نیلی (پژواک، ۳۰ اسد ۱۴۰۱): نجیبالله که ۲۵ سال عمر دارد، امروز با حضور عدهیی از مقامات، از یکسالهگی ترک اعتیادش جشن گرفت.
او باشندۀ ولسوالی شهرستان ولایت دایکندی است و برای مدت هفت سال مواد مخدر مصرف کردهاست، امروز مدیریت تنها کمپ خصوصی ترک اعتیاد در این ولایت را برعهده دارد.
وی میگوید، در سال ۱۳۸۹ ش. به کشور ایران سفر کرد که پس از چهار سال، در سال ۱۳۹۳ ش. به دلیل فقر و بیکاری به مصرف مواد مخدر روآورد.
او افزود، برای مدت هفت سال مواد مخدر مصرف میکرد و از این میان، چهار سال در حالت کارتون خواب «زندهگی زیر پلچکها» به سر برده است.
نجیب الله گفت: «در سال ۱۴۰۰ هجری شمسی برای تداوی به «کمپ اعتماد نوین برای تداوی معتادین» در مرکز دایکندی مراجعه کردم و اکنون دیگر کاملا صحتیاب شدم و در کنار آن مدیریت داخلی این مرکز تداوی را نیز برعهده دارم.»
او امروز با حضور عدهیی از مقامات امنیتی و دیگر دوستانش که همانند او صحتیاب شده جشن یکسالهگی ترک اعتیادش را جشن گرفت.
وی گفت: «امروز خیلی خوشحالم که دیگر مواد مخدر مصرف نمیکنم؛ اکنون یک سال است که بدون مصرف مواد مخدر زندهگی کردم و این برایم خیلی لذت بخش است که به همین مناسبت از دیگر بیماران مبتلا به مواد مخدر میخواهم زندهگی ذلتبار را رها کرده و به زندهگی عادی برگردند.»
این جوان افزود، در آغاز از مصرف میتادول و قرص های خواب آور آغاز کرد و به مرور زمان شیشه و هیرویین مصرف میکرده است.
وی بیان داشت، در زندهگی گذشته که مواد مخدر مصرف میکرد، همه روزه به فکر دزدی و دریافت مواد بود و از سوی دیگر، مردم با او برخورد غیراخلاقی داشتند، اما اکنون میتواند با افتخار در جامعه قدم بردارد، به فروشگاه ها برای خرید برود و همه به او لبخند میزنند.
در همین حال، مسؤولان «کمپ اعتماد نوین» برای تداوی معتادین که در مرکز ولایت دایکندی فعالیت دارد، از اینکه میتوانند با کمترین امکانات افرادی همچو نجیب الله به زندهگی عادی برگردانند، خرسند اند.
داکتر ابراهیم سروری، رئیس این کمپ گفت: «هدف از این جشن تولد این بود که به دیگران بفهماند که یک انسان بیمار توانسته یک سال مواد مخدر مصرف نکند و به آغوش جامعه برگردد.»
موصوف افزود، این کار برای دیگر بیماران انگیزه ایجاد میکند که آنان نیز میتوانند، بدون مواد مخدر زندهگی کنند.
وی گفت، این کمپ خصوصی ترک اعتیاد که از ایجاد آن یک سال میگذرد، در این مدت توانستهاست، ۹۰ فرد مبتلا به موادمخدر را درمان کند و به زندهگی عادی برگرداند.
با تمام این موارد، او از ادارۀ محلی، موسسات خارجی و نهادهای امدادرسان داخلی توقع دارد، تا با خانوادههای معتادین به مواد مخدر همکاری کنند، تا اینکه این افراد پس از تداوی به زندهگی عادی برگردند.
در این جشن تولد که حافظ سلطان محمد، مدیر عمومی جنایی قوماندانی امنیۀ دایکندی نیز حضور داشت، از تمام افراد مبتلا به مواد مخدر و بیماران تحت تداوی خواست، تا با ادامۀ مصرف مواد باعث رنج و عذاب برای خانواده های شان نگردند.
وی تعهد سپرد که نهادهای امنیتی تلاش میکنند، تا جلو قاچاق مواد مخدر را بگیرند، تا میزان مصرف مواد مخدر در دایکندی کاهش یابد.
GET IN TOUCH
NEWSLETTER
SUGGEST A STORY
PAJHWOK MOBILE APP