Language

Don't you have an account with Pajhwok Afghan News?

Click here to subscribe.

«حکومت برای اجناسی که از چوب جنگلات کنر ساخته می‌شود، بازار خارجی پیدا کند»

اسعدآباد (پژواک، ۱۷ حوت ۱۴۰۰): برخی از باشنده‌گان ولایت کنر که از چوب درختان ناجو اشیای مختلف می‌سازند، می‌گویند که محصولات این صنعت در خارج از کشور نیز علاقه‌مندانی دارد؛ اما آن‌ها به بازارهای خارجی دسترسی ندارند.

صنعت چوب ناجو که از سال‌ها به اینسو در ولایت کنر مروج است، در اسعدآباد مرکز این ولایت و ولسوالی‌های دیگر، منبع خوب عایداتی برای اکثریت مردم نیز می‌باشد.

اما این افراد بازار صنایع شان را کمرنگ خوانده از حکومت می‌خواهند که در بخش بازاریابی با آن‌ها همکاری نماید.

بیان‌الله ۲۱ ساله که در اسعدآباد مرکز ولایت کنر کارگاه کوچک نجاری دارد و با انگشتان هنرآفرینش تخت‌های عروسی، میزهای دفتری، چوکی و اشیای مختلف دیگر می‌سازد، به پژواک می‌گوید که کاروبارش خوب است؛ اما برای تولیداتش بازار خارجی وجود ندارد.

او می‌گوید، اگر برای تولیدات آن‌ها بازار خارجی پیدا شود، مطمین است که این امر هم به نفع کشور و هم صنعت‌کاران هر دو است.

او گفت، از هشت سال به اینسو بر چوب ناجو گُل‌کاری می‌کند و به مسلک خود علاقۀ وافر دارد.

او افزود: «اکثریت اوقات مواد دست‌ساختۀ ما به شکل تحفه به اروپا و امریکا نیز برده می‌شود؛ اما فعلاً بر انتقال تولیدات ما محدودیت‌هایی وضع‌شده و میزان فروش تولیدات ما کاهش‌ یافته‌است.»

نامبرده گفت که در مرکز و ولسوالی‌های کنر، حدود ۳۰۰ کارگاه کوچک نجاری وجود دارد که بیشتر از ۳۰۰۰ تن در آن‌ها، مصروف کار اند.

او افزود که حکومت برای تولیدات صنعتی آن‌ها باید بازاریابی نماید.

عبدالوهاب که در اسعدآباد مرکز ولایت کنر دکان صنایع زینتی ساخته شده از چوب ناجو دارد، به پژواک گفت که فعلاً صنایع دستی آن‌ها حتا با فرنیچرها و اشیای زینتی چینی نیز رقابت کرده می‌تواند و علاقه‌مندان بیشتر دارد.

نامبرده گفت: «ما صنایع دستی خود را حتا به ننگرهار و ولایات دیگر انتقال داده نمی‌توانیم؛ از حکومت می‌خواهیم که برای انتقال تولیدات صنایع دستی صنعت‌کاران چوب کنر، راه‌های قانونی را فراهم نماید.»

مسؤولان ریاست زراعت و مالداری کنر می‌گویند که بر اساس مصوبۀ 9 شورای وزیران، به خاطر جلوگیری از قاچاق و قطع جنگلات ولایت کنر، روی تدوین طرح جامعی کار جریان دارد.

آن‌ها می‌گویند که بر اساس این طرح، نه تنها از قطع جنگلات جلوگیری می‌شود؛ بلکه به صنعت‌کاران چوب نیز زمینۀ کار بهتر خواهد شد.

ملا عزالله هدایت رئیس زراعت و مالداری ولایت کنر به آژانس خبری پژواک گفت که بر اساس طرح جدید، صنعتکاران خواهند توانست که تولیدات شان را پس از طی مراحل قانونی، به مناطق دیگر انتقال نمایند.

نامبرده گفت: «ما دو کمیته ساختیم که در رأس یک کمیته، والی قرار دارد و دیگر کمیتۀ تخنیکی است که نماینده‌گان ادارات مختلف در آن حضور دارند.»

نامبرده افزود که از سوی کمیتۀ تخنیکی همه چوب قطع شدۀ جنگلات کنر ثبت می‌شود که در اینجا موجود است، ستیکر مشخص وزارت زراعت بر آن نصب می‌گردد.

او گفت که این چوب پس از ثبت و ستیکر، به مراکز ولسوالی‌ها و سپس به مرکز ولایت انتقال می‌شود و در آنجا، صنعت‌کاران از آن اشیای مختلف می‌سازند.

هدایت افزود که بعد از آن، صنعت‌کاران می‌توانند پس از تکمیل روند قانونی، صنایع شان را به ولایت ننگرهار و ولایات دیگر کشور انتقال نمایند.

او همچنان گفت که به خاطر جلوگیری از قطع جنگلات، قطعۀ سبز ۵۰ نفری نیز به زودی به فعالیت آغاز خواهد کرد.

Related Topics

GET IN TOUCH

SUGGEST A STORY

آژانس خبری پژواک علاقمند است تا گزارش های شما را نشر کند. در صورت تمایل با کلیک کردن بر روی این لینک با ما تماس بگیرید.

PAJHWOK MOBILE APP

اپلیکیشن پژواک را بر روی تلفن هوشمند خود نصب کنید تا آخرین خبرهای ما را دریافت کنید. بیشتر