[restrict paid="true"]
کابل (پژواک، ۳ سرطان ۱۴۰۱): تلاشها جهت جمعآوری کمکها برای زلزله زدهگان در پکتیکا و خوست در داخل و خارج از کشور آغاز شده و آسیب دیدهگان کمکهای شماری از کشورها و سازمانها بینالمللی از جمله سازمان مللمتحد را دریافت کردهاند.
طبق گزارشها، این زمین لرزه دو شب قبل حوالی ساعت یکونیم بجۀ شب به قدرت ۶،۱ درجۀ ریشتر و به عمق ۵۱ کیلومتری در فاصلۀ ۴۴ کیلومتری شهر خوست رخ داد.
ادارۀ زلزله سنجی اروپا گفته که حدود ۱۱۹ میلیون تن در افغانستان، هند و پاکستان در فاصلۀ حدود ۵۰۰ کیلومتر دور، لرزههای این زلزله را حس کردهاند.
با قربانیان این زمین لرزه علاوه بر حکومت افغانستان، نهادهای امدادرسان و شخصیتها، مللمتحد و شماری دیگر از کشورها وعدۀ مساعدت کرده که برخی از این کمکها به منطقه رسیدهاست.
حکومت برای زلزله زدهگان ۱۰۰ میلیون افغانی پول نقد اختصاص داده و برای خانوادۀ هر فرد جان باختۀ این زلزله ۱۰۰ هزار افغانی و برای هر مجروح، ۵۰ هزار افغانی کمک اعلام شدهاست.
انتونیو گوترش، منشی عمومی مللمتحد ضمن تسلیت به قربانیان ناشی از زلزلۀ اخیر در افغانستان، از ارایۀ کمکها نیز خبر دادهاست.
او در تویترش نگاشته که تیمهای سازمانملل برای ارایۀ کمکها به منطقه رسیدهاند.
معاون نمایندۀ ویژۀ مللمتحد در افغانستان، اما گفته است که برای کمک به آسیب دیدهگان زلزلۀ اخیر در افغانستان، به ۱۵ میلیون دالر کمک فوری نیاز است.
رمیزالاکبروف، معاون نمایندۀ ویژۀ مللمتحد برای افغانستان و هماهنگ کنندۀ کمکهای بشردوستانه گفته که این کمکها تنها برای تأمین مواد غیرغذایی، کمکهای صحی و سرپناه نیست، بلکه در زمینۀ رسیدهگی به شیوع بیماریهای بهمیان آمدۀ پس از سیلابها، زلزلهها و بارندهگیهای اخیر نیز نگران میباشند که باید از آن جلوگیری شود.
اکبروف این اظهارات را امروز (۲سرطان) در یک کنفرانس ویدیوی از کابل با خبرنگاران بیان داشت.
وی گفته که در پی بارندهگیهای شدید، آگاهی دهی در زمینۀ راهکارهای صحی به مردم ضروری میباشد و بدون آن، این نگرانی وجود دارد که آنها در آینده با وضعیت ناگواری مواجه خواهند شد.
موصوف گفتهاست، در هماهنگی با ادارههای مختلف، ۴۵ عراده امبولانس و ۱۰ تُن تجهیزات طبی شامل ادویه، خیمهها و سایر اقلام را به پکتیکا فرستادهاست.
وی گفته که در کنار جراحان و سایر داکتران، حدود ۱۸ تیم سیار طبی را به پکتیکا و هشت امبولانس جداگانه و دو تیم طبی را نیز به ولسوالی سپیرۀ ولایت خوست فرستاده است.
اکبروف همچنان میگوید، اکنون تمرکز بیشتر شان بر مناطقی بیشترین آسیب دیده، مانند گیان میباشد.
برنامۀ جهانی غذا نیز در تویترش اعلام کرده که ۲۳۹ موتر حامل کمک مواد غذایی را به پکتیکا فرستاده و طبق برنامه، آن را توزیع خواهد کرد.
چین همچنین از کمکهای فوریاش به آسیب دیدهگان زلزلۀ اخیر در افغانستان خبر دادهاست.
رادیوی بینالمللی چین به نقل از وانگونبین سخنگوی وزارت امورخارجۀ چین خبر داده که این کشور طبق نیازهای افغانها، کمکهایش را انجام خواهد داد.
همچنین یک شرکت چینی بهنام MCC نیز با زلزله زدهگان در پکتیکا و خوست به ارزش ۲۰ میلیون افغانی اعلان کمک کردهاست.
MCC شرکت دولتی چین میباشد که پروژۀ مسعینک لوگر را تطبیق میکند.
صفتالله رحیمی مسؤول بخش افغانستان این شرکت به پژواک گفت: «ما تعهد میکنیم تا به مناطق زلزله زده به ارزش ۲۰ میلیون افغانی مواد غذایی را اهدا کنیم.»
یک نهاد خیریۀ عربستان سعودی نیز با زلزله زدهگان در ولایتهای خوست و پکتیکا اعلام مساعدت کردهاست.
این نهاد بهنام ملک سلمان امروز بدون ارایۀ جزئیات گفته که آنها هرچه زودتر با ۶۰۰ خانوادۀ آسیب دیده از زمین لرزۀ اخیر کمک خواهند کرد.
سفارت پاکستان در کابل در خبرنامهیی که به آژنس پژواک فرستاده گفتهاست، مساعدتهای مواد غذایی و غیرغذایی این کشور به مناطق آسیب دیده اعزام شدهاست.
ذبیح الله مجاهد سخنگوی حکومت سرپرست نیز میگوید که دو طیارۀ حامل کمک بشری از ایران و یک طیاره کمک از قطر به کشور رسیدهاست.
بخش فارسی تلویزیون TRT ترکیه در صفحۀ رسمی خود به نقل از اعلامیۀ وزارت امور خارجۀ این کشور گفتهاست، کمکهای بشردوستانۀ هلال احمر این کشور به مناطق زلزله زدۀ افغانستان رسیدهاست.
در این خبرنامه به مقدار کمکها اشاره نشدهاست، اما گفتهاست که ترکیه آمادۀ هرنوع کمک با زلزله زدهگان افغانستان میباشد.
همچنان، در یک پیام زمری کامگار، رئیس شرکت هوایی خصوصی کام ایر که در صفحۀ فیسبوک این شرکت منتشر شده، گفته شدهاست که از طریق کمیسیون رسیدهگی به حوادث طبیعی برای زلزله زدهگان ده میلیون افغانی نقد و دو هزار بوری آرد کمک میکند.
شایان ذکراست که مولوی شرفالدین مسلم، معاون وزارت دولت در امور رسیدهگی به حوادث روز گذشته در کابل به خبرنگاران گفت، در نشست امروزی کابینه که به رهبری ملا محمدحسن، رئیس الوزرا براگزار شده بود، برای فامیل هر فرد شهید شده ۱۰۰ هزار افغانی و برای هر مجروح ۵۰ هزار افغانی منظور شدهاست.
علاوه بر این، شماری از صرافان، تاجران و نهادهای مددرسان در داخل کشور و همچنان افغانهای مقیم در کشورهای خارج نیز کمپاین جمعآوری کمکها برای زلزله زدهگان را آغاز کردهاند.
باشندهگان ولایات ننگرها، کندز و پکتیا و همچنان افغانهای مقیم در شماری از کشورهای خارج نیز کمپاینهای جمعآوری کمکها برای زلزله زدهگان ولایات پکتیکا و خوست را آغاز کردهاند.
[/restrict]
GET IN TOUCH
NEWSLETTER
SUGGEST A STORY
PAJHWOK MOBILE APP