‌داری شوند.

او با ذکر اینکه دود کردن عنبر برای بیماری کرونا مفید نیست، می‎گوید، دودکردن عنبر و هرنوع دود دیگر باعث تشدید نفس تنگی نزد بیماران کرونایی می‌شود.

داکتر میرنی از شهروندان خواست که در صورت داشتن اعراض و علایم کرونا به شفاخانه مراجعه کنند و از استفادۀ خودسر دواها و دودکردن عنبر و سایر مواد دودزا به‌خاطر بهبودی بیماران کرونایی، خودداری کنند.

آژانس خبری پژواک مکرراً تلاش کرد تا دیدگاه وزارت صحت‌عامه را نیز در مورد این موضوع داشته باشد؛ اما مسؤولان این وزارت در این مورد، تاکنون پاسخی ارائه نکرده‌اند.

بازدیدها: 1864

موضوعات مرتبط

تماس با ما

ارسال گزارش

آژانس خبری پژواک علاقمند است تا گزارش های شما را نشر کند. در صورت تمایل با کلیک کردن بر روی این لینک با ما تماس بگیرید.

اپلیکیشن موبایل پژواک

اپلیکیشن پژواک را بر روی تلفن هوشمند خود نصب کنید تا آخرین خبرهای ما را دریافت کنید. بیشتر