کابل (پژواک، ۱۶ سنبله ۱۴۰۱): وزارت خارجه یک بار دیگر با تاکید بر «سیاست متوازن» حکومت سرپرست و نبودن هیچ تهدیدی برای هیچ کشوری از خاک افغانستان، از امریکا خواست تا با در نظرداشت توافقنامۀ دوحه و قوانین بینالمللی، به حریم هوایی احترام بگذارد.
در ادامۀ برنامههای حسابدهی حکومت به ملت امروز (چهارشنبه، ۱۶ سنبله) وزارت امور خارجه حکومت سرپرست در نشستی از کارکردها و دستآوردهای این وزارت گزارش داد.
امیرخان متقی سرپرست وزیر امور خارجه کشور در کنفرانس خبری امروز با ارایۀ گزارش یکساله از کارکردهای این وزارت، از امریکا خواست که به توافقنامۀ دوحه پایبند بماند و حریم هوایی افغانستان را دیگر نقض نکند.
او همچنان تصریح کرد که طی یک سال اخیر، این وزارت در راستای ایجاد روابط و تعامل با کشورهای همسایه، منطقه و جهان، آزادسازی ذخایر ارزی، فعال ساختن دوبارۀ بنادر کشور، توسعۀ همکاریهای منطقهیی و بینالمللی در راستای تجارت، ترانزیت و تطبیق پروژههای ملی و منطقهیی و جلب کمکهای بشردوستانه تلاشهای جدی کردهاست.
متقی گفت که با تلاشهای این وزارت روابط سیاسی، اقتصادی و فرهنگی با کشورهای جهان تامین گردیده که از این رهگذر ۲۱ نمایندهگی سیاسی، قونسلی و دفاتر سازمانهای بینالمللی در کابل فعالیتشان را از سر گرفته و با ۳۵ نمایندهگی سیاسی و قونسلی در خارج از کشور روابط مستمر تامین شدهاست.
به گفتۀ او: «امارت اسلامی» سفارتخانههای خود را در بسیاری از کشورهای خارجی فعال نگه داشته و دیپلماتهای جدید را به شماری از کشور اعزام کردهاست. او در ادامه تاکید کرد که امنیت تمام اتباع خارجی در افغانستان تامین است و از تمامی کشورها خواست تا سفارتخانههایشان را در کابل بازگشایی کنند.
سرپرست وزارت خارجه با اشاره به اینکه در یک سال پسین تمام بندرهای کشور به روی تجارت باز شده و برای تجار سهولتهای زیادی فراهم شده است تاکید کرد که افغانستان سیاست «اقتصاد محور» را در پیش گرفته و تلاش میکند تا افغانستان را به مرکز وصل اقتصادی میان آسیای مرکزی و جنوبی مبدل سازد.
متقی همچنان در مورد گزارشها مبنی بر کشتهشدن ایمنالظواهری، رهبر القاعده در کابل گفت که هنوز ایالات متحده در این مورد کدام سندی را ارایه نکرده است و بررسی حکومت سرپرست افغانستان هم هنوز در این زمینه تکمیل نشده است.
از سوی هم، مولوی رحمت الحق فضیل معین اداری وزارت خارجه در این نشست گفت که این وزارت حالا نمایندهگیهای کنسولی خود را در ولایتهای مختلف از جمله بدخشان، کندز، بلخ، هرات، نیمروز و قندهار فعال کرده و عنقریب در ولایتهای خوست و ننگرهار نیز فعال خواهد شد.
او تصریح کرد که این نمایندهگیها در ولایتهای مختلف باعث ایجاد سهولتهای بیشتر برای مردم شده و دگر نیاز نخواهد بود تا مردم از ولایتهای دوردست برای کارهای کوچک به کابل بیایند.
فضیل در جریان این کنفرانس تصریح کرد، که این وزارت طی یک سال اخیر توانسته است یک میلیارد افغانی عواید را از سفارتخانهها و قونسلگریهای داخل و خارج از کشور به بودجۀ کشور انتقال دهد.
به گفتۀ محمدشفیق خطیب، رئیس قونسلی این وزارت توزیع ۱۰هزار جلد پاسپورت به افغانهای مقیم دوبی و جده، ۱۰هزار سند عدم مسؤولیت جرمی، ۱۵۰۰ ویزه به اتباع خارجی، زمینهسازی برای عودت ۸۰۰ هزار مهاجر افغان، سادهسازی پروسههای اداری و تنظیم اسناد آرشیفی وزارت، بخش از کارکردهای مهم این ریاست طی یک سال اخیر میباشد.
سرپرست وزارت خارجه در این نشست همچنان گفت که طی یک سال اخیر این وزارت به ارزش بیش از ۱.۶ میلیارد دالر امریکایی کمکهای بشردوستانه بینالمللی را جلب نموده که به مستحقین در سراسر کشور به صورت شفاف توزیع شده است.
او در پاسخ به این پرسش که چرا تا حال هیچ کشوری «امارت اسلامی» را به رسمیت نشناخته گفت، در این مدت نمایندههای حکومت به کشورهای مختلف منطقه و جهان سفرهای رسمی داشتهاند و هیچ مشکلی بهوجود نیامده است اما به دلیل بعضی ملحوظات و یا ترس از تقابل با امریکا و متحدینشاش، تا هنوز کشورها نظام جدید را به صورت اشکارا بهرسمیت نشناختهاند.
تماس با ما
خبرنامه
ارسال گزارش
اپلیکیشن موبایل پژواک