جلالآباد (پژواک، ۲۲ سنبله ۱۴۰۱): مسؤولان ریاست کانال ننگرهار میگویند، جهت افزایش تولیدات عسل در این ولایت، باغها و جنگلهای مصنوعی بیره ایجاد کرده که امسال به حاصل رسیدهاست.
سیدهمایون غریبمل سخنگوی ریاست کانال ننگرهار به تاریخ ٢٢ سنبله به آژانس خبری پژواک گفت، ساخت جنگلها و باغهای مصنوعی بیره در این ولایت زیر چتر کانال در سال ۱۳۹۸هـ.ش آغاز شدهاست.
وی افزود، ۲۱ هزار درخت این باغها به حاصل رسیده که امسال از آن میوه نیز جمعآوری و منجر به افزایش تولیدات عسل خواهد شد.
او میگوید، عسل بیره از شهرت زیاد در جهان برخودار است و درخت آن در تمام فصول سال سبز میباشد که در جلوگیری از آلودهگی هوا نیز نقش به سزایی دارد.
موصوف میگوید، امسال درختان بیره تازه به حاصل آمده و تاکنون میزان حاصلات آن تخمین نشده که چهقدر عواید از آن بهدست خواهد آمد، اما در سالهای آینده سطح عواید آن به صدها میلیون افغانی خواهد رسید.
او میگوید، اکنون شماری از زنبورداران، زنبورهای شان را به نزدیکی این درختان برده اند، اما در سالهای آینده این باغها به گونۀ قرارداد به زنبورداران داده خواهد شد.
از سویهم، زنبورداران میگویند، به دلیل نبود باغها و جنگلات بیره، آنها همهساله مجبور میشدند تا زنبورهای شان را به پاکستان منتقل کنند.
ریاضاحمد رودوال رئیس اتحادیۀ فارمهای پرورش زنبور عسل به پژواک گفت، نبود باغها مانع بزرگ در فراراه تولید عسل و پرورش زنبورها میباشد.
طبق معلومات موصوف، در اینجا به اثر نبود جنگلها و باغها فارمداران مجبور بودند تا زنبورهای شان جهت افزایش تولید عسل به پاکستان منتقل کنند که منجر به افزایش قیمت عسل میشد و نصف از مفاد آن نیز به این کشور میرفت.
اما وی میگوید که ایجاد باغهای بیره توسط ادارۀ کانال، برای پرورش زنبورها و افزایش تولید عسل بسیار مهم و مفید میباشد.
وی میافزاید، امسال توسط فارمداران زنبور در ننگرهار ۵۵۰ تُن عسل تولید شدهاست.
به گفتۀ او، عسل ننگرهار به ولایتها مختلف کشور فرستاده میشود و بازار خوبی دارد، اما تاکنون راهی به بازار بینالمللی نیافته است.
رودوال گفت، امسال از حاصلات عسل در این ولایت حداقل ۱۶۵ میلیون افغانی عواید بهدست آمدهاست.
گفتنی است که در حال حاضر ۶۰۰ فارم بزرگ و کوچک پرورش زنبورهای عسل در ننگرهار فعالیت دارند.
GET IN TOUCH
NEWSLETTER
SUGGEST A STORY
PAJHWOK MOBILE APP